MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Kardelenler matematiği oyun oynayarak öğreniyorlar

EĞİTİM 28.11.2018 - 14:26, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Kardelenler matematiği oyun oynayarak öğreniyorlar

Nevşehir’in Özel Eğitimde Öncü Kurumu Özel Kardelen Eğitim Kurumları Ortaokul Öğrencileri matematik derslerini çeşitli oyunlar oynayarak öğreniyor.
  Kardelen Koleji Matematik Öğretmeni Gizem Yücel, öğrencilerine matematiği sevdirmek ve eğlenceli bir öğrenme modeli olan ‘oyun kurarak öğrenme’ ile her hafta birbirinden farklı konuları içeren matematik oyunları hazırlıyor. Klasik eğitim sisteminde sınıftaki çocukların yüzde 55’i dersin içinde aktif olurken bu modelle öğrencilerin tamamı dersin içinde yer alıyor.   Çocukların en kolay öğrenmesinin oyunlarla gerçekleştiğine dikkat çekilerek, her konu için ilgili oyunlar planlanıyor. Bu akıl oyunlarını edindiği tecrübeler ile kurgulayan Kardelen Koleji Matematik Öğretmeni Gizem Yücel, her hafta farklı oyunlar için gerekli araç-gereçleri temin ederek kendi el emeğiyle yaptığı oyunlar hazırlıyor. Matematik oyunlarını oynarken, öğrencilerin zeka gelişimi ve becerilerine etkisinin olumlu olduğunu öğrenme konusunda da daha istekli olduklarını belirtti.
Nevşehir’in Özel Eğitimde Öncü Kurumu Özel Kardelen Eğitim Kurumları Ortaokul Öğrencileri matematik derslerini çeşitli oyunlar oynayarak öğreniyor.

 

Kardelen Koleji Matematik Öğretmeni Gizem Yücel, öğrencilerine matematiği sevdirmek ve eğlenceli bir öğrenme modeli olan ‘oyun kurarak öğrenme’ ile her hafta birbirinden farklı konuları içeren matematik oyunları hazırlıyor. Klasik eğitim sisteminde sınıftaki çocukların yüzde 55’i dersin içinde aktif olurken bu modelle öğrencilerin tamamı dersin içinde yer alıyor.

 

Çocukların en kolay öğrenmesinin oyunlarla gerçekleştiğine dikkat çekilerek, her konu için ilgili oyunlar planlanıyor. Bu akıl oyunlarını edindiği tecrübeler ile kurgulayan Kardelen Koleji Matematik Öğretmeni Gizem Yücel, her hafta farklı oyunlar için gerekli araç-gereçleri temin ederek kendi el emeğiyle yaptığı oyunlar hazırlıyor. Matematik oyunlarını oynarken, öğrencilerin zeka gelişimi ve becerilerine etkisinin olumlu olduğunu öğrenme konusunda da daha istekli olduklarını belirtti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.