Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Kapadokya Üniversitesi'nde İnsansız Hava Aracı Eğitimi Verilecek

EĞİTİM 28.09.2018 - 12:20, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Kapadokya Üniversitesi'nde İnsansız Hava Aracı Eğitimi Verilecek

Kapadokya Üniversitesi 'nde İHA (İnsansız Hava Aracı) Eğitim kursu düzenlenecek.
  İnsansız Hava Aracı teknolojisindeki gelişmelerin sonucu olarak İHA-2 sınıfı araçların kullanım alanları yaygınlaşmış, ülkemizde İHA-2 sınıfı araçları uçuracak pilot ihtiyacı ortaya çıkmıştır. 11.07.2016 tarihinden itibaren Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) tarafından İHA-0 ve İHA-1 yetkili eğitim kuruluşu olarak 1600’den fazla pilot adayına eğitim vererek sertifikalandıran üniversitemiz, yetki kapsamının genişletilmesi başvurusunda bulunmuş ve İHA-2 pilotu eğitim kuruluşu yetkisini almaya hak kazanmıştır.   İHA-0 sınıfı pilotlar azami kalkış ağırlığı 500 gr ile 4 kg arası araçları, İHA-1 sınıfı pilotlar ise 4 kg - 25 kg arasındaki araçları uçurabilmektedir. İHA-2 sınıfında ise 25 kg ile 150 kg arasındaki azami kalkış ağırlığına sahip insansız hava araçlarını uçurabilen pilotlar yetiştirilecektir. İHA-2 sınıfındaki araçlar tarım sektöründe ilaçlama ve tohum atma, lojistik alanında kargo taşımacılığı amaçlı ülkemizde yakın dönemde kullanılmaya başlayacaktır.   Üniversitemizin İnsansız Hava aracı Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesinde verilecek 90 saatlik teorik ve 36 saatlik uygulamalı uçuş eğitimi sonucunda sertifikalandırılan pilot adayları, SHGM tarafından İHA-2 pilot lisansı almaya hak kazanarak bu sektörlerde ihtiyaç duyulan pilot gereksinimini karşılayacaktır.   Araştırma merkezi bünyesinde yürütülen İHA kayıt sisteminin geliştirilmesi, İHA mevzuatı çalışmaları, Ar-Ge faaliyetleri ve her geçen gün artan yetkileri ile üniversitemiz insansız hava araçları konusunda gelişimini ve sektördeki liderliğini sürdürmektedir.
Kapadokya Üniversitesi 'nde İHA (İnsansız Hava Aracı) Eğitim kursu düzenlenecek.

 

İnsansız Hava Aracı teknolojisindeki gelişmelerin sonucu olarak İHA-2 sınıfı araçların kullanım alanları yaygınlaşmış, ülkemizde İHA-2 sınıfı araçları uçuracak pilot ihtiyacı ortaya çıkmıştır. 11.07.2016 tarihinden itibaren Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) tarafından İHA-0 ve İHA-1 yetkili eğitim kuruluşu olarak 1600’den fazla pilot adayına eğitim vererek sertifikalandıran üniversitemiz, yetki kapsamının genişletilmesi başvurusunda bulunmuş ve İHA-2 pilotu eğitim kuruluşu yetkisini almaya hak kazanmıştır.

 

İHA-0 sınıfı pilotlar azami kalkış ağırlığı 500 gr ile 4 kg arası araçları, İHA-1 sınıfı pilotlar ise 4 kg - 25 kg arasındaki araçları uçurabilmektedir. İHA-2 sınıfında ise 25 kg ile 150 kg arasındaki azami kalkış ağırlığına sahip insansız hava araçlarını uçurabilen pilotlar yetiştirilecektir. İHA-2 sınıfındaki araçlar tarım sektöründe ilaçlama ve tohum atma, lojistik alanında kargo taşımacılığı amaçlı ülkemizde yakın dönemde kullanılmaya başlayacaktır.

 

Üniversitemizin İnsansız Hava aracı Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesinde verilecek 90 saatlik teorik ve 36 saatlik uygulamalı uçuş eğitimi sonucunda sertifikalandırılan pilot adayları, SHGM tarafından İHA-2 pilot lisansı almaya hak kazanarak bu sektörlerde ihtiyaç duyulan pilot gereksinimini karşılayacaktır.

 

Araştırma merkezi bünyesinde yürütülen İHA kayıt sisteminin geliştirilmesi, İHA mevzuatı çalışmaları, Ar-Ge faaliyetleri ve her geçen gün artan yetkileri ile üniversitemiz insansız hava araçları konusunda gelişimini ve sektördeki liderliğini sürdürmektedir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.