Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Kavurma Nasıl Yapılır?

ASAYİŞ 12.09.2016 - 00:33, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Kavurma Nasıl Yapılır?

Kurban Bayramı’nın vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan kavurma, hemen hemen herkesin severek yediği yemeklerden biridir.
Kurban Bayramı’nın vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan kavurma, hemen hemen herkesin severek yediği yemeklerden biridir.     Peki lezzetli bir kavurma nasıl yapılmalı, püf noktaları nelerdir?       İlk olarak ısıtılan tavaya, etin iç yağı alınır ve bir süre erimesi beklenir. Yağın erimesinin ardından kuzu etini tavaya alıyoruz ve 8-9 dakika harlı ateşte pişiriyoruz. Hafif kavrulan etlerin lezzetini ve besin değerini arttırmak için bir bütün soğanı doğramadan tavaya alıyoruz. Kısık ateşte kavurmaya devam ediyoruz.     Kavurma yapmanın en önemli püf noktalarından biri tuz ve baharatları son olarak eklemektir. Çünkü tuzun eti sertleştirici etkisi vardır. Ayrıca kuzu eti kokusu sizi rahatsız ediyorsa kavururken, defne yaprağı ekleyebilirsiniz. Defne yaprağı etin kokusunu alacak ve ete hoş bir aroma katacaktır. kısık ateşte kavurduğumuz ete biraz kekik ve pulbiber ekleyip, etler yumuşayana kadar pişirmeye devam ediyoruz. Son olarak tuzunu ekleyip, servis ediyoruz.       Eğer et dinlendirilmemiş ya da dana eti ise biraz kavurduktan sonra ete 1 bardak su ekleyin ve pişirmeye devam edin.
Kurban Bayramı’nın vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan kavurma, hemen hemen herkesin severek yediği yemeklerden biridir.

Kurban Bayramı’nın vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan kavurma, hemen hemen herkesin severek yediği yemeklerden biridir.

 

 

Peki lezzetli bir kavurma nasıl yapılmalı, püf noktaları nelerdir?

 

 

 

İlk olarak ısıtılan tavaya, etin iç yağı alınır ve bir süre erimesi beklenir. Yağın erimesinin ardından kuzu etini tavaya alıyoruz ve 8-9 dakika harlı ateşte pişiriyoruz. Hafif kavrulan etlerin lezzetini ve besin değerini arttırmak için bir bütün soğanı doğramadan tavaya alıyoruz. Kısık ateşte kavurmaya devam ediyoruz.

 

 

Kavurma yapmanın en önemli püf noktalarından biri tuz ve baharatları son olarak eklemektir. Çünkü tuzun eti sertleştirici etkisi vardır. Ayrıca kuzu eti kokusu sizi rahatsız ediyorsa kavururken, defne yaprağı ekleyebilirsiniz. Defne yaprağı etin kokusunu alacak ve ete hoş bir aroma katacaktır. kısık ateşte kavurduğumuz ete biraz kekik ve pulbiber ekleyip, etler yumuşayana kadar pişirmeye devam ediyoruz. Son olarak tuzunu ekleyip, servis ediyoruz.

 

 

 

Eğer et dinlendirilmemiş ya da dana eti ise biraz kavurduktan sonra ete 1 bardak su ekleyin ve pişirmeye devam edin.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.