Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Kaymaklı Yer altı Şehri Esnafının Tedirgin Bekleyişi Sürüyor

TURİZM (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.10.2013 - 11:22, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Kaymaklı Yer altı Şehri Esnafının Tedirgin Bekleyişi Sürüyor

Biz İşgalci Değiliz… Tamamlandığında 10 Milyon TL dolayında bir harcamanın yapılması öngörülen Kaymaklı yer altı şehri çevre düzenleme çalışmaları çerçevesinde şu ana kadar yapılan çalışmaların işlerine sekte vurduğunu kaydeden Yer altı şehri esnafları, belediyenin yeni yaptığı işyerlerini büyük paralar ödeyip kiralamalarına karşın mevcut işyerlerinin yıkılması durumunda evlerine ekmek bile götüremez hale geleceklerinden dertli. Yıllardır yer altı şehrini çevreleyen işyerlerinden kazandıkları para ile geçimlerini sağladıklarını vurgulayan esnaflar, belediyenin işyerlerini yıkma girişimlerine engel olabilmek için endişeli bir bekleyiş içerisinde bulunduklarını kaydediyor. Belediyenin kendilerine adeta İşgalci muamelesinde bulunduğunu belirten esnaflar, “Biz yıllardır Kaymaklı yer altı şehrimizin etrafındaki bu işyerlerinden geçimimizi sağlıyoruz. 26 işyerinin yeni çevre düzenlemesi bahanesiyle yıkılması söz konusu. Belediye buraya gelen yerli ve yabancı turistlerin işyerlerimizin bulunduğu alana girmemesi için ilginç şeyler yapmaya devam ediyor. Öyle ki, işyerlerimizin yanına kadar ulaşan otobüslerin bu alana girmemesi için belediye vidanjörü bu yolun girişine park edilmiş durumda. Kültür bakanlığından ödül kazanan bir projenin sonunda onca esnafın ekmeğinden mi olması hedefleniyor?” diye dert yandılar.   Konuya ilişkin Kaymaklı belediyesine suç duyurusunda bulunarak konuyu adli mercilere taşımak niyetinde bulunan esnafın en büyük endişesi ise 26 işyerinin belediye ekiplerince ansızın yıkılma ihtimali. 

Biz İşgalci Değiliz…

Tamamlandığında 10 Milyon TL dolayında bir harcamanın yapılması öngörülen Kaymaklı yer altı şehri çevre düzenleme çalışmaları çerçevesinde şu ana kadar yapılan çalışmaların işlerine sekte vurduğunu kaydeden Yer altı şehri esnafları, belediyenin yeni yaptığı işyerlerini büyük paralar ödeyip kiralamalarına karşın mevcut işyerlerinin yıkılması durumunda evlerine ekmek bile götüremez hale geleceklerinden dertli.

Yıllardır yer altı şehrini çevreleyen işyerlerinden kazandıkları para ile geçimlerini sağladıklarını vurgulayan esnaflar, belediyenin işyerlerini yıkma girişimlerine engel olabilmek için endişeli bir bekleyiş içerisinde bulunduklarını kaydediyor.

Belediyenin kendilerine adeta İşgalci muamelesinde bulunduğunu belirten esnaflar, “Biz yıllardır Kaymaklı yer altı şehrimizin etrafındaki bu işyerlerinden geçimimizi sağlıyoruz. 26 işyerinin yeni çevre düzenlemesi bahanesiyle yıkılması söz konusu. Belediye buraya gelen yerli ve yabancı turistlerin işyerlerimizin bulunduğu alana girmemesi için ilginç şeyler yapmaya devam ediyor. Öyle ki, işyerlerimizin yanına kadar ulaşan otobüslerin bu alana girmemesi için belediye vidanjörü bu yolun girişine park edilmiş durumda. Kültür bakanlığından ödül kazanan bir projenin sonunda onca esnafın ekmeğinden mi olması hedefleniyor?” diye dert yandılar.

 

Konuya ilişkin Kaymaklı belediyesine suç duyurusunda bulunarak konuyu adli mercilere taşımak niyetinde bulunan esnafın en büyük endişesi ise 26 işyerinin belediye ekiplerince ansızın yıkılma ihtimali. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.