Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Kapalı Pazaryeri İçin Kuralar Çekildi

İLÇELER 01.03.2018 - 16:50, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Kapalı Pazaryeri İçin Kuralar Çekildi

Gülşehir Belediyesi tarafından Karavezir Mahallesinde yapımı tamamlanan Kapalı Pazaryeri için pazarcıların yer belirleme kura çekimi, Gülşehir Belediye Düğün salonunda gerçekleştirildi.
   Kura çekimine Belediye Başkanı Vahdi Arısoy, Belediye Zabıta Müdürü Hüseyin Terlemez, Nevşehir Pazarcılar Odası Başkanı Selim Özmen, Belediye Zabıta Amiri Atakan Kılıçkaya ve Seyyar Pazarcılar ile Gülşehir’e bağlı köylerden gelen üretici vatandaşlarımızda hazır bulundu.   İlk kura çekimini yapan Gülşehir Belediye Başkanı Vahdi Arısoy, Vatandaşlarımızın daha modern ve sağlıklı bir ortamda alışverişlerini yapabilmesi için eski açık alan pazarımızı kapatıp, yeni kapalı pazar yerimizi hizmete açıyoruz. Yaklaşık 2 hektarlık alan üzerine yapılan pazar yerinde, pazarcı esnafımız ile köylü üretici esnafımız hizmet verecek. İçerisinde bay bayan mescit, engelli tuvaleti, çay ocağı, yük asansörü, zabıta odası, lokantası, modern ses ve ışık sistemi ile günümüz şartlarına uygun yapılan kapalı pazar yerimiz vatandaşlarımıza ve esnafımıza hayırlı olsun” dedi.   Gülşehir de yapımı tamamlanarak halka hizmet vermeye hazır hale getirilen Kapalı pazaryerindeki parseller için toplamda 167 Pazar esnafı kura çekti. Kapalı zarf usulü gerçekleşen kura çekimi sonucu, 51adet Büyük Tezgah Sebze - Meyve, 10 adet küçük tezgah sebze meyve,11 adet yumurta, peynir, zeytin tezgahı, 2 adet balık, 18 adet büyük tuhafiye, 38 adet küçük tuhafiye, 9 adet ayakkabı, 11 adet hırdavat, 5 adet zücaciye, 7 adet büyük bakkal,5 adette küçük bakkal tezgahlarının yerleri kura ile belirledi. Kura çekiminde yer alan Gülşehir Belediye Başkanı Vahdi Arısoy Gülşehir Kapalı Pazar yerinin pazarcı esnafına ve Gülşehirlilere hayırlı uğurlu olmasını dileyerek ilk kurayı çekti. Pazarların artık sokaklarda değil kapalı Pazar yerlerinde kurulduğunu vurgulayan Başkan Vahdi Arısoy, Sokaklarda dağınık bir halde kurulan pazarlarda hem esnafımız, hem de alış verişini yapan vatandaşımız kışın ve yazın oldukça sıkıntı çekmekte idi. önceliğimiz vatandaşı bu sıkıntılardan kurtarmak olduğu gibi görsel ve hijyen açısından mahalle ve sokaklarımıza düzen getirmek idi. Kapalı Pazar alanlarımız sayesinde vatandaşımız da rahatlayacak, pazarcı esnafımız da. Ayrıca sokaklarımız da görüntü kirliliğinden de kurtulmuş olacak” dedi.
Gülşehir Belediyesi tarafından Karavezir Mahallesinde yapımı tamamlanan Kapalı Pazaryeri için pazarcıların yer belirleme kura çekimi, Gülşehir Belediye Düğün salonunda gerçekleştirildi.

 

 Kura çekimine Belediye Başkanı Vahdi Arısoy, Belediye Zabıta Müdürü Hüseyin Terlemez, Nevşehir Pazarcılar Odası Başkanı Selim Özmen, Belediye Zabıta Amiri Atakan Kılıçkaya ve Seyyar Pazarcılar ile Gülşehir’e bağlı köylerden gelen üretici vatandaşlarımızda hazır bulundu.

 

İlk kura çekimini yapan Gülşehir Belediye Başkanı Vahdi Arısoy, Vatandaşlarımızın daha modern ve sağlıklı bir ortamda alışverişlerini yapabilmesi için eski açık alan pazarımızı kapatıp, yeni kapalı pazar yerimizi hizmete açıyoruz. Yaklaşık 2 hektarlık alan üzerine yapılan pazar yerinde, pazarcı esnafımız ile köylü üretici esnafımız hizmet verecek. İçerisinde bay bayan mescit, engelli tuvaleti, çay ocağı, yük asansörü, zabıta odası, lokantası, modern ses ve ışık sistemi ile günümüz şartlarına uygun yapılan kapalı pazar yerimiz vatandaşlarımıza ve esnafımıza hayırlı olsun” dedi.

 

Gülşehir de yapımı tamamlanarak halka hizmet vermeye hazır hale getirilen Kapalı pazaryerindeki parseller için toplamda 167 Pazar esnafı kura çekti. Kapalı zarf usulü gerçekleşen kura çekimi sonucu, 51adet Büyük Tezgah Sebze - Meyve, 10 adet küçük tezgah sebze meyve,11 adet yumurta, peynir, zeytin tezgahı, 2 adet balık, 18 adet büyük tuhafiye, 38 adet küçük tuhafiye, 9 adet ayakkabı, 11 adet hırdavat, 5 adet zücaciye, 7 adet büyük bakkal,5 adette küçük bakkal tezgahlarının yerleri kura ile belirledi.


Kura çekiminde yer alan Gülşehir Belediye Başkanı Vahdi Arısoy Gülşehir Kapalı Pazar yerinin pazarcı esnafına ve Gülşehirlilere hayırlı uğurlu olmasını dileyerek ilk kurayı çekti. Pazarların artık sokaklarda değil kapalı Pazar yerlerinde kurulduğunu vurgulayan Başkan Vahdi Arısoy, Sokaklarda dağınık bir halde kurulan pazarlarda hem esnafımız, hem de alış verişini yapan vatandaşımız kışın ve yazın oldukça sıkıntı çekmekte idi. önceliğimiz vatandaşı bu sıkıntılardan kurtarmak olduğu gibi görsel ve hijyen açısından mahalle ve sokaklarımıza düzen getirmek idi. Kapalı Pazar alanlarımız sayesinde vatandaşımız da rahatlayacak, pazarcı esnafımız da. Ayrıca sokaklarımız da görüntü kirliliğinden de kurtulmuş olacak” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.