Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Kapadokya Üniversitesi, Nevşehir'e Hayırlı Olsun

EĞİTİM 20.06.2017 - 09:17, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Kapadokya Üniversitesi, Nevşehir'e Hayırlı Olsun

Sahip olduğu doğal, tarihi ve kültürel değerleri ile Türkiye’nin dünyaya açılan en önemli kapılarından biri olan Nevşehir, 2. Üniversitesine kavuştu . TBMM tarafından kabul edilen kanun ile Nevşehir şehir merkezinde, Özel İlke Eğitim ve Sağlık Vakfı’na ait Kapadokya Üniversitesi kuruldu.
  Sahip olduğu doğal, tarihi ve kültürel değerleri ile Türkiye’nin dünyaya açılan en önemli kapılarından biri olan Nevşehir, 2. Üniversitesine kavuştu . TBMM tarafından kabul edilen kanun ile Nevşehir şehir merkezinde, Özel İlke Eğitim ve Sağlık Vakfı’na ait Kapadokya Üniversitesi kuruldu.   Nevşehir Belediyesi’nin 2000 Evler Mahallesi’nde sağladığı 70 bin metrekarelik bir yerleşke içerisinde oluşturulacak Kapadokya Üniversitesi, Rektörlüğe bağlı Beşeri Bilimler Fakültesi, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Yabancı Diller Yüksekokulu, Sağlık Bilimleri Yüksek Okulu, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu ve Lisansüstü Eğitim ve Araştırma Enstitüsü ile Kapadokya Meslek Yüksek Okulu’ndan oluşuyor.   “2. ÜNİVERSİTE BİZE RAMAZAN BEREKETİ” Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, TBMM ‘inde Nevşehir’e ikinci Üniversitenin kurulması kararından dolayı büyük bir onur ,gurur ve sevinç yaşadıklarını belirterek “ Bu karar bizim için içerisinde bulunduğumuz mübarek Ramazan ayının bir bereketi gibi geldi.” dedi. Belediye Başkanı Hasan Ünver yaptığı açıklamada, Nevşehir’in eğitim alanında önemli başarılara imza attığını belirterek, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’nin ardından Kapadokya Üniversitesi’nin de özellikle yüksek öğretim alanında önemli çalışmaların yürütüleceğine inandığını belirtti. 10 yıllık bir süreçte 2. Üniversitenin Nevşehir’e kazandırılmasından dolayı Cumhurbaşkanımız ve AK Parti Genel Başkanı sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, hükümetimizin değerli bakanlarına, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Murat Göktürk ve Ebubekir Gizligider ve tüm AK Partili milletvekillerine teşekkür eden Ünver şunları söyledi: “TBMM Genel Kurulu’nda alınan bu karar bizim için, içerisinde bulunduğumuz mübarek Ramazan ayının bir bereketi gibi geldi. Yüksek öğretim alanında 2007 yılında Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’ne kavuşan hemşehrilerimiz , şimdi de ikinci Üniversite sevincini yaşıyorlar. Nevşehir’in her alanda gelişmesi, büyümesi, kalkınması adına oldukça önemli bir adım olarak değerlendirdiğimiz bu düzeydeki hizmetlerimizi, halkımızın da desteği ile bundan sonraki süreçte de artırarak devam ettirme kararlılığı içerisinde olacağız. Kapadokya Üniversitesi’nin şehrimize kazandırılmasında büyük emekleri olduğuna inandığım ülkemizin yetiştirdiği büyük insan, Özel İlke Eğitim ve Sağlık Vakfı Başkanı gazeteci-yazar sayın Alev Alatlı başta olmak üzere ,mütevelli heyet üyelerine de ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu eğitim yuvamızın öncelikli olarak ülkemize ve şehrimize hayırlı olmasını Cenab-ı Allah’dan temenni ediyor, şimdiden burada görev alacak tüm bilim adamlarımıza ve öğrenci kardeşlerimize başarılar dilerim.” dedi.
Sahip olduğu doğal, tarihi ve kültürel değerleri ile Türkiye’nin dünyaya açılan en önemli kapılarından biri olan Nevşehir, 2. Üniversitesine kavuştu . TBMM tarafından kabul edilen kanun ile Nevşehir şehir merkezinde, Özel İlke Eğitim ve Sağlık Vakfı’na ait Kapadokya Üniversitesi kuruldu.

 

Sahip olduğu doğal, tarihi ve kültürel değerleri ile Türkiye’nin dünyaya açılan en önemli kapılarından biri olan Nevşehir, 2. Üniversitesine kavuştu . TBMM tarafından kabul edilen kanun ile Nevşehir şehir merkezinde, Özel İlke Eğitim ve Sağlık Vakfı’na ait Kapadokya Üniversitesi kuruldu.

 

Nevşehir Belediyesi’nin 2000 Evler Mahallesi’nde sağladığı 70 bin metrekarelik bir yerleşke içerisinde oluşturulacak Kapadokya Üniversitesi, Rektörlüğe bağlı Beşeri Bilimler Fakültesi, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Yabancı Diller Yüksekokulu, Sağlık Bilimleri Yüksek Okulu, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu ve Lisansüstü Eğitim ve Araştırma Enstitüsü ile Kapadokya Meslek Yüksek Okulu’ndan oluşuyor.

 

“2. ÜNİVERSİTE BİZE RAMAZAN BEREKETİ”

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, TBMM ‘inde Nevşehir’e ikinci Üniversitenin kurulması kararından dolayı büyük bir onur ,gurur ve sevinç yaşadıklarını belirterek “ Bu karar bizim için içerisinde bulunduğumuz mübarek Ramazan ayının bir bereketi gibi geldi.” dedi.

Belediye Başkanı Hasan Ünver yaptığı açıklamada, Nevşehir’in eğitim alanında önemli başarılara imza attığını belirterek, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’nin ardından Kapadokya Üniversitesi’nin de özellikle yüksek öğretim alanında önemli çalışmaların yürütüleceğine inandığını belirtti.

10 yıllık bir süreçte 2. Üniversitenin Nevşehir’e kazandırılmasından dolayı Cumhurbaşkanımız ve AK Parti Genel Başkanı sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, hükümetimizin değerli bakanlarına, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Murat Göktürk ve Ebubekir Gizligider ve tüm AK Partili milletvekillerine teşekkür eden Ünver şunları söyledi: “TBMM Genel Kurulu’nda alınan bu karar bizim için, içerisinde bulunduğumuz mübarek Ramazan ayının bir bereketi gibi geldi. Yüksek öğretim alanında 2007 yılında Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’ne kavuşan hemşehrilerimiz , şimdi de ikinci Üniversite sevincini yaşıyorlar. Nevşehir’in her alanda gelişmesi, büyümesi, kalkınması adına oldukça önemli bir adım olarak değerlendirdiğimiz bu düzeydeki hizmetlerimizi, halkımızın da desteği ile bundan sonraki süreçte de artırarak devam ettirme kararlılığı içerisinde olacağız. Kapadokya Üniversitesi’nin şehrimize kazandırılmasında büyük emekleri olduğuna inandığım ülkemizin yetiştirdiği büyük insan, Özel İlke Eğitim ve Sağlık Vakfı Başkanı gazeteci-yazar sayın Alev Alatlı başta olmak üzere ,mütevelli heyet üyelerine de ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu eğitim yuvamızın öncelikli olarak ülkemize ve şehrimize hayırlı olmasını Cenab-ı Allah’dan temenni ediyor, şimdiden burada görev alacak tüm bilim adamlarımıza ve öğrenci kardeşlerimize başarılar dilerim.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.