MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Kardelen Koleji’nde Muhteşem ‘Pi Günü’ Kutlaması

EĞİTİM 14.03.2018 - 22:31, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Kardelen Koleji’nde Muhteşem ‘Pi Günü’ Kutlaması

Nevşehir’in Lider Eğitim Kurumu Özel Kardelen Koleji İlköğretim Öğrencileri ile Matematik Kulübü Öğretmenlerinin birlikte hazırladıkları ’14 Mart Dünya Pi Günü’ bayram havasında kutlandı.
  Özel Kardelen Koleji Matematik Kulübü Öğretmenleri Meltem Kale ve Fatih Cengiz ile İlköğretim öğrencileri tarafından hazırladıkları Pi temalı pasta ve kurabiyelerle her sınıfı ziyaret ederek hem ikramda bulundular hem de Pi sayısını sınıflara anlattılar.   Pi sayısı her ne kadar 250 yıldır sabit bir rakam olarak kullanılsa da tarih öncesi Mısır Papirüslerinde dahi bu sayıya rastlamak mümkündür. Yunanca çevre anlamına gelen sözcüğün ilk harfi olan π işaretinden esinlenerek oluşturulan bu sembol tüm dünya genelinde kullanılmaktadır. Hem eğlenme hem de kazanımlar elde edebilme fırsatı bulan Kardelen Koleji İlköğretim öğrencileri son olarak okul bahçesinde muhteşem bir görsel ile Pi sayısını oluşturdular. Matematik tutkunlarının bayram havasında kutladıkları ‘14 Mart Dünya Pi Günü’ Kardelenleri Öğrenciler tarafından da bayram gibi kutlandı.
Nevşehir’in Lider Eğitim Kurumu Özel Kardelen Koleji İlköğretim Öğrencileri ile Matematik Kulübü Öğretmenlerinin birlikte hazırladıkları ’14 Mart Dünya Pi Günü’ bayram havasında kutlandı.

 

Özel Kardelen Koleji Matematik Kulübü Öğretmenleri Meltem Kale ve Fatih Cengiz ile İlköğretim öğrencileri tarafından hazırladıkları Pi temalı pasta ve kurabiyelerle her sınıfı ziyaret ederek hem ikramda bulundular hem de Pi sayısını sınıflara anlattılar.

 

Pi sayısı her ne kadar 250 yıldır sabit bir rakam olarak kullanılsa da tarih öncesi Mısır Papirüslerinde dahi bu sayıya rastlamak mümkündür. Yunanca çevre anlamına gelen sözcüğün ilk harfi olan π işaretinden esinlenerek oluşturulan bu sembol tüm dünya genelinde kullanılmaktadır. Hem eğlenme hem de kazanımlar elde edebilme fırsatı bulan Kardelen Koleji İlköğretim öğrencileri son olarak okul bahçesinde muhteşem bir görsel ile Pi sayısını oluşturdular. Matematik tutkunlarının bayram havasında kutladıkları ‘14 Mart Dünya Pi Günü’ Kardelenleri Öğrenciler tarafından da bayram gibi kutlandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.