MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Kardelenli öğrenciler Stephen Hawking’i unutmadı

EĞİTİM 15.03.2019 - 18:52, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Kardelenli öğrenciler Stephen Hawking’i unutmadı

Nevşehir’in Özel Eğitimde Öncü Kurumu Kardelen Koleji öğrencileri ölüm yıldönümünde Ünlü Bilim İnsanı Stephen Hawking’i unutmadı.
  Fizik ve bilimin en önemli isimlerinden olan Stephen Hawking 8 Ocak 1942’de Oxford’da doğdu. 8 yaşında ailesiyle birlikte St. Albans’a taşınan Hawking eğitim hayatına İngiltere’de devam etti. Oxford Üniversitesinde evren bilimi üzerine çalışmalar yaptı, kara deliklerin evrene son vereceği görüşünü savundu. Hayatı boyunca yaptığı çalışmalar neticesinde 12 onursal dereceye layık görüldü. 21. Doğum gününden kısa süre sonra ALS teşhisi konulan Hawking 14 Mart 2018 tarihinde hayatını kaybetti.   Zamanın daha kısa tarihi, evrene açılan gizli anahtar büyük tasarım gibi önemli eserleri geride bırakan ünlü bilim insanı Stephen Hawking ölüm gününde Kardelen Koleji Fen Bilimleri Zümresi ve öğrencileri tarafından anıldı.
Nevşehir’in Özel Eğitimde Öncü Kurumu Kardelen Koleji öğrencileri ölüm yıldönümünde Ünlü Bilim İnsanı Stephen Hawking’i unutmadı.

 

Fizik ve bilimin en önemli isimlerinden olan Stephen Hawking 8 Ocak 1942’de Oxford’da doğdu. 8 yaşında ailesiyle birlikte St. Albans’a taşınan Hawking eğitim hayatına İngiltere’de devam etti. Oxford Üniversitesinde evren bilimi üzerine çalışmalar yaptı, kara deliklerin evrene son vereceği görüşünü savundu. Hayatı boyunca yaptığı çalışmalar neticesinde 12 onursal dereceye layık görüldü. 21. Doğum gününden kısa süre sonra ALS teşhisi konulan Hawking 14 Mart 2018 tarihinde hayatını kaybetti.

 

Zamanın daha kısa tarihi, evrene açılan gizli anahtar büyük tasarım gibi önemli eserleri geride bırakan ünlü bilim insanı Stephen Hawking ölüm gününde Kardelen Koleji Fen Bilimleri Zümresi ve öğrencileri tarafından anıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.