MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Kapadokya Üniversitesi İHA pilotları yetiştiriyor

GÜNCEL 18.01.2019 - 21:31, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Kapadokya Üniversitesi İHA pilotları yetiştiriyor

Kapadokya Üniversitesi (KÜN), İnsansız Hava Araçları (İHA) kullanımının hızla artması üzerine aldığı eğitim yetkisi çerçevesinde İHA-2 eğitimlerini vermeye başladı.
  Bünyesindeki havacılık programları ile adından sıkça söz ettiren ve sektör lideri olarak bugüne kadar 1800’den fazla İHA-0 ve İHA-1 ticari pilotu yetiştiren Kapadokya Üniversitesi, İHA kayıt sisteminin geliştirilmesi, İHA mevzuatı çalışmaları, Ar-Ge faaliyetleri ve her geçen gün artan yetkileri ile insansız hava araçları konusunda gelişimini ve sektördeki liderliğini sürdürmek amacıyla şimdi de yetkisi dâhilindeki İHA-2 teorik eğitimleri ile 25Kg’dan 150Kg’ya kadar olan İHA’ları uçurabilecek pilotları yetiştirmeye devam ediyor. Mustafapaşa Yerleşkesinde devam eden Hava Aracı Genel Bilgisi -Gövde ve Sistemler -Elektrik ve Motor-Acil Durum Donanımı, Operasyonel Usüller, Uçuş Planlama ve İzleme, Meteoroloji, Hava Hukuku ve ATC Usulleri, Seyrüsefer, Uçuş Prensipleri, İnsan Performansı ve Kısıtlamaları, İletişim, Bakım ve Onarım, Teorik Alet Eğitimi ve R/T Telsizle Haberleşme başlıklarından oluşan 99 saatlik teorik eğitimin 15 gün süreceği açıklandı. Eğitimlere en az yüzde 80 oranında katılım sağlayan ve eğitim sonunda düzenlenecek sınavda 70 geçer not alan adaylara üniversite tarafından “İHA-2 Teorik Eğitim Sertifikası” ile “Telsizle Haberleşme Sertifikası” verileceği üniversite tarafından açıklanırken, 30 saatlik uçuş eğitimlerini de tamamlayan adaylar Sivil Havacılık Genel Müdürlüğüne İHA-2 Pilot lisansı için başvuruda bulunabilecek.
Kapadokya Üniversitesi (KÜN), İnsansız Hava Araçları (İHA) kullanımının hızla artması üzerine aldığı eğitim yetkisi çerçevesinde İHA-2 eğitimlerini vermeye başladı.

 

Bünyesindeki havacılık programları ile adından sıkça söz ettiren ve sektör lideri olarak bugüne kadar 1800’den fazla İHA-0 ve İHA-1 ticari pilotu yetiştiren Kapadokya Üniversitesi, İHA kayıt sisteminin geliştirilmesi, İHA mevzuatı çalışmaları, Ar-Ge faaliyetleri ve her geçen gün artan yetkileri ile insansız hava araçları konusunda gelişimini ve sektördeki liderliğini sürdürmek amacıyla şimdi de yetkisi dâhilindeki İHA-2 teorik eğitimleri ile 25Kg’dan 150Kg’ya kadar olan İHA’ları uçurabilecek pilotları yetiştirmeye devam ediyor.

Mustafapaşa Yerleşkesinde devam eden Hava Aracı Genel Bilgisi -Gövde ve Sistemler -Elektrik ve Motor-Acil Durum Donanımı, Operasyonel Usüller, Uçuş Planlama ve İzleme, Meteoroloji, Hava Hukuku ve ATC Usulleri, Seyrüsefer, Uçuş Prensipleri, İnsan Performansı ve Kısıtlamaları, İletişim, Bakım ve Onarım, Teorik Alet Eğitimi ve R/T Telsizle Haberleşme başlıklarından oluşan 99 saatlik teorik eğitimin 15 gün süreceği açıklandı.

Eğitimlere en az yüzde 80 oranında katılım sağlayan ve eğitim sonunda düzenlenecek sınavda 70 geçer not alan adaylara üniversite tarafından “İHA-2 Teorik Eğitim Sertifikası” ile “Telsizle Haberleşme Sertifikası” verileceği üniversite tarafından açıklanırken, 30 saatlik uçuş eğitimlerini de tamamlayan adaylar Sivil Havacılık Genel Müdürlüğüne İHA-2 Pilot lisansı için başvuruda bulunabilecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.