MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Kızılırmak Nehrinde İlaçlama Çalışmalarını Vali Aktaş Başlattı

İLÇELER 13.07.2016 - 08:40, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Kızılırmak Nehrinde İlaçlama Çalışmalarını Vali Aktaş Başlattı

Kızılırmak nehrinde 2016 yılının ilk Simullium Spp. larvasit ilaçlaması Nevşehir Valisi İlhami Aktaş tarafından başlatıldı.
  Kızılırmak nehrinde 2016 yılının ilk Simullium Spp. larvasit ilaçlaması Nevşehir Valisi İlhami Aktaş tarafından başlatıldı.   Avanos çevreyolu köprüsü üzerinde başlatılan ilaçlama çalışmalarına Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Avanos Kaymakamı Mustafa Eldivan, Avanos Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Uzm. Veteriner Hekim Ahmet Demircioğlu, İl Özel İdaresi, İl Tarım Müdürlüğü ve Avanos Belediyesinden görevliler katıldı.   Avanos Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Uzm. Veteriner Hekim Ahmet Demircioğlu ilaçlama çalışmaları hakkında Vali Aktaş’a bilgiler verdi. Demircioğlu, Kızılırmak nehri üzerine kurulan baraj ve HES’lerle birlikte değişen ekosisteme bağlı olarak, 2006 yılında Kapadokya Bölgesinde baş gösteren ve hızlı bir yayılım gerçekleştiren Simullium spp (üvez) sineğine karşı en etkili mücadelenin nehir içinde yaşam sürdüren larvalara karşı yapıldığını, ve zararlının erişkin hale gelip insan ve hayvanlara zarar vermeden popülasyonunun kontrol altına alındığını ifade etti.   Daha sonra ise yılın ilk larva ilaçlama çalışmasını Nevşehir Valisi İlhami Aktaş ve Avanos Kaymakamı Mustafa Eldivan Kızılırmak nehrine pompa ile ilaç sıkarak başlattı. 
Kızılırmak nehrinde 2016 yılının ilk Simullium Spp. larvasit ilaçlaması Nevşehir Valisi İlhami Aktaş tarafından başlatıldı.

 

Kızılırmak nehrinde 2016 yılının ilk Simullium Spp. larvasit ilaçlaması Nevşehir Valisi İlhami Aktaş tarafından başlatıldı.

 

Avanos çevreyolu köprüsü üzerinde başlatılan ilaçlama çalışmalarına Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Avanos Kaymakamı Mustafa Eldivan, Avanos Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Uzm. Veteriner Hekim Ahmet Demircioğlu, İl Özel İdaresi, İl Tarım Müdürlüğü ve Avanos Belediyesinden görevliler katıldı.

 

Avanos Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Uzm. Veteriner Hekim Ahmet Demircioğlu ilaçlama çalışmaları hakkında Vali Aktaş’a bilgiler verdi. Demircioğlu, Kızılırmak nehri üzerine kurulan baraj ve HES’lerle birlikte değişen ekosisteme bağlı olarak, 2006 yılında Kapadokya Bölgesinde baş gösteren ve hızlı bir yayılım gerçekleştiren Simullium spp (üvez) sineğine karşı en etkili mücadelenin nehir içinde yaşam sürdüren larvalara karşı yapıldığını, ve zararlının erişkin hale gelip insan ve hayvanlara zarar vermeden popülasyonunun kontrol altına alındığını ifade etti.

 

Daha sonra ise yılın ilk larva ilaçlama çalışmasını Nevşehir Valisi İlhami Aktaş ve Avanos Kaymakamı Mustafa Eldivan Kızılırmak nehrine pompa ile ilaç sıkarak başlattı. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.