MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Kapadokya Turizmine Tur Operatörlerinin Yanlışlıkları Zarar mı Veriyor ?

TURİZM 05.05.2017 - 12:27, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Kapadokya Turizmine Tur Operatörlerinin Yanlışlıkları Zarar mı Veriyor ?

Kapadokya turizm açısında belkide ülkenin en çok ziyaret edilen yerli ve yabancı gözde yerlerinden…
Kapadokya turizm açısında belkide ülkenin en çok ziyaret edilen yerli ve yabancı gözde yerlerinden…   Hal böyle olunca da Turların en çok organizasyon yaptığı bölgelerden biri olunca Kapadokya için yanlış hatalı organizasyonlar yapan Turlar Nevşehir’deki otelleri veya işletmeleri zor durumda bırakabiliyor.   KAPTİD Başkanı Yakup Dinler sosyal medya hesabında böyle bir olayı paylaşırken bu işin takipçisi olacağını da belirtmekten kaçınmadı. Keşke Nevşehir de herkes işinin Yakup Dinler gibi takipçisi olsa  Nevşehir dolayısıyla ülkemizde bir çok değerine sahip çıkar ve daha çok gelişir.   İşte Yakup Dinler’in sosyal medya hesabında paylaştığı sitem dolu bir o kadar manidar mesaj ;   SÖZDE BİR TUR OPERATÖRÜ...   Aşağıda gördüğünüz kendisini Türkiye'nin en büyük tur operatörlerinden birisi olarak lanse eden Anı Tur'a ait bir "voucher" ya da Türkçe'ye tam çeviri ile bir "makbuz". Peki bu makbuzda ne yazıyor?  Özetle, ismini karaladığımız misafirimizlerimiz 23 Mart 2017 tarihinde yukarıda ismi geçen sözde "güvenilir" tur operatörüne gidip Dinler Hotels - Urgup tesisimizde konaklamalı 19 Mayıs Kapadokya Turu için ödeme yapmışlar. Buraya kadar her şey normal gibi değil mi? Ama değil...   Bugün aynı misafirimiz otelimizi arayıp kendince haklı olarak bize kızıyor, "Neden rezervasyonumu iptal ettiniz? Madem bu tarihlerde yoğundunuz neden bu odayı sattınız?" diye soruyor. Hanımefendi haklı, 1.5 ay önce turunu almış, ödemesini yapmış fakat bugün Anı Tur'dan gelen telefonla Dinler Hotels - Ürgüp'ün yoğunluğuna istinaden kendilerini ancak Niğde'de konaklatabileceklerini söylemişler.   Peki bu doğru mu? Elbette HAYIR! Baştan beri olay yanlış çünkü bu tur operatörünün bizde bu tarihte hiç bir zaman yeri, kontenjanı, odası artık ne diyorsanız olmadı. Kendince bizi satmış, sonra misafire seni Niğde'ye alıyoruz! Misafir mağdur, Ürgüp olarak aldığı turda Kapadokya'nın dış mandalı Niğde'de konaklatılmak isteniyor, otelci mağdur çünkü adımız lekeleniyor!   Facebook listemde de olan Anı Tur'un Kültür Turları Müdürü Yakup Yılmaz bu olayı açıklamakta serbestsin veya az önce Önbüro Müdürüme dediğin gibi "Verin odayı sorun çözülsün" diyerek dahice bir fikir de sunabilirsin elbette...   TÜRSAB Genel Sekreteri Sn. Çetin Gürcün - Çetin Abi bu açık bir ihbar ve şikayettir. Misafirleri bu kadar mağdur etmeye kimsenin hakkı yok. dedi    
Kapadokya turizm açısında belkide ülkenin en çok ziyaret edilen yerli ve yabancı gözde yerlerinden…

Kapadokya turizm açısında belkide ülkenin en çok ziyaret edilen yerli ve yabancı gözde yerlerinden…

 

Hal böyle olunca da Turların en çok organizasyon yaptığı bölgelerden biri olunca Kapadokya için yanlış hatalı organizasyonlar yapan Turlar Nevşehir’deki otelleri veya işletmeleri zor durumda bırakabiliyor.

 

KAPTİD Başkanı Yakup Dinler sosyal medya hesabında böyle bir olayı paylaşırken bu işin takipçisi olacağını da belirtmekten kaçınmadı. Keşke Nevşehir de herkes işinin Yakup Dinler gibi takipçisi olsa  Nevşehir dolayısıyla ülkemizde bir çok değerine sahip çıkar ve daha çok gelişir.

 

İşte Yakup Dinler’in sosyal medya hesabında paylaştığı sitem dolu bir o kadar manidar mesaj ;

 

SÖZDE BİR TUR OPERATÖRÜ...

 

Aşağıda gördüğünüz kendisini Türkiye'nin en büyük tur operatörlerinden birisi olarak lanse eden Anı Tur'a ait bir "voucher" ya da Türkçe'ye tam çeviri ile bir "makbuz".

Peki bu makbuzda ne yazıyor? 


Özetle, ismini karaladığımız misafirimizlerimiz 23 Mart 2017 tarihinde yukarıda ismi geçen sözde "güvenilir" tur operatörüne gidip Dinler Hotels - Urgup tesisimizde konaklamalı 19 Mayıs Kapadokya Turu için ödeme yapmışlar. Buraya kadar her şey normal gibi değil mi? Ama değil...

 

Bugün aynı misafirimiz otelimizi arayıp kendince haklı olarak bize kızıyor, "Neden rezervasyonumu iptal ettiniz? Madem bu tarihlerde yoğundunuz neden bu odayı sattınız?" diye soruyor. Hanımefendi haklı, 1.5 ay önce turunu almış, ödemesini yapmış fakat bugün Anı Tur'dan gelen telefonla Dinler Hotels - Ürgüp'ün yoğunluğuna istinaden kendilerini ancak Niğde'de konaklatabileceklerini söylemişler.

 

Peki bu doğru mu? Elbette HAYIR! Baştan beri olay yanlış çünkü bu tur operatörünün bizde bu tarihte hiç bir zaman yeri, kontenjanı, odası artık ne diyorsanız olmadı. Kendince bizi satmış, sonra misafire seni Niğde'ye alıyoruz! Misafir mağdur, Ürgüp olarak aldığı turda Kapadokya'nın dış mandalı Niğde'de konaklatılmak isteniyor, otelci mağdur çünkü adımız lekeleniyor!

 

Facebook listemde de olan Anı Tur'un Kültür Turları Müdürü Yakup Yılmaz bu olayı açıklamakta serbestsin veya az önce Önbüro Müdürüme dediğin gibi "Verin odayı sorun çözülsün" diyerek dahice bir fikir de sunabilirsin elbette...

 

TÜRSAB Genel Sekreteri Sn. Çetin Gürcün - Çetin Abi bu açık bir ihbar ve şikayettir. Misafirleri bu kadar mağdur etmeye kimsenin hakkı yok. dedi

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.