Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Kaymaklı Belediyesi Tarafından Hayvan Barınağı Açıldı

BELEDİYELER 05.01.2018 - 00:12, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Kaymaklı Belediyesi Tarafından Hayvan Barınağı Açıldı

Kaymaklı Belediyesinin çevre ve doğa ile ilgili yaptığı yatırımlar kapsamında, beldede bir ilk olan Sokak Hayvanları Geçici Barındırma ve Bakım Merkezi hizmete açıldı.
  Kaymaklı Belediye Başkanı Halit Elma, belediyelerin yerel idare olarak bulundukları belde ve bölgenin bütün ihtiyaçlarında imzaları olan, problemlerini gidermekle yükümlü olan kurum ve kuruluşlar olduğunu belirtirken. Görevlerini yaparken yaşayan tüm canlıların ihtiyaçlarını düşündüklerini ifade etti. Başkan Elma: “Her biri üzerinde kafa yoruyoruz. Bu dünya sadece insanlara ait değil. Hayvanıyla, bitkisiyle tüm canlılara ait. Ancak bazen biz, sadece bize aitmiş gibi davranıyor, onları dışlıyoruz. Bazı insanların yaklaşımları ise onları sömürmekten öteye gitmiyor.   Sevgimize her zaman sevgi ile karşılık veren ve menfaat gütmeyen hayvanlar bizler için birer nimettir. Geçmişte anılarını yazan seyyahlara göre bir toplumun medeniyetinin gelişmişliğini gösteren en önemli unsur, hayvanlara gösterdikleri muameledir. İnsanların hayvanlara olan yaklaşımları, kişilerin içindeki merhameti gösterir. Çok bilinen bir yargı vardır. Hayvana değer vermeyen, hayvanı sevmeyen insanı sevemez diye. Bu mekanı oluştururken böylesi bir düşünceden yola çıktık. Önce insan, önce yaşayan tüm canlılar dedik. Kendi bölgemizdeki hem insanların hem de hayvanların sağlığını ve sağlıklı bir ortamda yaşamasını düşündüğümüz için böyle bir çalışma yaptık. Şimdi Kaymaklı`ın caddelerinde ve sokaklarında bulunan sahipsiz, bakıma muhtaç, yaşlı ve hastalıklı sokak hayvanları görevlilerimiz tarafından yakalanarak barınağımızda korumaya alınıyor. Tedavileri ve bakımları yapıldıktan sonra tekrar doğal ortamlarına bırakılıyor. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.
Kaymaklı Belediyesinin çevre ve doğa ile ilgili yaptığı yatırımlar kapsamında, beldede bir ilk olan Sokak Hayvanları Geçici Barındırma ve Bakım Merkezi hizmete açıldı.

 


Kaymaklı Belediye Başkanı Halit Elma, belediyelerin yerel idare olarak bulundukları belde ve bölgenin bütün ihtiyaçlarında imzaları olan, problemlerini gidermekle yükümlü olan kurum ve kuruluşlar olduğunu belirtirken. Görevlerini yaparken yaşayan tüm canlıların ihtiyaçlarını düşündüklerini ifade etti. Başkan Elma: “Her biri üzerinde kafa yoruyoruz. Bu dünya sadece insanlara ait değil. Hayvanıyla, bitkisiyle tüm canlılara ait. Ancak bazen biz, sadece bize aitmiş gibi davranıyor, onları dışlıyoruz. Bazı insanların yaklaşımları ise onları sömürmekten öteye gitmiyor.

 

Sevgimize her zaman sevgi ile karşılık veren ve menfaat gütmeyen hayvanlar bizler için birer nimettir. Geçmişte anılarını yazan seyyahlara göre bir toplumun medeniyetinin gelişmişliğini gösteren en önemli unsur, hayvanlara gösterdikleri muameledir. İnsanların hayvanlara olan yaklaşımları, kişilerin içindeki merhameti gösterir. Çok bilinen bir yargı vardır. Hayvana değer vermeyen, hayvanı sevmeyen insanı sevemez diye. Bu mekanı oluştururken böylesi bir düşünceden yola çıktık. Önce insan, önce yaşayan tüm canlılar dedik. Kendi bölgemizdeki hem insanların hem de hayvanların sağlığını ve sağlıklı bir ortamda yaşamasını düşündüğümüz için böyle bir çalışma yaptık. Şimdi Kaymaklı`ın caddelerinde ve sokaklarında bulunan sahipsiz, bakıma muhtaç, yaşlı ve hastalıklı sokak hayvanları görevlilerimiz tarafından yakalanarak barınağımızda korumaya alınıyor. Tedavileri ve bakımları yapıldıktan sonra tekrar doğal ortamlarına bırakılıyor. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.