Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Kaymaklı’yı 2018’de yarım milyon turist ziyaret etti

TURİZM 05.01.2019 - 10:58, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Kaymaklı’yı 2018’de yarım milyon turist ziyaret etti

Kaymaklı Beldesinde bulunan Kaymaklı yeraltı şehrini 2018 yılında 532 bin 296 yerli ve yabancı turist ziyaret etti.
  Kaymaklı Belediyesi’nin çalışmaları meyvesini veriyor. Kaymaklı Belediyesi tarafından fuarlar, sosyal medya çalışmaları ve çeşitli platformlarda başlatılan tanıtım atağı turist sayısındaki artışlara yansıdı. Kapadokya'daki müze ve ören yerlerini 2018 yılında 2 milyon 949 bin 542 turist ziyaret etti. Yeraltı şehirleri içerisinde en çok ziyaretçiyi Kaymaklı Yeraltı Şehri ağırladı. En çok talep gören turistik merkezlerin başında 1 milyon 105 bin 693 kişinin gezdiği Göreme Açıkhava Müzesi yer aldı. Kaymaklı Yeraltı Şehri 532 bin 396 kişi tarafından ziyaret edilerek ikinci sırada yer aldı. Belediye Başkanı Halit Elma, tanıtım çalışmaları ve yeraltı şehri çevresi kentsel dönüşüm ve çevre düzenleme projeleri ile yarım milyondan fazla misafiri ağırladıklarını ifade etti. Başkan Elma, gelecek dönemde sayının daha artması için çalışmaların devam edeceğini söyledi.
Kaymaklı Beldesinde bulunan Kaymaklı yeraltı şehrini 2018 yılında 532 bin 296 yerli ve yabancı turist ziyaret etti.

 

Kaymaklı Belediyesi’nin çalışmaları meyvesini veriyor. Kaymaklı Belediyesi tarafından fuarlar, sosyal medya çalışmaları ve çeşitli platformlarda başlatılan tanıtım atağı turist sayısındaki artışlara yansıdı.

Kapadokya'daki müze ve ören yerlerini 2018 yılında 2 milyon 949 bin 542 turist ziyaret etti. Yeraltı şehirleri içerisinde en çok ziyaretçiyi Kaymaklı Yeraltı Şehri ağırladı.

En çok talep gören turistik merkezlerin başında 1 milyon 105 bin 693 kişinin gezdiği Göreme Açıkhava Müzesi yer aldı. Kaymaklı Yeraltı Şehri 532 bin 396 kişi tarafından ziyaret edilerek ikinci sırada yer aldı. Belediye Başkanı Halit Elma, tanıtım çalışmaları ve yeraltı şehri çevresi kentsel dönüşüm ve çevre düzenleme projeleri ile yarım milyondan fazla misafiri ağırladıklarını ifade etti. Başkan Elma, gelecek dönemde sayının daha artması için çalışmaların devam edeceğini söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.