Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Kapadokya Üniversitesi en çevreci üniversitelerden biri olarak seçildi

EĞİTİM 04.12.2019 - 09:38, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:49
 

Kapadokya Üniversitesi en çevreci üniversitelerden biri olarak seçildi

Dünya çapında çevre bilinci ile iddialı üniversitelerin sıralaması olan Greenmetric 2019 sıralamasında Kapadokya Üniversitesi (KÜN) ilk başvurusunda büyük bir başarıya imza attı.
  Dünya çapında çevre bilinci ile iddialı üniversitelerin sıralaması olan Greenmetric 2019 sıralamasında Kapadokya Üniversitesi(KÜN) ilk başvurusunda büyük bir başarıya imza attı.   KÜN, Türkiye’deki Vakıf Üniversiteleri arasında 4., Türk Üniversiteleri arasında “Eğitim ve Araştırma” alanında 7., genel sıralamada 18. ve dünya çapındaki 780 çevreci üniversite arasında da 392. oldu.   İlk 10 sırada aralarında Oxford, California ve Leiden gibi üniversitelerin yer aldığı Greenmetric 2019 Dünya Sıralaması sonuçları http://greenmetric.ui.ac.id/overall-rankings-2019/ adresinde ilan edildi. Değerlendirmenin “Yapı ve Altyapı,” “Enerji ve İklim Değişikliği,” “Atıklar,” “Su,” “Ulaşım” ve “Eğitim ve Araştırma”dan oluşan altı ana başlık altında yapıldığı Greenmetric sıralama anketinde üniversitelerin yıllık karbon ayak izi hesaplamasından enerji verimliliği uygulamalarına, çevre ve sürdürülebilirlik konulu eğitim ve araştırma faaliyetlerinden bu konulardaki öğrenci etkinliklerine kadar geniş bir yelpazede sorular bulunuyor.
Dünya çapında çevre bilinci ile iddialı üniversitelerin sıralaması olan Greenmetric 2019 sıralamasında Kapadokya Üniversitesi (KÜN) ilk başvurusunda büyük bir başarıya imza attı.

 

Dünya çapında çevre bilinci ile iddialı üniversitelerin sıralaması olan Greenmetric 2019 sıralamasında Kapadokya Üniversitesi(KÜN) ilk başvurusunda büyük bir başarıya imza attı.

 

KÜN, Türkiye’deki Vakıf Üniversiteleri arasında 4., Türk Üniversiteleri arasında “Eğitim ve Araştırma” alanında 7., genel sıralamada 18. ve dünya çapındaki 780 çevreci üniversite arasında da 392. oldu.

 

İlk 10 sırada aralarında Oxford, California ve Leiden gibi üniversitelerin yer aldığı Greenmetric 2019 Dünya Sıralaması sonuçları http://greenmetric.ui.ac.id/overall-rankings-2019/ adresinde ilan edildi. Değerlendirmenin “Yapı ve Altyapı,” “Enerji ve İklim Değişikliği,” “Atıklar,” “Su,” “Ulaşım” ve “Eğitim ve Araştırma”dan oluşan altı ana başlık altında yapıldığı Greenmetric sıralama anketinde üniversitelerin yıllık karbon ayak izi hesaplamasından enerji verimliliği uygulamalarına, çevre ve sürdürülebilirlik konulu eğitim ve araştırma faaliyetlerinden bu konulardaki öğrenci etkinliklerine kadar geniş bir yelpazede sorular bulunuyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.