MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Kardelenli Minikler Artırılmış Gerçeklik Uygulamasıyla Tanıştı

EĞİTİM 30.03.2017 - 10:08, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Kardelenli Minikler Artırılmış Gerçeklik Uygulamasıyla Tanıştı

Özel Kardelen Anaokulu ve İlkokulu Öğrencileri Artırılmış Gerçeklik Uygulaması İle Tanıştı.
Özel Kardelen Anaokulu ve İlkokulu Öğrencileri Artırılmış Gerçeklik Uygulaması İle Tanıştı.   Nevşehir’in Lider Eğitim Kurumu Özel Kardelen Koleji, Eğitimde Kullanılabilecek Son Teknolojilerden Olan Artırılmış Gerçeklik Hakkında Öğrencileri Bilgilendirdi.   Özel Kardelen Anaokulu ve İlkokulu öğrencileri Bilişim Teknolojileri dersinde sınıflarında boyadıkları çalışma sayfalarını “Artırılmış Gerçeklik Mobil Uygulaması” ile canlandırdılar. Öğrencilere bu uygulama ile programa ait özel bir kağıt üzerindeki resimlerin boyama işlemi tamamlandıktan sonra bilgisayar ortamında nasıl ses, video ve grafiklerin zenginleştiği gösterildi.   Yapılan çalışma ile ilgili açıklamalarda bulunan Özel Kardelen Koleji Bilişim Teknolojileri ve Yazılım öğretmeni Nergis Sevim Ağaçdelen şunları kaydetti; “Artırılmış gerçeklik, belli başlı bir nesne üzerine, bilgisayar tarafından üretilmiş ses, görüntü ve GPS verilerinin eklenmesi, böylece var olan içeriğin zenginleştirilerek sunulması olarak tanımlanıyor. Artırılmış gerçeklik uygulaması ile bir nesne üzerine elektronik ortamda çeşitli ses, görüntü ve animasyon efektleri ekleyip, içeriği zenginleştirerek tablet ya da akıllı telefonla bakıldığında, sizin boyadığınız renk, desen ve yazılarınızın 3 boyutlu hale geldiğini görebilirsiniz. Bu aktivite ile öğrencilerimize teknoloji ve sanatı bir araya getirerek Bilişim dünyasının sunduğu fırsatlardan nasıl yararlanacağını öğretmeyi amaçladık.” dedi.
Özel Kardelen Anaokulu ve İlkokulu Öğrencileri Artırılmış Gerçeklik Uygulaması İle Tanıştı.

Özel Kardelen Anaokulu ve İlkokulu Öğrencileri Artırılmış Gerçeklik Uygulaması İle Tanıştı.

 

Nevşehir’in Lider Eğitim Kurumu Özel Kardelen Koleji, Eğitimde Kullanılabilecek Son Teknolojilerden Olan Artırılmış Gerçeklik Hakkında Öğrencileri Bilgilendirdi.

 

Özel Kardelen Anaokulu ve İlkokulu öğrencileri Bilişim Teknolojileri dersinde sınıflarında boyadıkları çalışma sayfalarını “Artırılmış Gerçeklik Mobil Uygulaması” ile canlandırdılar. Öğrencilere bu uygulama ile programa ait özel bir kağıt üzerindeki resimlerin boyama işlemi tamamlandıktan sonra bilgisayar ortamında nasıl ses, video ve grafiklerin zenginleştiği gösterildi.

 

Yapılan çalışma ile ilgili açıklamalarda bulunan Özel Kardelen Koleji Bilişim Teknolojileri ve Yazılım öğretmeni Nergis Sevim Ağaçdelen şunları kaydetti; “Artırılmış gerçeklik, belli başlı bir nesne üzerine, bilgisayar tarafından üretilmiş ses, görüntü ve GPS verilerinin eklenmesi, böylece var olan içeriğin zenginleştirilerek sunulması olarak tanımlanıyor. Artırılmış gerçeklik uygulaması ile bir nesne üzerine elektronik ortamda çeşitli ses, görüntü ve animasyon efektleri ekleyip, içeriği zenginleştirerek tablet ya da akıllı telefonla bakıldığında, sizin boyadığınız renk, desen ve yazılarınızın 3 boyutlu hale geldiğini görebilirsiniz. Bu aktivite ile öğrencilerimize teknoloji ve sanatı bir araya getirerek Bilişim dünyasının sunduğu fırsatlardan nasıl yararlanacağını öğretmeyi amaçladık.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.