Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Lösev’in Yerli Malı Paneline Büyük İlgi

SAĞLIK 29.04.2017 - 14:15, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Lösev’in Yerli Malı Paneline Büyük İlgi

LÖSEV’in “Sen de Kansere Dur De” Projesi kapsamında “Yerli Malı Yurdun Malı Herkes Onu Kullanmalı” Paneli 27 Nisan Perşembe günü Dedeman İstanbul Otel Ev Sahipliğinde uzman konuşmacıların katılımı ile gerçekleşti.
LÖSEV’in “Sen de Kansere Dur De” Projesi kapsamında “Yerli Malı Yurdun Malı Herkes Onu Kullanmalı” Paneli 27 Nisan Perşembe günü Dedeman İstanbul Otel Ev Sahipliğinde uzman konuşmacıların katılımı ile gerçekleşti.   Günümüz koşullarında her çeşit tüketim malının ithal edilmesi ve bu sebeple ülke sınırları içerisinde hem ekonomik hem de sağlık sorunlarının artışına dikkat çekebilmek için “Sen De Kansere Dur De” projesi kapsamında “Yerli Malı, Yurdun Malı Herkes Bunu Kullanmalı” sloganını yeniden gündeme taşıdı.   Gazeteci ve TV Yapımcısı Cem Seymen’in yönlendiriciliğinde gerçekleşen panelin konuşmacıları; Reis Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Reis, Ekonomist/ Yazar Mustafa Sönmez, Türk Yemek Uzmanı Sahrap Soysal ve LÖSEV Yönetim Kurulu Başkanı Pediatrik-Hemotolog & Onkolog Dr.Üstün Ezer’di.   “Türkiye’de her gün 400 kişi kanserden ölüyor. Dünya Sağlık Örgütüne göre 2030’lu yıllarda günde 1100 kişi kanserden yaşamını yitirecek.”   LÖSEV Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Üstün Ezer çarpıcı istatiksel bilgiler vererek Türkiye’nin kanser oranlarını bir kez daha gözler önüne serdi. Ezer, “Kanser tanılarının ilk yılında hastaların yaklaşık yüzde 60’ını kaybediyoruz. Daha sonraki yıllarda ise yüzde 20’si hayatını kaybediyor. Yılda 144 bin kişiyi kanserden kaybediyoruz. Bugün 400 kişi kanserden öldü. Terörden yılda bin kişi, trafik kazasından 3 bin kişi ölüyor. Her taraf trafik işaretleri ile dolu teröre karşı müthiş bir mücadele var ve elbette bu sorunlarla da mücadele edeceğiz ama kanser ile mücadele yok. Dünya Sağlık Örgütü’ne göre kanserin ülkemize yıllık maliyeti 42 milyar dolar. Kanser mücadele birimleri kurulsun, kanser polisleri olsun istiyoruz. Sonuç? Bu rakam ile kalacak mı? Dünya Sağlık Örgütü verileri “Kanser Türkiye’de 75 ila 100 oranında artacak” diyor. Bu ne demek ‘Türkiye ben seni uyarıyorum tedbir al diyor. En ufak bir tedbir yok tersine, kanser vakalarının artışında hızla, daha kötüye doğru gidiyoruz” dedi.  
LÖSEV’in “Sen de Kansere Dur De” Projesi kapsamında “Yerli Malı Yurdun Malı Herkes Onu Kullanmalı” Paneli 27 Nisan Perşembe günü Dedeman İstanbul Otel Ev Sahipliğinde uzman konuşmacıların katılımı ile gerçekleşti.

LÖSEV’in “Sen de Kansere Dur De” Projesi kapsamında “Yerli Malı Yurdun Malı Herkes Onu Kullanmalı” Paneli 27 Nisan Perşembe günü Dedeman İstanbul Otel Ev Sahipliğinde uzman konuşmacıların katılımı ile gerçekleşti.

 

Günümüz koşullarında her çeşit tüketim malının ithal edilmesi ve bu sebeple ülke sınırları içerisinde hem ekonomik hem de sağlık sorunlarının artışına dikkat çekebilmek için “Sen De Kansere Dur De” projesi kapsamında “Yerli Malı, Yurdun Malı Herkes Bunu Kullanmalı” sloganını yeniden gündeme taşıdı.

 

Gazeteci ve TV Yapımcısı Cem Seymen’in yönlendiriciliğinde gerçekleşen panelin konuşmacıları; Reis Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Reis, Ekonomist/ Yazar Mustafa Sönmez, Türk Yemek Uzmanı Sahrap Soysal ve LÖSEV Yönetim Kurulu Başkanı Pediatrik-Hemotolog & Onkolog Dr.Üstün Ezer’di.

 

“Türkiye’de her gün 400 kişi kanserden ölüyor. Dünya Sağlık Örgütüne göre 2030’lu yıllarda günde 1100 kişi kanserden yaşamını yitirecek.”

 

LÖSEV Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Üstün Ezer çarpıcı istatiksel bilgiler vererek Türkiye’nin kanser oranlarını bir kez daha gözler önüne serdi. Ezer, “Kanser tanılarının ilk yılında hastaların yaklaşık yüzde 60’ını kaybediyoruz. Daha sonraki yıllarda ise yüzde 20’si hayatını kaybediyor. Yılda 144 bin kişiyi kanserden kaybediyoruz. Bugün 400 kişi kanserden öldü. Terörden yılda bin kişi, trafik kazasından 3 bin kişi ölüyor. Her taraf trafik işaretleri ile dolu teröre karşı müthiş bir mücadele var ve elbette bu sorunlarla da mücadele edeceğiz ama kanser ile mücadele yok. Dünya Sağlık Örgütü’ne göre kanserin ülkemize yıllık maliyeti 42 milyar dolar. Kanser mücadele birimleri kurulsun, kanser polisleri olsun istiyoruz. Sonuç? Bu rakam ile kalacak mı? Dünya Sağlık Örgütü verileri “Kanser Türkiye’de 75 ila 100 oranında artacak” diyor. Bu ne demek ‘Türkiye ben seni uyarıyorum tedbir al diyor. En ufak bir tedbir yok tersine, kanser vakalarının artışında hızla, daha kötüye doğru gidiyoruz” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.