MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Kaya. 'Fatih Sultan Mehmet Han'a, kahramanlarımıza minnet borçluyuz'

GÜNCEL 29.05.2020 - 11:18, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:49
 

Kaya. 'Fatih Sultan Mehmet Han'a, kahramanlarımıza minnet borçluyuz'

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı İlhan Kaya, İstanbul’un Fethi’nin yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
  NEVŞEHİR(MHA) Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı İlhan Kaya, İstanbul’un Fethi’nin yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.   Türk ve Dünya tarihinde çağ açan ve çağ kapatan dönüm noktası olan İstanbul’un fethini gurur ve iftiharla kutladıklarına dikkat çeken MHP İl Başkanı Kaya, “ İstanbul’un dünyanın en büyük Türk kenti olmasından rahatsız olanlar, Bizans hayaletinden medet ummakta, Haçlı kalıntılarından çare beklemektedir. İstanbul’un fethi; yankıları hala devam eden, tesirleri hala hissedilen büyük bir zafer, büyük bir başarıdır. Türk milleti 567 yıl önce, büyük hakanımız Fatih Sultan Mehmet Han liderliğinde çağ açıp çağ kapatmış, dünya tarihinin akış ve yönünü değiştirmiştir. Fetih; insanlığa yeni ufuklar açmış,  küresel dengeleri değiştirmiş, siyasi ve coğrafi tasavvurları etkilemiş, aynı zamanda Türk milletine yeni sorumluluklar yüklemiştir.   Çünkü aziz milletimiz fetihle birlikte beşeriyetin tahtına çıkmış, kültürleri, inançları, ülkeleri, medeniyetleri ve milletleri hakimiyet havzasına teker teker dahil etmiştir. İstanbul’un fethi; disiplinli bir hazırlığın, teferruatlı bir planın, zamanın fevkinde bir teknik donanımın, hepsinden de mühimi inanmışlığın, imanın ve başarma azminin bir ürünüdür. Kasımpaşa sırtlarından Haliç’e kadar ite ite indirilen ve adeta karadan yürütülen gemiler kararlılığın ve başarıya susamışlığın kutlu bir eseridir. İstanbul’u kuşatan hisarlar fethin işareti, dökülen toplar fethin habercisi, verilen emekler, edilen dualar ve çekilen çileler ise fethin harcıdır.   Hamd olsun Fetih, Bizans’ın köhnemiş bünyesini, kararmış aklını ve kaskatı kesilmiş vicdanını surlarla birlikte devirmiş; bunun yerine Türk milletinin hoşgörüsünü, asaletini, herkesi kavrayan adaletini ikame ve ihata etmiştir. Geride kalan onca asra rağmen, İstanbul’un fethi bazı mihrak ve çevreler tarafından hazmedilebilmiş, sindirilebilmiş ve kabullenilebilmiş değildir. İstanbul’un dünyanın en büyük Türk kenti olmasından rahatsız olanlar, Bizans hayaletinden medet ummakta, Haçlı kalıntılarından çare beklemektedir. Bu düşüncelerle, İstanbul’u bir Türk-İslam kenti yapan büyük hünkârımız Fatih Sultan Mehmet’e, fetihte yer alan muhterem ceddimize ve tüm şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyor, hepsini şükran ve minnetle yâd ediyorum" dedi.
Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı İlhan Kaya, İstanbul’un Fethi’nin yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

 

NEVŞEHİR(MHA) Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı İlhan Kaya, İstanbul’un Fethi’nin yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

 


Türk ve Dünya tarihinde çağ açan ve çağ kapatan dönüm noktası olan İstanbul’un fethini gurur ve iftiharla kutladıklarına dikkat çeken MHP İl Başkanı Kaya, “ İstanbul’un dünyanın en büyük Türk kenti olmasından rahatsız olanlar, Bizans hayaletinden medet ummakta, Haçlı kalıntılarından çare beklemektedir. İstanbul’un fethi; yankıları hala devam eden, tesirleri hala hissedilen büyük bir zafer, büyük bir başarıdır. Türk milleti 567 yıl önce, büyük hakanımız Fatih Sultan Mehmet Han liderliğinde çağ açıp çağ kapatmış, dünya tarihinin akış ve yönünü değiştirmiştir. Fetih; insanlığa yeni ufuklar açmış,  küresel dengeleri değiştirmiş, siyasi ve coğrafi tasavvurları etkilemiş, aynı zamanda Türk milletine yeni sorumluluklar yüklemiştir.

 


Çünkü aziz milletimiz fetihle birlikte beşeriyetin tahtına çıkmış, kültürleri, inançları, ülkeleri, medeniyetleri ve milletleri hakimiyet havzasına teker teker dahil etmiştir. İstanbul’un fethi; disiplinli bir hazırlığın, teferruatlı bir planın, zamanın fevkinde bir teknik donanımın, hepsinden de mühimi inanmışlığın, imanın ve başarma azminin bir ürünüdür. Kasımpaşa sırtlarından Haliç’e kadar ite ite indirilen ve adeta karadan yürütülen gemiler kararlılığın ve başarıya susamışlığın kutlu bir eseridir. İstanbul’u kuşatan hisarlar fethin işareti, dökülen toplar fethin habercisi, verilen emekler, edilen dualar ve çekilen çileler ise fethin harcıdır.

 


Hamd olsun Fetih, Bizans’ın köhnemiş bünyesini, kararmış aklını ve kaskatı kesilmiş vicdanını surlarla birlikte devirmiş; bunun yerine Türk milletinin hoşgörüsünü, asaletini, herkesi kavrayan adaletini ikame ve ihata etmiştir. Geride kalan onca asra rağmen, İstanbul’un fethi bazı mihrak ve çevreler tarafından hazmedilebilmiş, sindirilebilmiş ve kabullenilebilmiş değildir. İstanbul’un dünyanın en büyük Türk kenti olmasından rahatsız olanlar, Bizans hayaletinden medet ummakta, Haçlı kalıntılarından çare beklemektedir.
Bu düşüncelerle, İstanbul’u bir Türk-İslam kenti yapan büyük hünkârımız Fatih Sultan Mehmet’e, fetihte yer alan muhterem ceddimize ve tüm şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyor, hepsini şükran ve minnetle yâd ediyorum" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.