MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Listenin başında yine Göreme Açık Hava Müzesi var

TURİZM 31.08.2020 - 11:50, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:49
 

Listenin başında yine Göreme Açık Hava Müzesi var

Türkiye’nin doğal yeryüzü oluşumu Peribacaları, tarihi kiliseleri ve yer altı şehirleri ile ünlü kültür merkezi Kapadokya’da yılın 8 ayında en çok turist çeken merkezi yine Göreme oldu.
  NEVŞEHİR(MHA) Türkiye’nin doğal yeryüzü oluşumu Peribacaları, tarihi kiliseleri ve yer altı şehirleri ile ünlü kültür merkezi Kapadokya’da yılın 8 ayında en çok turist çeken merkezi yine Göreme oldu.    Kapadokya bölgesinin merkezi Nevşehir’de bulunan ören yerleri arasında at başı önde giden, bölgeye gelen her turistin mutlaka uğrak yeri haline gelen Göreme Açık Hava Müzesi yılbaşından bu yana diğer ören yerlerine yine fark atmaya devam etti. Göreme Açık hava müzesi bu ayında açık ara lideri olacak görünüyor.    Nevşehir’e 13 km. uzaklıkta ve Göreme kasabasının 2 km. doğusunda yer alan bir kaya yerleşim yeridir. M.S. 4. yüzyıldan 13. yüzyıla kadar yoğun bir şekilde manastır hayatı yaşanmış. Hemen her kaya bloğunun içinde kiliseler, şapeller, yemekhaneler ve oturma mekânları mevcut. Bugünkü Göreme Açık Hava Müzesi manastır eğitim sisteminin başlatıldığı yer olarak kabul edilir. Soğanlı, Ihlara, Açık saray aynı eğitim sisteminin daha sonraları görüldüğü yerler. Kiliseler, 2 tür teknikle boyanmış. Birincisi, doğrudan doğruya kaya yüzeyi düzeltilerek üzerine yapılan boyama; ikincisi ise, kaya üzerine yapılan tempera ve fresko tekniği ile yapılan boyama. Kilisede işlenen konular İncil ve Hz. İsa’nın hayatından alınmış. Göreme Açık Hava Müzesi’nde Kızlar ve Erkekler Manastırı, Aziz Basil Kilisesi, Elmalı Kilise, Aziz Barbara Kilisesi, Yılanlı Kilise, Karanlık Kilise, Çarıklı Kilise ve Tokalı Kilise bulunmakta. 
Türkiye’nin doğal yeryüzü oluşumu Peribacaları, tarihi kiliseleri ve yer altı şehirleri ile ünlü kültür merkezi Kapadokya’da yılın 8 ayında en çok turist çeken merkezi yine Göreme oldu.

 

NEVŞEHİR(MHA) Türkiye’nin doğal yeryüzü oluşumu Peribacaları, tarihi kiliseleri ve yer altı şehirleri ile ünlü kültür merkezi Kapadokya’da yılın 8 ayında en çok turist çeken merkezi yine Göreme oldu. 

 

Kapadokya bölgesinin merkezi Nevşehir’de bulunan ören yerleri arasında at başı önde giden, bölgeye gelen her turistin mutlaka uğrak yeri haline gelen Göreme Açık Hava Müzesi yılbaşından bu yana diğer ören yerlerine yine fark atmaya devam etti. Göreme Açık hava müzesi bu ayında açık ara lideri olacak görünüyor. 

 

Nevşehir’e 13 km. uzaklıkta ve Göreme kasabasının 2 km. doğusunda yer alan bir kaya yerleşim yeridir. M.S. 4. yüzyıldan 13. yüzyıla kadar yoğun bir şekilde manastır hayatı yaşanmış. Hemen her kaya bloğunun içinde kiliseler, şapeller, yemekhaneler ve oturma mekânları mevcut. Bugünkü Göreme Açık Hava Müzesi manastır eğitim sisteminin başlatıldığı yer olarak kabul edilir. Soğanlı, Ihlara, Açık saray aynı eğitim sisteminin daha sonraları görüldüğü yerler. Kiliseler, 2 tür teknikle boyanmış. Birincisi, doğrudan doğruya kaya yüzeyi düzeltilerek üzerine yapılan boyama; ikincisi ise, kaya üzerine yapılan tempera ve fresko tekniği ile yapılan boyama. Kilisede işlenen konular İncil ve Hz. İsa’nın hayatından alınmış. Göreme Açık Hava Müzesi’nde Kızlar ve Erkekler Manastırı, Aziz Basil Kilisesi, Elmalı Kilise, Aziz Barbara Kilisesi, Yılanlı Kilise, Karanlık Kilise, Çarıklı Kilise ve Tokalı Kilise bulunmakta. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.