Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Kardelen Anaokulunda aile katılımı çalışmaları devam ediyor

EĞİTİM 19.12.2018 - 14:10, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Kardelen Anaokulunda aile katılımı çalışmaları devam ediyor

Nevşehir’de Özel Kardelen Anaokulu, veli katılımı çalışmalarına devam ediyor.
  Okul öncesi eğitim programında yer alan ‘Aile Katılımı Çalışmaları’ Kardelen Anaokulu’nda sürüyor. Aile katılımı ile veliler bizzat eğitimin içinde yer alarak çocuklarının eğitimini destekliyor. Bu haftaki çalışmalarımızda Edebiyat Öğretmeni Velimiz, noktalama işaretleriyle ilgili bir oyun hazırlayarak çocukların işaretleri tanımalarını sağladı. Ellerindeki haritaya göre pano üzerinde ilerleyen Minikler çok eğlendi. Çiçek yetiştirmeyi seven velimiz ise Kardelenli Minikler ile birlikte çiçek ekti. Toprak ile ilgili bilgi edinen minikler çiçeklerini toprakla buluşturdu. Birer isim koyulan çiçeklere Minikler ilk can suyunu vermeyi de ihmal etmedi. Veli etkinlikleri ile çocukların dokunarak düşünerek uygulamaya koydukları aktif katıldıkları etkili bir uygulama oldu. Ortaya çok güzel çiçekler de çıktı. Ailenin eğitime katılımı, aile bireylerinin okul öncesi eğitim hakkında bilgi sahibi olmaları açısından önem taşıyor. Ailenin eğitime katılımı ebeveynlerin çocuk yetiştirme konusundaki bilgi ve becerilerinin arttırmakta ve daha etkili ebeveynler olmalarını sağlamaktadır. Bu nedenlerden dolayı okul öncesinde aile katılımı çalışmaları büyük önem taşımaktadır.
Nevşehir’de Özel Kardelen Anaokulu, veli katılımı çalışmalarına devam ediyor.

 

Okul öncesi eğitim programında yer alan ‘Aile Katılımı Çalışmaları’ Kardelen Anaokulu’nda sürüyor. Aile katılımı ile veliler bizzat eğitimin içinde yer alarak çocuklarının eğitimini destekliyor. Bu haftaki çalışmalarımızda Edebiyat Öğretmeni Velimiz, noktalama işaretleriyle ilgili bir oyun hazırlayarak çocukların işaretleri tanımalarını sağladı. Ellerindeki haritaya göre pano üzerinde ilerleyen Minikler çok eğlendi. Çiçek yetiştirmeyi seven velimiz ise Kardelenli Minikler ile birlikte çiçek ekti. Toprak ile ilgili bilgi edinen minikler çiçeklerini toprakla buluşturdu. Birer isim koyulan çiçeklere Minikler ilk can suyunu vermeyi de ihmal etmedi. Veli etkinlikleri ile çocukların dokunarak düşünerek uygulamaya koydukları aktif katıldıkları etkili bir uygulama oldu. Ortaya çok güzel çiçekler de çıktı.

Ailenin eğitime katılımı, aile bireylerinin okul öncesi eğitim hakkında bilgi sahibi olmaları açısından önem taşıyor. Ailenin eğitime katılımı ebeveynlerin çocuk yetiştirme konusundaki bilgi ve becerilerinin arttırmakta ve daha etkili ebeveynler olmalarını sağlamaktadır. Bu nedenlerden dolayı okul öncesinde aile katılımı çalışmaları büyük önem taşımaktadır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.