Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Kılıç, ‘Önceliğimiz şehrimizde işsizliği azaltmak olacak’

SİYASET 13.03.2019 - 09:17, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Kılıç, ‘Önceliğimiz şehrimizde işsizliği azaltmak olacak’

MHP Nevşehir Belediye Başkan adayı Prof. Dr. Filiz Kılıç “şehrimizde büyük bir işsizlik sorunu vardır.
  MHP Nevşehir Belediye Başkan adayı Prof. Dr. Filiz Kılıç “şehrimizde büyük bir işsizlik sorunu vardır. Kadın, erkek pek çok Nevşehirli şu anda işsiz. Özellikle alt gelir gruplarında bu problem daha da belirgin ve sonuçları can yakıcıdır. Bu insanların iş arama çabaları sonuç vermemektedir. Evine ekmek parasını götüremeyen babalar, anneler sıkıntı içindedir. Üniversite bitirmiş pek çok gencimiz yeni bir hayata başlamak için iş aramaktadır. Ancak onlar da tahsillerine uygun iş bulamamaktadır. Bu onlarda büyük hayal kırıklıkları yaratmakta hayata küsmektedirler. Zorunlu giderler karşılanamamakta, borçlar ödenememektedir. Bu çaresizlik göçü de tetiklemekte, şehrimiz kan kaybetmektedir.   Ticarette de sıkıntılar vardır. Çarşı esnafı iş yapamamaktan şikâyetçi. Küçük esnaf da onlardan farklı değil. Kâr etmekten vazgeçtiklerini ayakta kalmanın mücadelesini verdiklerini ifade ediyorlar. Sanayi esnafı ham madde fiyatlarının pahalı olduğunu, döviz fiyatlarındaki değişkenlik sebebiyle önlerini göremediklerini, üretim ve imalatta planlama yapamadıklarını söylemekteler. Şehir içine kapanmıştır. Şehrimizi tekrar canlandıracak, sanayiciyi yatırım yapacak, esnafı işini büyütecek, vatandaşı para kazanır ve bir şeyler alır, tüketim yapar hale getirmeliyiz.   Karnı doymayan insanlara hangi projeyi sunarsanız sunun karşılığının olmayacağını biliyoruz. İşi, aşı olmayan insanlara dünyanın en iyi yolunu, parkını yapmanız bir şey ifade etmez. Bu sebeple de önceliğimiz insandır. Hemşerilerimize aş, iş sağlayacak projeleri hayata geçirmek, teşvikleri ve diğer destekleri sağlayarak yatırımcıların yeni iş alanları açmasını sağlamaktır.   İhtiyacı olan vatandaşımıza sosyal yardım yapmaya devam edeceğiz. Fakat asıl olan onları iş sahibi, meslek sahibi yaparak kimseye muhtaç olmadan yaşar hale getirmektir” dedi.
MHP Nevşehir Belediye Başkan adayı Prof. Dr. Filiz Kılıç “şehrimizde büyük bir işsizlik sorunu vardır.

 

MHP Nevşehir Belediye Başkan adayı Prof. Dr. Filiz Kılıç “şehrimizde büyük bir işsizlik sorunu vardır. Kadın, erkek pek çok Nevşehirli şu anda işsiz. Özellikle alt gelir gruplarında bu problem daha da belirgin ve sonuçları can yakıcıdır. Bu insanların iş arama çabaları sonuç vermemektedir. Evine ekmek parasını götüremeyen babalar, anneler sıkıntı içindedir. Üniversite bitirmiş pek çok gencimiz yeni bir hayata başlamak için iş aramaktadır. Ancak onlar da tahsillerine uygun iş bulamamaktadır. Bu onlarda büyük hayal kırıklıkları yaratmakta hayata küsmektedirler. Zorunlu giderler karşılanamamakta, borçlar ödenememektedir. Bu çaresizlik göçü de tetiklemekte, şehrimiz kan kaybetmektedir.

 

Ticarette de sıkıntılar vardır. Çarşı esnafı iş yapamamaktan şikâyetçi. Küçük esnaf da onlardan farklı değil. Kâr etmekten vazgeçtiklerini ayakta kalmanın mücadelesini verdiklerini ifade ediyorlar. Sanayi esnafı ham madde fiyatlarının pahalı olduğunu, döviz fiyatlarındaki değişkenlik sebebiyle önlerini göremediklerini, üretim ve imalatta planlama yapamadıklarını söylemekteler. Şehir içine kapanmıştır. Şehrimizi tekrar canlandıracak, sanayiciyi yatırım yapacak, esnafı işini büyütecek, vatandaşı para kazanır ve bir şeyler alır, tüketim yapar hale getirmeliyiz.

 

Karnı doymayan insanlara hangi projeyi sunarsanız sunun karşılığının olmayacağını biliyoruz. İşi, aşı olmayan insanlara dünyanın en iyi yolunu, parkını yapmanız bir şey ifade etmez. Bu sebeple de önceliğimiz insandır. Hemşerilerimize aş, iş sağlayacak projeleri hayata geçirmek, teşvikleri ve diğer destekleri sağlayarak yatırımcıların yeni iş alanları açmasını sağlamaktır.

 

İhtiyacı olan vatandaşımıza sosyal yardım yapmaya devam edeceğiz. Fakat asıl olan onları iş sahibi, meslek sahibi yaparak kimseye muhtaç olmadan yaşar hale getirmektir” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.