MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

LYS Başvuruları Başladı

EĞİTİM 08.04.2016 - 13:15, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

LYS Başvuruları Başladı

Lisans Yerleştirme Sınavları'na (LYS) başvurular başladı.
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM), 2016 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) kapsamında Başkanlık tarafından yapılan 2016 Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) sonuçlarına göre YGS puanlarından en az biri 180 ve daha fazla olan adayların isterlerse Lisans Yerleştirme Sınavları'na (LYS) başvuru yapabileceklerini bildirdi. ÖSYM’den yapılan açıklamada şunlar kaydedildi: “LYS’lere girme hakkı kazanan adaylardan LYS’lere başvuru yapmak isteyenlerin 1-14 Nisan 2016 tarihleri arasında LYS başvurularını yapmaları gerekmektedir. Başvuru işlemleri, bir başvuru merkezinden başvuru yapacak adaylar için 14 Nisan 2016 tarihinde mesai saati bitiminde ÖSYM’nin internet sayfasından internet aracılığıyla bireysel başvuru yapacak adaylar için 14 Nisan 2016 tarihinde saat 23.59’da sona erecektir. LYS’ler 81 il merkezi ve Lefkoşa’da birden fazla oturumda yapılacaktır. 
Lisans Yerleştirme Sınavları'na (LYS) başvurular başladı.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM), 2016 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) kapsamında Başkanlık tarafından yapılan 2016 Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) sonuçlarına göre YGS puanlarından en az biri 180 ve daha fazla olan adayların isterlerse Lisans Yerleştirme Sınavları'na (LYS) başvuru yapabileceklerini bildirdi. ÖSYM’den yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:
“LYS’lere girme hakkı kazanan adaylardan LYS’lere başvuru yapmak isteyenlerin 1-14 Nisan 2016 tarihleri arasında LYS başvurularını yapmaları gerekmektedir. Başvuru işlemleri, bir başvuru merkezinden başvuru yapacak adaylar için 14 Nisan 2016 tarihinde mesai saati bitiminde ÖSYM’nin internet sayfasından internet aracılığıyla bireysel başvuru yapacak adaylar için 14 Nisan 2016 tarihinde saat 23.59’da sona erecektir. LYS’ler 81 il merkezi ve Lefkoşa’da birden fazla oturumda yapılacaktır. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.