MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Kardelen Kolejinde Yunus Emre’yi Anma Konferans Yapıldı

EĞİTİM 12.05.2017 - 16:19, Güncelleme: 01.08.2022 - 13:47
 

Kardelen Kolejinde Yunus Emre’yi Anma Konferans Yapıldı

Nevşehir’in Lider Eğitim Kurumu Özel Kardelen Koleji İlköğretim Öğrencileri Yunus Emre’yi Anma Konulu Konferans Düzenledi.
Nevşehir’in Lider Eğitim Kurumu Özel Kardelen Koleji İlköğretim Öğrencileri Yunus Emre’yi Anma Konulu Konferans Düzenledi.   Özel Kardelen Koleji Müzik ve Tiyatro kulübü öğrencileri 2-10 Mayıs “Yunus Emre haftası” münasebeti ile Yunus Emre’yi anma ve yaad etme programı düzenlendi. Konferansa Özel Kardelen Koleji ilköğretim müdürü Faruk Çamcı, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.   Konferansta Yunus Emre’nin hayatını anlatan video gösterimini öğrenciler ilgi ve dikkatle izlediler. İlköğretim Müdürü Faruk Çamcı Yunus Emre hakkında kısaca bilgiler verdikten sonra, öğrencilerin hazırlamış olduğu şiir ve ilahi dinletisi izleyenleri büyüledi. Bu anlamlı konferanstan dolayı memnuniyetlerini dile getiren Çamcı öğrencilere teşekkür etti.   PEKİ YUNUS EMRE KİMDİR ?    Yunus Emre, hayatını Anadolu yöresinde sürdürmüş en büyük Türk ozanlarından biridir. Kendisi, 13. ve 14. yüzyıllarda yaşamış olsa da, günümüzde şiirleri hemen hemen herkes tarafından bilinmekte ve sevilmektedir.   Hayatı hakkında çok fazla bilgiye ulaşılmayan Yunus Emre, Anadolu Selçuklu Devleti’nin yıkılmaya ve Anadolu Türk Beyliklerinin kurulmaya başladığı dönemden, Osmanlı Beyliğinin kurulmasına kadar geçen sürede yaşamış bir halk şairidir.   Onun yaşadığı yıllarda Anadolu’da Moğol istilasının etkisiyle iç kavgalar, siyasi zayıflık, kıtlık, kuraklık gibi çok zor günler yaşanmaktaydı. Yunus Emre mezhep ve din ayrılıklarının da olduğu böyle bir dönemde Allah sevgisini, din ve güzel ahlakla ilgili düşüncelerini yaymaya çalışarak Türk – İslam birliğinin kurulmasında büyük bir rol üstlenmiştir.  
Nevşehir’in Lider Eğitim Kurumu Özel Kardelen Koleji İlköğretim Öğrencileri Yunus Emre’yi Anma Konulu Konferans Düzenledi.

Nevşehir’in Lider Eğitim Kurumu Özel Kardelen Koleji İlköğretim Öğrencileri Yunus Emre’yi Anma Konulu Konferans Düzenledi.

 

Özel Kardelen Koleji Müzik ve Tiyatro kulübü öğrencileri 2-10 Mayıs “Yunus Emre haftası” münasebeti ile Yunus Emre’yi anma ve yaad etme programı düzenlendi. Konferansa Özel Kardelen Koleji ilköğretim müdürü Faruk Çamcı, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

 

Konferansta Yunus Emre’nin hayatını anlatan video gösterimini öğrenciler ilgi ve dikkatle izlediler. İlköğretim Müdürü Faruk Çamcı Yunus Emre hakkında kısaca bilgiler verdikten sonra, öğrencilerin hazırlamış olduğu şiir ve ilahi dinletisi izleyenleri büyüledi. Bu anlamlı konferanstan dolayı memnuniyetlerini dile getiren Çamcı öğrencilere teşekkür etti.

 

PEKİ YUNUS EMRE KİMDİR ? 

 

Yunus Emre, hayatını Anadolu yöresinde sürdürmüş en büyük Türk ozanlarından biridir. Kendisi, 13. ve 14. yüzyıllarda yaşamış olsa da, günümüzde şiirleri hemen hemen herkes tarafından bilinmekte ve sevilmektedir.

 

Hayatı hakkında çok fazla bilgiye ulaşılmayan Yunus Emre, Anadolu Selçuklu Devleti’nin yıkılmaya ve Anadolu Türk Beyliklerinin kurulmaya başladığı dönemden, Osmanlı Beyliğinin kurulmasına kadar geçen sürede yaşamış bir halk şairidir.

 

Onun yaşadığı yıllarda Anadolu’da Moğol istilasının etkisiyle iç kavgalar, siyasi zayıflık, kıtlık, kuraklık gibi çok zor günler yaşanmaktaydı. Yunus Emre mezhep ve din ayrılıklarının da olduğu böyle bir dönemde Allah sevgisini, din ve güzel ahlakla ilgili düşüncelerini yaymaya çalışarak Türk – İslam birliğinin kurulmasında büyük bir rol üstlenmiştir.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.