MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Kaymaklı tüm yönleriyle tanıtılıyor

BELEDİYELER 13.01.2020 - 13:24, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:49
 

Kaymaklı tüm yönleriyle tanıtılıyor

Kaymaklı Belediyesi Basın-Halkla İlişkiler Müdürü Hasan Ercan tarafından uzun süren araştırma, derleme ve toplama çalışmaları neticesinde, beldenin tarihi, kültürü, gastronomisi, sivil mimarisi, folkloru gibi birçok bilgilerinin bir araya getirildiği kitap çıkartıldı.
NEVŞEHİR(MHA) Kaymaklı Belediyesi Basın-Halkla İlişkiler Müdürü Hasan Ercan tarafından uzun süren araştırma, derleme ve toplama çalışmaları neticesinde, beldenin tarihi, kültürü, gastronomisi, sivil mimarisi, folkloru gibi birçok bilgilerinin bir araya getirildiği kitap çıkartıldı.   Kaymaklı Belediye Başkanı Harun Çekiç, Kaymaklı Belediyesi olarak beldedeki tarihsel, kültürel ve kentsel medeniyetin, doğal güzelliklerin korunması, geliştirilmesi, değerlendirilmesi ve geçmişten devralınan mirasın gelecek nesillere iletilmesinin çok önemli olduğunu ifade ederken, yapılan çalışmanın Kaymaklı tarihine ışık tutacağını, kentsel mimarinin yanı sıra kültürel ve doğal varlıkların korunmasına öncülük edeceğini belirtti.   Nevşehir’in tarihi ile başlayan kitapta, Kaymaklı’nın tarihi, idari yapısı, dini mimarileri, yeraltı şehri ve kiliseleri, sosyal ve kültürel yaşamın yanı sıra maniler, şiirler, mutfak kültürü gibi birçok belge ve bilgi bulunuyor.   Kaymaklı’ya iz bırakanlarda başta Yeğen Hacı Abdullah Ağa olmak üzere birçok ismin biyografisinde yer almakta. Kitabın sonlarında Kaymaklı’nın bugünü işe birlikte arşivlerden çıkan nostaljik fotoğraflarda okuyucuya belge olarak sunuluyor.
Kaymaklı Belediyesi Basın-Halkla İlişkiler Müdürü Hasan Ercan tarafından uzun süren araştırma, derleme ve toplama çalışmaları neticesinde, beldenin tarihi, kültürü, gastronomisi, sivil mimarisi, folkloru gibi birçok bilgilerinin bir araya getirildiği kitap çıkartıldı.

NEVŞEHİR(MHA) Kaymaklı Belediyesi Basın-Halkla İlişkiler Müdürü Hasan Ercan tarafından uzun süren araştırma, derleme ve toplama çalışmaları neticesinde, beldenin tarihi, kültürü, gastronomisi, sivil mimarisi, folkloru gibi birçok bilgilerinin bir araya getirildiği kitap çıkartıldı.

 

Kaymaklı Belediye Başkanı Harun Çekiç, Kaymaklı Belediyesi olarak beldedeki tarihsel, kültürel ve kentsel medeniyetin, doğal güzelliklerin korunması, geliştirilmesi, değerlendirilmesi ve geçmişten devralınan mirasın gelecek nesillere iletilmesinin çok önemli olduğunu ifade ederken, yapılan çalışmanın Kaymaklı tarihine ışık tutacağını, kentsel mimarinin yanı sıra kültürel ve doğal varlıkların korunmasına öncülük edeceğini belirtti.

 

Nevşehir’in tarihi ile başlayan kitapta, Kaymaklı’nın tarihi, idari yapısı, dini mimarileri, yeraltı şehri ve kiliseleri, sosyal ve kültürel yaşamın yanı sıra maniler, şiirler, mutfak kültürü gibi birçok belge ve bilgi bulunuyor.

 

Kaymaklı’ya iz bırakanlarda başta Yeğen Hacı Abdullah Ağa olmak üzere birçok ismin biyografisinde yer almakta. Kitabın sonlarında Kaymaklı’nın bugünü işe birlikte arşivlerden çıkan nostaljik fotoğraflarda okuyucuya belge olarak sunuluyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.