Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

“TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ VE BÜTÇELEME EĞİTİMİ”

GÜNCEL (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.10.2013 - 10:01, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

“TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ VE BÜTÇELEME EĞİTİMİ”

Kapadokya Kadın Dayanışma Derneği ve Türk Kadınlar Birliği Nevşehir Şubesi’nin de ortak olarak yer aldığı projede,  Nevşehir Belediyesi hizmet birimlerinde görev yapan personellere 4 gün süresince   toplumsal cinsiyet eşitliği ve  cinsiyete duyarlı bütçeleme eğitimi verildi.  Kadın Dostu Kentler programında yer alan Nevşehir’in, toplumsal cinsiyet eşitliği, toplumsal cinsiyete duyarlı yerel hizmetler, kadının insan hakları, kentsel haklar konularında Nevşehir Belediyesi’ndeki paydaşların farkındalığını arttırmak; belediye birimleri arası işbirliğini teşvik ederek il düzeyinde kurumsal kapasitenin gelişiminin amaçlandığı proje, geçmişten günümüze Nevşehir’in bir dizi önemli projede etkin bir misyon üstlenmesi de dikkatleri çekiyor. Ulusal ve Uluslararası düzeyde hazırlanan bir dizi projede yer alan Nevşehir ve dolayısıyla da Nevşehir Belediyesi,  2006 yılında başlayan ve 2009 yılında sona eren Birleşmiş Milletler Kadın ve Kız Çocuklarının İnsan Haklarının Korunması ve Geliştirilmesi Ortak Programında yer alan 6 şehirden biri olmuştu.   2009 yılında ulusal düzeyde gerçekleştirilen projede 12 pilot şehirden biri olan Nevşehir Belediyesi   Çok önemli çalışmalara imza atarak Nevşehir’i Kadın Dostu Kent ilan ettirmek için faaliyetler yürütülmektedir. Bunlardan en önemlisi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yürütülen bir çalışmada Nevşehir Belediyesi , “Çalışma Hayatında Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Ödülü” nü elde eden tek şehir belediyesi olmuştu. Halen Nevşehir Belediyesi tarafından  Nevşehir Yerel Eşitlik Eylem Planı’nın hazırlıkları tamamlanmış ve bu proğram kapsamında 2013-2015 yıllarını kapsayacak şekilde yapılacak çalışmalar belirlendi. Bu çalışmaların yıllık performans programı ile sorgulaması da yapılacak. Bu çerçevede  Nevşehir Belediyesi, Ahiler Kalkınma Ajansının desteği ile birlikte hem, eğitim alanında  toplumsal cinsiyet eşitliğinin her noktada yapılan çalışmalara yansıtılması hem de “Kadın Dostu Kentler-2” kapsamında Nevşehir’in  Kadın Dostu Kent ilan ettirerek Türkiye genelinde bir ilke daha imza atılmasını amaçlıyor.  

Kapadokya Kadın Dayanışma Derneği ve Türk Kadınlar Birliği Nevşehir Şubesi’nin de ortak olarak yer aldığı projede,  Nevşehir Belediyesi hizmet birimlerinde görev yapan personellere 4 gün süresince   toplumsal cinsiyet eşitliği ve  cinsiyete duyarlı bütçeleme eğitimi verildi.

 Kadın Dostu Kentler programında yer alan Nevşehir’in, toplumsal cinsiyet eşitliği, toplumsal cinsiyete duyarlı yerel hizmetler, kadının insan hakları, kentsel haklar konularında Nevşehir Belediyesi’ndeki paydaşların farkındalığını arttırmak; belediye birimleri arası işbirliğini teşvik ederek il düzeyinde kurumsal kapasitenin gelişiminin amaçlandığı proje, geçmişten günümüze Nevşehir’in bir dizi önemli projede etkin bir misyon üstlenmesi de dikkatleri çekiyor.

Ulusal ve Uluslararası düzeyde hazırlanan bir dizi projede yer alan Nevşehir ve dolayısıyla da Nevşehir Belediyesi,  2006 yılında başlayan ve 2009 yılında sona eren Birleşmiş Milletler Kadın ve Kız Çocuklarının İnsan Haklarının Korunması ve Geliştirilmesi Ortak Programında yer alan 6 şehirden biri olmuştu. 

 2009 yılında ulusal düzeyde gerçekleştirilen projede 12 pilot şehirden biri olan Nevşehir Belediyesi   Çok önemli çalışmalara imza atarak Nevşehir’i Kadın Dostu Kent ilan ettirmek için faaliyetler yürütülmektedir. Bunlardan en önemlisi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yürütülen bir çalışmada Nevşehir Belediyesi , “Çalışma Hayatında Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Ödülü” nü elde eden tek şehir belediyesi olmuştu.

Halen Nevşehir Belediyesi tarafından  Nevşehir Yerel Eşitlik Eylem Planı’nın hazırlıkları tamamlanmış ve bu proğram kapsamında 2013-2015 yıllarını kapsayacak şekilde yapılacak çalışmalar belirlendi. Bu çalışmaların yıllık performans programı ile sorgulaması da yapılacak. Bu çerçevede  Nevşehir Belediyesi, Ahiler Kalkınma Ajansının desteği ile birlikte hem, eğitim alanında  toplumsal cinsiyet eşitliğinin her noktada yapılan çalışmalara yansıtılması hem de “Kadın Dostu Kentler-2” kapsamında Nevşehir’in  Kadın Dostu Kent ilan ettirerek Türkiye genelinde bir ilke daha imza atılmasını amaçlıyor.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.