MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Kültür ve Tarih Araştırmaları Dergisi 24.Sayıya Ulaştı

KÜLTÜR-SANAT 07.11.2016 - 08:09, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Kültür ve Tarih Araştırmaları Dergisi 24.Sayıya Ulaştı

Nevşehir Belediyesi Kültür ve Tarih Araştırmaları Dergisi’nin 24. sayısı, Nevşehir Belediye Başkanı ve imtiyaz sahibi Hasan Ünver’in sunuş yazısı ile başlıyor.
  Türkiye’nin en önemli kültür turizm merkezlerinden biri olan Nevşehir'in kültür ve tarihi değerlerinin, bilim adamları ve araştırmacılarının çalışmaları ile aktarıldığı Nevşehir Kültür ve Tarih Araştırmaları Dergisi'nin 24. sayısı okurları ile buluştu. Nevşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından 2005 yılından beri yayına hazırlanan Nevşehir Kültür ve Tarih Araştırmaları Dergisi, yerel yönetim anlamında ülke genelinde en uzun süreli olarak reklam almadan devam ettirebilme başarısı gösteren yayın organı olarak da biliniyor. Nevşehir Belediyesi Kültür ve Tarih Araştırmaları Dergisi’nin 24. sayısı, Nevşehir Belediye Başkanı ve imtiyaz sahibi Hasan Ünver’in sunuş yazısı ile başlıyor. Birbirinden ilginç inceleme ve araştırmaların yer aldığı Nevşehir Belediyesi Kültür ve Tarih Araştırmaları Dergisi’nin 24. sayısında, Uzman Doktor Abdullah Tuncer Gürbüz : ‘Nevşehir’in 1896-1925 yılları arasında gerçekleşen iç isyanlardaki şehit askerleri’, Osman Atılgan : ‘1959 yılında Nevşehir’, Mustafa Kaya: ‘Nevşehirli şairler 6. Fehmi-Hamdullah Çelebi’ ve ‘Kapadokya Mimarisinde kullanılmış Simgeler ‘V’, Prof. Dr. Emrullah Güney: ‘4 mevsim Ürgüp’, Mustafa Alevli : ‘ Dünyanın en büyük Yeraltı Yerleşimi’, Mustafa Dinleyen: ‘Nevşehirli gençlerden bir güç gösterisi; Bulgur Dövmek’, Ahmet Kutlar :‘ Nevşehir’imizde iz bırakanlardan Osman Güven(Osman Çavuş), Öğretim Görevlisi Mehmet Pınar: ‘ Osmanlı’daki merhamet örneği; Nevşehir yapılarındaki kuş evleri, Kasım Tatlıoğlu: ‘Avanos ve yöresindeki sosyal kültürel ve ekonomik yaşama genel bir bakış, Bahadır Dedeoğlu: ‘Stratejik bitkilerimiz: Patates-Solanum Tuberosum ‘ ve Nevşehir’in ticari yapısına tarihsel bir bakış: Tarihte Nevşehir pazarının önemi ve özellikleri ve Meral İnce: ‘ Yayınlarla Kapadokya’ konularını, okuyucularla paylaşıyor. 
Nevşehir Belediyesi Kültür ve Tarih Araştırmaları Dergisi’nin 24. sayısı, Nevşehir Belediye Başkanı ve imtiyaz sahibi Hasan Ünver’in sunuş yazısı ile başlıyor.

 

Türkiye’nin en önemli kültür turizm merkezlerinden biri olan Nevşehir'in kültür ve tarihi değerlerinin, bilim adamları ve araştırmacılarının çalışmaları ile aktarıldığı Nevşehir Kültür ve Tarih Araştırmaları Dergisi'nin 24. sayısı okurları ile buluştu. Nevşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından 2005 yılından beri yayına hazırlanan Nevşehir Kültür ve Tarih Araştırmaları Dergisi, yerel yönetim anlamında ülke genelinde en uzun süreli olarak reklam almadan devam ettirebilme başarısı gösteren yayın organı olarak da biliniyor.

Nevşehir Belediyesi Kültür ve Tarih Araştırmaları Dergisi’nin 24. sayısı, Nevşehir Belediye Başkanı ve imtiyaz sahibi Hasan Ünver’in sunuş yazısı ile başlıyor.

Birbirinden ilginç inceleme ve araştırmaların yer aldığı Nevşehir Belediyesi Kültür ve Tarih Araştırmaları Dergisi’nin 24. sayısında, Uzman Doktor Abdullah Tuncer Gürbüz : ‘Nevşehir’in 1896-1925 yılları arasında gerçekleşen iç isyanlardaki şehit askerleri’, Osman Atılgan : ‘1959 yılında Nevşehir’, Mustafa Kaya: ‘Nevşehirli şairler 6. Fehmi-Hamdullah Çelebi’ ve ‘Kapadokya Mimarisinde kullanılmış Simgeler ‘V’, Prof. Dr. Emrullah Güney: ‘4 mevsim Ürgüp’, Mustafa Alevli : ‘ Dünyanın en büyük Yeraltı Yerleşimi’, Mustafa Dinleyen: ‘Nevşehirli gençlerden bir güç gösterisi; Bulgur Dövmek’, Ahmet Kutlar :‘ Nevşehir’imizde iz bırakanlardan Osman Güven(Osman Çavuş), Öğretim Görevlisi Mehmet Pınar: ‘ Osmanlı’daki merhamet örneği; Nevşehir yapılarındaki kuş evleri, Kasım Tatlıoğlu: ‘Avanos ve yöresindeki sosyal kültürel ve ekonomik yaşama genel bir bakış, Bahadır Dedeoğlu: ‘Stratejik bitkilerimiz: Patates-Solanum Tuberosum ‘ ve Nevşehir’in ticari yapısına tarihsel bir bakış: Tarihte Nevşehir pazarının önemi ve özellikleri ve Meral İnce: ‘ Yayınlarla Kapadokya’ konularını, okuyucularla paylaşıyor. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.