Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

KURTARMA EKİPLERİ HAVAALANINDAKİ TATBİKATI BAŞARI İLE TAMAMLADI

GÜNCEL (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 08.10.2013 - 14:58, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

KURTARMA EKİPLERİ HAVAALANINDAKİ TATBİKATI BAŞARI İLE TAMAMLADI

Tatbikata Nevşehir İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE)’de 3 araç ve 14 kişilik ekibi ile katıldı. Gerçeği aratmayan ve yaklaşık 45 dakika süren tatbikatta, kurtarma ekipleri piste indiği anda yanmaya başlayan uçağa müdahale edip, yolcuların ve yaralıların tahliyesini sağladı. Tatbikat, Devlet Hava Meydanları İşletmesi’ne (DHMİ) bağlı Kapadokya Havalimanı Başmüdürlüğü Koordinatörlüğü’nde, Yangınla Mücadele ve Kurtarma Birimi, İl Sağlık Müdürlüğü 112 Acil Servis ve UMKE Ekipleri, Nevşehir Belediyesi İtfaiyesi, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) kurtarma ekipleri tarafından gerçekleştirildi. Tatbikatta senaryo gereği, içinde 18 yolcu ve 3 mürettebat bulunan yolcu uçağı, havaalanı pistine zorunlu iniş yaptığı sırada yanmaya başladı. Durum derhal Devlet Hava Meydanları İşletme (DHMİ) Müdürlüğü ile itfaiye birimlerine bildirildi. Verilen alarm üzerine kurtarma ekipleri kısa sürede havalimanına geldi. Acil iniş yapan uçağın etrafına ilk önce itfaiye araçları, daha sonra ambulans ve kurtarma araçları yanaştı. İtfaiye ekipleri yanan uçağa su, köpük ve kimyasal söndürücü ile müdahale ederken, yolcular tahliye edildi. Nevşehir UMKE Ekipleri de uçak enkazından 1’i hafif olmak üzere 5 yaralıyı tahliye ederken, enkazda bulunan 1 kişi de ölü olarak çıkarıldı.

Tatbikata Nevşehir İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE)’de 3 araç ve 14 kişilik ekibi ile katıldı. Gerçeği aratmayan ve yaklaşık 45 dakika süren tatbikatta, kurtarma ekipleri piste indiği anda yanmaya başlayan uçağa müdahale edip, yolcuların ve yaralıların tahliyesini sağladı.
Tatbikat, Devlet Hava Meydanları İşletmesi’ne (DHMİ) bağlı Kapadokya Havalimanı Başmüdürlüğü Koordinatörlüğü’nde, Yangınla Mücadele ve Kurtarma Birimi, İl Sağlık Müdürlüğü 112 Acil Servis ve UMKE Ekipleri, Nevşehir Belediyesi İtfaiyesi, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) kurtarma ekipleri tarafından gerçekleştirildi.
Tatbikatta senaryo gereği, içinde 18 yolcu ve 3 mürettebat bulunan yolcu uçağı, havaalanı pistine zorunlu iniş yaptığı sırada yanmaya başladı. Durum derhal Devlet Hava Meydanları İşletme (DHMİ) Müdürlüğü ile itfaiye birimlerine bildirildi. Verilen alarm üzerine kurtarma ekipleri kısa sürede havalimanına geldi. Acil iniş yapan uçağın etrafına ilk önce itfaiye araçları, daha sonra ambulans ve kurtarma araçları yanaştı. İtfaiye ekipleri yanan uçağa su, köpük ve kimyasal söndürücü ile müdahale ederken, yolcular tahliye edildi.
Nevşehir UMKE Ekipleri de uçak enkazından 1’i hafif olmak üzere 5 yaralıyı tahliye ederken, enkazda bulunan 1 kişi de ölü olarak çıkarıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.