MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Kaya, 'İstiklal Şairimizi rahmetle anıyoruz'

SİYASET 27.12.2019 - 11:47, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:49
 

Kaya, 'İstiklal Şairimizi rahmetle anıyoruz'

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı İlhan Kaya, vefatının 83. yıl dönümünde Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u rahmetle andı.
NEVŞEHİR(MHA) Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı İlhan Kaya, vefatının 83. yıl dönümünde Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u rahmetle andı.   Başkan Kaya,  “Türk milletinin bağımsızlığını her şeyden önde tutan, vatan topraklarının tek bir karışının zarar görmemesi, milli mücadelenin Anadolu’da yeşermesi için kalemiyle, fikriyle, inancıyla mücadele eden, sömürgeci güçlere karşı her zaman dik bir duruş sergileyen vatan şairi Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşını milletimize kazandırdı. “Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım” diye haykırarak varoluş mücadelesini gerçekleştiren Türk milleti, Mehmet Akif Ersoy’a sonsuz minnet duymaktadır. Millî Şairimiz Mehmet Akif, İzmir'in Yunanlılar tarafından işgal edildiğini duyunca; köyleri, kasabaları, şehirleri dolaşmış; camilerde, köy kahvelerinde ve sokaklarda konuşmalar yapmış ve şiirler söylemiştir. Dinlenmeden, yorulmadan Anadolu'yu adım adım dolaşarak, halkı uyarmaya ve uyandırmaya çalışmıştır. Gücünü ve samimiyetini milletine duyduğu sevgisinden alan milli şairimiz, menfaatlerinin peşinde değil, vatanının dertlerinin peşinde ömrünü adamıştı. Bu vesileyle İstiklal Marşı’mızı bize kazandıran Büyük Şaire bir kez daha şükranlarımızı sunuyor; Mehmet Akif Ersoy’u saygı ve rahmetle anıyoruz" dedi.
Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı İlhan Kaya, vefatının 83. yıl dönümünde Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u rahmetle andı.

NEVŞEHİR(MHA) Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı İlhan Kaya, vefatının 83. yıl dönümünde Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u rahmetle andı.

 

Başkan Kaya,  “Türk milletinin bağımsızlığını her şeyden önde tutan, vatan topraklarının tek bir karışının zarar görmemesi, milli mücadelenin Anadolu’da yeşermesi için kalemiyle, fikriyle, inancıyla mücadele eden, sömürgeci güçlere karşı her zaman dik bir duruş sergileyen vatan şairi Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşını milletimize kazandırdı. “Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım” diye haykırarak varoluş mücadelesini gerçekleştiren Türk milleti, Mehmet Akif Ersoy’a sonsuz minnet duymaktadır. Millî Şairimiz Mehmet Akif, İzmir'in Yunanlılar tarafından işgal edildiğini duyunca; köyleri, kasabaları, şehirleri dolaşmış; camilerde, köy kahvelerinde ve sokaklarda konuşmalar yapmış ve şiirler söylemiştir. Dinlenmeden, yorulmadan Anadolu'yu adım adım dolaşarak, halkı uyarmaya ve uyandırmaya çalışmıştır. Gücünü ve samimiyetini milletine duyduğu sevgisinden alan milli şairimiz, menfaatlerinin peşinde değil, vatanının dertlerinin peşinde ömrünü adamıştı. Bu vesileyle İstiklal Marşı’mızı bize kazandıran Büyük Şaire bir kez daha şükranlarımızı sunuyor; Mehmet Akif Ersoy’u saygı ve rahmetle anıyoruz" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.