Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

KÜN, Unesco sosyal dönüşüm programına davet edildi

EĞİTİM 22.05.2020 - 18:56, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:49
 

KÜN, Unesco sosyal dönüşüm programına davet edildi

Lomonosov Moskova Devlet Üniversitesi tarafından bu yıl çevrim içi toplantı olarak düzenlenen 6. Uluslararası Bilim Kongresi “Globalistics 2020” 19-22 Mayıs 2020 tarihlerinde “Küresel Meseleler ve İnsanlığın Geleceği” başlığı ile düzenleniyor.
  Kongrenin 19 Mayıs 2020 tarihinde gerçekleştirilen UNESCO – Sosyal Dönüşüm Yönetimi (MOST) Programı özel oturumuna Türkiye’yi temsilen Kapadokya Üniversitesi davetli kurum olarak katıldı. “COVID-19 Sonrası Çağda Bir ‘Fikir Laboratuvarı’ Olarak Sosyal Dönüşüm Yönetimi (MOST) Programı” (“The MOST Programme & UNESCO as a ‘Laboratory of Ideas’ in the post COVID-19 Era”) başlığıyla düzenlenen özel oturumun moderatörlüğü UNESCO Araştırma, Politika ve Öngörü Şubesi Müdürü Dr. John Crowley tarafından yapıldı. KOVID-19 pandemisinin küresel çaptaki sosyal dönüşümlerin yönetiminin UNESCO gibi uluslararası ve bilimsel platformların sağlayacağı verilerle yönetilmesinin önemini bir kez daha gözler önüne sermiş olduğunun vurgulandığı oturumda, kurucu üyeleri arasında Kapadokya Üniversitesi Çevreci Beşeri Bilimler Merkezi’nin de bulunduğu ve 2020 yılı içerisinde MOST Hükûmetler Arası Konseyi tarafından onaylanarak hayata geçirilmesi beklenen “BRIDGES – UNESCO Most Sürdürülebilirlik Bilimi Koalisyonu” girişiminin bu yönde atılmış çok önemli bir adım olacağı bildirildi. MOST Bilimsel Danışma Kurulu üyelerinin de katıldığı oturumda, Kapadokya Üniversitesi Çevreci Beşeri Bilimler Merkezi tarafından yapılan ve planlanan çalışmalar hakkında katılımcılara bilgi verildi.   Kuruluş çalışmaları yaklaşık iki yıldır devam etmekte olan “BRIDGES – UNESCO MOST Sürdürülebilirlik Bilimi Koalisyonu”nun resmen kuruluşunun Eylül 2020’de MOST Hükûmetler Arası Konseyi kararı ile kabulü için yapılacak başvuru öncesindeki son toplantıya da Kapadokya Üniversitesi Çevreci Beşeri Bilimler Merkezi ev sahipliği yapacak. Dr. John Crowley tarafından özel oturum esnasında tüm katılımcılara da bildirildiği üzere, daha önce Kapadokya Üniversitesi Mustafapaşa Kampüsünde yapılması planlanmış olan bu son “BRIDGES – UNESCO MOST Sürdürülebilirlik Bilimi Koalisyonu” kuruluş çalıştayı, 6-7 Temmuz 2020 tarihlerinde teknolojik altyapısı Kapadokya Üniversitesi tarafından sağlanacak olan bir çevrim içi toplantı olarak düzenlenecek.
Lomonosov Moskova Devlet Üniversitesi tarafından bu yıl çevrim içi toplantı olarak düzenlenen 6. Uluslararası Bilim Kongresi “Globalistics 2020” 19-22 Mayıs 2020 tarihlerinde “Küresel Meseleler ve İnsanlığın Geleceği” başlığı ile düzenleniyor.

 

Kongrenin 19 Mayıs 2020 tarihinde gerçekleştirilen UNESCO – Sosyal Dönüşüm Yönetimi (MOST) Programı özel oturumuna Türkiye’yi temsilen Kapadokya Üniversitesi davetli kurum olarak katıldı. “COVID-19 Sonrası Çağda Bir ‘Fikir Laboratuvarı’ Olarak Sosyal Dönüşüm Yönetimi (MOST) Programı” (“The MOST Programme & UNESCO as a ‘Laboratory of Ideas’ in the post COVID-19 Era”) başlığıyla düzenlenen özel oturumun moderatörlüğü UNESCO Araştırma, Politika ve Öngörü Şubesi Müdürü Dr. John Crowley tarafından yapıldı. KOVID-19 pandemisinin küresel çaptaki sosyal dönüşümlerin yönetiminin UNESCO gibi uluslararası ve bilimsel platformların sağlayacağı verilerle yönetilmesinin önemini bir kez daha gözler önüne sermiş olduğunun vurgulandığı oturumda, kurucu üyeleri arasında Kapadokya Üniversitesi Çevreci Beşeri Bilimler Merkezi’nin de bulunduğu ve 2020 yılı içerisinde MOST Hükûmetler Arası Konseyi tarafından onaylanarak hayata geçirilmesi beklenen “BRIDGES – UNESCO Most Sürdürülebilirlik Bilimi Koalisyonu” girişiminin bu yönde atılmış çok önemli bir adım olacağı bildirildi. MOST Bilimsel Danışma Kurulu üyelerinin de katıldığı oturumda, Kapadokya Üniversitesi Çevreci Beşeri Bilimler Merkezi tarafından yapılan ve planlanan çalışmalar hakkında katılımcılara bilgi verildi.

 

Kuruluş çalışmaları yaklaşık iki yıldır devam etmekte olan “BRIDGES – UNESCO MOST Sürdürülebilirlik Bilimi Koalisyonu”nun resmen kuruluşunun Eylül 2020’de MOST Hükûmetler Arası Konseyi kararı ile kabulü için yapılacak başvuru öncesindeki son toplantıya da Kapadokya Üniversitesi Çevreci Beşeri Bilimler Merkezi ev sahipliği yapacak. Dr. John Crowley tarafından özel oturum esnasında tüm katılımcılara da bildirildiği üzere, daha önce Kapadokya Üniversitesi Mustafapaşa Kampüsünde yapılması planlanmış olan bu son “BRIDGES – UNESCO MOST Sürdürülebilirlik Bilimi Koalisyonu” kuruluş çalıştayı, 6-7 Temmuz 2020 tarihlerinde teknolojik altyapısı Kapadokya Üniversitesi tarafından sağlanacak olan bir çevrim içi toplantı olarak düzenlenecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.