Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Kardelen Kolejinde ‘Ağaç Yaşken Eğilmesin’ Semineri Düzenlendi

EĞİTİM 12.04.2018 - 18:38, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Kardelen Kolejinde ‘Ağaç Yaşken Eğilmesin’ Semineri Düzenlendi

Nevşehir’in Lider Eğitim Kurumu olan Özel Kardelen Koleji’nde öğrencilere ve velilere yönelik ‘ağaç yaşken eğilmesin’ eğitim semineri düzenlendi.
  Okul çağındaki çocuklarda nedeni belli olamadan omurga eğriliği olabiliyor bu omurga eğriliği çocuklarda var mı, bunu aileler ve öğretmenler nasıl fark edebilir ve bunun için ne yapmaları gerekiyor gibi konularda Kardelen Koleji Konferans Salonunda Fzt. Cemre Feralan Efeoğlu, Fzt. Dilek Özülkü ve Uzm. Fzt. Serkan Uzlaşır’dan bilgi alındı.   Kardelen Koleji Konferans Salonunda gerçekleştirilen eğitim seminerinde ‘Çocuğunuzun duruşunda bir gariplik fark ediyor musunuz? Çocuğunuzun bir omuzu diğerinden düşük mü? ‘ başlıkları altında skolyoz (omurga eğriliği) konuları işlendi.   Okul çağındaki çocuklarda daha çok görüldüğüne ergenlik döneminde başladığında daha da yavaş ilerlediğine ama kemikleşme yaşı yani iskelet gelişimi tamamlanana kadar omurga eğriliğinin boy uzarken arttığına da vurgu yapıldı. Skolyoz(omurga eğriliği) önlemeye yönelik ve eğrilik arttığında ya da belli bir derecenin üzerine çıktığında ameliyat olmaları gerektiğine değinen konuşmacılar, bunu önlemeye yönelik nasıl bir tür yol izlenmeli nasıl hangi sporları yapabilirler. Velilerin çocuklarının skolyoz olup olmadığını nasıl anlayabilecekleri hakkında bilgi verdi.
Nevşehir’in Lider Eğitim Kurumu olan Özel Kardelen Koleji’nde öğrencilere ve velilere yönelik ‘ağaç yaşken eğilmesin’ eğitim semineri düzenlendi.

 

Okul çağındaki çocuklarda nedeni belli olamadan omurga eğriliği olabiliyor bu omurga eğriliği çocuklarda var mı, bunu aileler ve öğretmenler nasıl fark edebilir ve bunun için ne yapmaları gerekiyor gibi konularda Kardelen Koleji Konferans Salonunda Fzt. Cemre Feralan Efeoğlu, Fzt. Dilek Özülkü ve Uzm. Fzt. Serkan Uzlaşır’dan bilgi alındı.

 

Kardelen Koleji Konferans Salonunda gerçekleştirilen eğitim seminerinde ‘Çocuğunuzun duruşunda bir gariplik fark ediyor musunuz? Çocuğunuzun bir omuzu diğerinden düşük mü? ‘ başlıkları altında skolyoz (omurga eğriliği) konuları işlendi.

 

Okul çağındaki çocuklarda daha çok görüldüğüne ergenlik döneminde başladığında daha da yavaş ilerlediğine ama kemikleşme yaşı yani iskelet gelişimi tamamlanana kadar omurga eğriliğinin boy uzarken arttığına da vurgu yapıldı. Skolyoz(omurga eğriliği) önlemeye yönelik ve eğrilik arttığında ya da belli bir derecenin üzerine çıktığında ameliyat olmaları gerektiğine değinen konuşmacılar, bunu önlemeye yönelik nasıl bir tür yol izlenmeli nasıl hangi sporları yapabilirler. Velilerin çocuklarının skolyoz olup olmadığını nasıl anlayabilecekleri hakkında bilgi verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.