MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Karaaslan yerli malı kutlamalarına katıldı

EĞİTİM 14.12.2018 - 14:11, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Karaaslan yerli malı kutlamalarına katıldı

Uçhisar Haydar Çankaya İlkokulu anasınıfı öğrencileri 12-18 Aralık Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftasını Belediye Başkanı Ali Karaaslan'ın da katılımıyla düzenlediği programda kutladı.
  Birinci Dünya Savaşı sonrası Türkiye'de oluşan ekonomik darboğazın ardından yabancı ülkelere para akışının önüne geçilmesi ve toplumsal tutum bilincinin oluşturulması için amaçlanan hafta hakkında çocuklara bilgi verildi. Hafta boyunca yerli malı üretiminin, tutumlu olmanın, birikim yapmanın ve yerli malı kullanmanın vurgulanacağını ifade eden Başkan Karaaslan,  "Tutumluluk küçük yaşlarda çocuklarımıza aşılanmalıdır. Ders araçlarını, giysilerini, harçlığını tutumlu kullanan; boşa akan suyu, gereksiz yanan lambayı kapatan çocuklar, bu güzel alışkanlıklarını büyüdükleri zaman da devam ettirir. Bizler kendi kültürümüzü, kendi öz kaynaklarımızı, değerlerimizi anlatmak adına büyük bir çaba içerisindeyiz" dedi.
Uçhisar Haydar Çankaya İlkokulu anasınıfı öğrencileri 12-18 Aralık Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftasını Belediye Başkanı Ali Karaaslan'ın da katılımıyla düzenlediği programda kutladı.

 

Birinci Dünya Savaşı sonrası Türkiye'de oluşan ekonomik darboğazın ardından yabancı ülkelere para akışının önüne geçilmesi ve toplumsal tutum bilincinin oluşturulması için amaçlanan hafta hakkında çocuklara bilgi verildi.

Hafta boyunca yerli malı üretiminin, tutumlu olmanın, birikim yapmanın ve yerli malı kullanmanın vurgulanacağını ifade eden Başkan Karaaslan,  "Tutumluluk küçük yaşlarda çocuklarımıza aşılanmalıdır. Ders araçlarını, giysilerini, harçlığını tutumlu kullanan; boşa akan suyu, gereksiz yanan lambayı kapatan çocuklar, bu güzel alışkanlıklarını büyüdükleri zaman da devam ettirir. Bizler kendi kültürümüzü, kendi öz kaynaklarımızı, değerlerimizi anlatmak adına büyük bir çaba içerisindeyiz" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.