MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Kapadokya’yı Aralık Ayında 80.164 Kişi Ziyaret Etti

TURİZM 09.12.2016 - 13:17, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Kapadokya’yı Aralık Ayında 80.164 Kişi Ziyaret Etti

Türkiye’nin peribacaları, eşsiz güzellikteki vadileri, sıcak hava balonculuğu, yeraltı şehirleri ile ünlü turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesini ziyaret eden turist sayısı Aralık ayında 80.164 kişi oldu..
Türkiye’nin peribacaları, eşsiz güzellikteki vadileri, sıcak hava balonculuğu, yeraltı şehirleri ile ünlü turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesini ziyaret eden turist sayısı Aralık ayında  80.164 kişi oldu..   Nevşehir Kültür ve Turizm Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgilere göre, Göreme Açık Hava Müzesi başta olmak üzere Zelve, Mustafapaşa ve Açıksaray örenyeri, Çavuşin, El Nazar, Karanlık, Gülşehir St. Jean Kilisesi, Nevşehir, Ürgüp ve Hacıbektaş Veli Müzesi, Hacıbektaş Atatürk Evi, Özkonak, Tatlarin, Kaymaklı ve Derinkuyu yer altı kentlerini Aralık  ayında 11.607’si  ücretli, 23.210’u ücretsiz, 16. 516’sı   Seyehat Acentalarıyla  28 bin 831’i de müze kartlı olmak üzere toplam  80.164 yerli ve yabancı turist ziyaret etti.     Kapadokya bölgesindeki en yüksek ziyaretçi sayısı Göreme Açık Hava Müzesi’nde gerçekleşti. Aralık ayında Göreme Açık Hava Müzesi’ni 33 bin 162 yerli ve yabancı turist gezdi.  
Türkiye’nin peribacaları, eşsiz güzellikteki vadileri, sıcak hava balonculuğu, yeraltı şehirleri ile ünlü turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesini ziyaret eden turist sayısı Aralık ayında 80.164 kişi oldu..

Türkiye’nin peribacaları, eşsiz güzellikteki vadileri, sıcak hava balonculuğu, yeraltı şehirleri ile ünlü turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesini ziyaret eden turist sayısı Aralık ayında  80.164 kişi oldu..

 

Nevşehir Kültür ve Turizm Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgilere göre, Göreme Açık Hava Müzesi başta olmak üzere Zelve, Mustafapaşa ve Açıksaray örenyeri, Çavuşin, El Nazar, Karanlık, Gülşehir St. Jean Kilisesi, Nevşehir, Ürgüp ve Hacıbektaş Veli Müzesi, Hacıbektaş Atatürk Evi, Özkonak, Tatlarin, Kaymaklı ve Derinkuyu yer altı kentlerini Aralık  ayında 11.607’si  ücretli, 23.210’u ücretsiz, 16. 516’sı   Seyehat Acentalarıyla  28 bin 831’i de müze kartlı olmak üzere toplam  80.164 yerli ve yabancı turist ziyaret etti.

 

 

Kapadokya bölgesindeki en yüksek ziyaretçi sayısı Göreme Açık Hava Müzesi’nde gerçekleşti. Aralık ayında Göreme Açık Hava Müzesi’ni 33 bin 162 yerli ve yabancı turist gezdi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.