Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Kaya, ‘Türk'ün 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlu olsun’

SİYASET 30.08.2019 - 14:46, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:49
 

Kaya, ‘Türk'ün 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlu olsun’

MHP İl Başkanı İlhan Kaya, Türk milletinin silkinip ayağa kalkarak, işgalcileri vatan topraklarından def ettiği muazzam bir stratejik hamlenin yıldönümünü kutladı.
  NEVŞEHİR(MHA) MHP İl Başkanı İlhan Kaya, Türk milletinin silkinip ayağa kalkarak, işgalcileri vatan topraklarından def ettiği muazzam bir stratejik hamlenin yıldönümünü kutladı.   Başkan Kaya, “Tarihi şan ve şerefle dolu olan aziz milletimiz, 97 yıl önce kazandığı büyük zaferle bağımsızlığına musallat olan emperyalist mihraklara unutamayacakları büyük bir ders vermiştir. Yaklaşık bir asır önce Gazi Mustafa Kemal ve dava arkadaşları öncülüğünde yapılan kurtuluş mücadelesi 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesiyle zirveye tırmanmış ve burada söken zafer şafağı son yurdumuzun talihini, kaderini ve akıbetini aydınlatmıştır. Türk kurtuluş mücadelesi, bir milletin var olma ve yaşama arzusunun gönüllerde yükseldiği bir meşale olmuş ve kutlu bir dönem olarak tarihteki ayrıcalıklı yerini almıştır. 30 Ağustos Zaferiyle milletimiz, kendi iradesi ve rızası dışında dayatılan her türlü plan ve oyunu iman ve inancıyla tarihin karanlık sayfalarına nasıl gömebileceğini dosta ve düşmana bir kez daha göstermiştir. Dün topraklarımızı parselleyerek, Türk milletini yok etmek isteyenlerin emelleriyle, bugün milletimizin birliğini, kardeşliğini bozmaya uğraşanların amaçları üst üste örtüşse de, tarihin şahitliğinde bu hain girişimlerden asla sonuç alınamayacağı iyi bilinmelidir. Kökeni, memleketi, yöresi ve mezhebi ne olursa olsun Türk milletinin tüm fertleri aynı ülkü etrafında buluşmuş ve son yurdumuzun taksim edilmesine asla müsaade etmeyeceklerini çok şükür göstermişlerdir. Bugün de acımız bir, sevincimiz bir, ülkümüz birdir. Türk milleti olarak birlik ve beraberlik ruhuyla, kardeşlik hukukuyla yolumuza devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle, kutsal vatanımızın varlığı ve bağımsızlığının dünyaya kabul ettirildiği 30 Ağustos Zaferi’nin 97. yıldönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün kurucu kahramanları; büyük Türk milleti için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi şükran ve minnet duygularımla anıyorum. Ne Mutlu Türk’üm Diyene” ifadelerinde bulundu.
MHP İl Başkanı İlhan Kaya, Türk milletinin silkinip ayağa kalkarak, işgalcileri vatan topraklarından def ettiği muazzam bir stratejik hamlenin yıldönümünü kutladı.

 

NEVŞEHİR(MHA) MHP İl Başkanı İlhan Kaya, Türk milletinin silkinip ayağa kalkarak, işgalcileri vatan topraklarından def ettiği muazzam bir stratejik hamlenin yıldönümünü kutladı.

 

Başkan Kaya, “Tarihi şan ve şerefle dolu olan aziz milletimiz, 97 yıl önce kazandığı büyük zaferle bağımsızlığına musallat olan emperyalist mihraklara unutamayacakları büyük bir ders vermiştir. Yaklaşık bir asır önce Gazi Mustafa Kemal ve dava arkadaşları öncülüğünde yapılan kurtuluş mücadelesi 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesiyle zirveye tırmanmış ve burada söken zafer şafağı son yurdumuzun talihini, kaderini ve akıbetini aydınlatmıştır. Türk kurtuluş mücadelesi, bir milletin var olma ve yaşama arzusunun gönüllerde yükseldiği bir meşale olmuş ve kutlu bir dönem olarak tarihteki ayrıcalıklı yerini almıştır. 30 Ağustos Zaferiyle milletimiz, kendi iradesi ve rızası dışında dayatılan her türlü plan ve oyunu iman ve inancıyla tarihin karanlık sayfalarına nasıl gömebileceğini dosta ve düşmana bir kez daha göstermiştir. Dün topraklarımızı parselleyerek, Türk milletini yok etmek isteyenlerin emelleriyle, bugün milletimizin birliğini, kardeşliğini bozmaya uğraşanların amaçları üst üste örtüşse de, tarihin şahitliğinde bu hain girişimlerden asla sonuç alınamayacağı iyi bilinmelidir. Kökeni, memleketi, yöresi ve mezhebi ne olursa olsun Türk milletinin tüm fertleri aynı ülkü etrafında buluşmuş ve son yurdumuzun taksim edilmesine asla müsaade etmeyeceklerini çok şükür göstermişlerdir. Bugün de acımız bir, sevincimiz bir, ülkümüz birdir. Türk milleti olarak birlik ve beraberlik ruhuyla, kardeşlik hukukuyla yolumuza devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle, kutsal vatanımızın varlığı ve bağımsızlığının dünyaya kabul ettirildiği 30 Ağustos Zaferi’nin 97. yıldönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün kurucu kahramanları; büyük Türk milleti için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi şükran ve minnet duygularımla anıyorum. Ne Mutlu Türk’üm Diyene” ifadelerinde bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.