Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Mantı ve Gözleme Satarak Öğrencilere Burs Veriyorlar

GÜNCEL 12.03.2018 - 11:07, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Mantı ve Gözleme Satarak Öğrencilere Burs Veriyorlar

Nevşehir’de Yardım Sevenler Derneği üyesi kadınlar, dernek binasında yaptıkları mantı ve gözlemeleri satarak üniversite öğrencilerine burs sağlıyor.
  Türkiye Yardım Sevenler Derneği'nin çoğunluğunu emekli öğretmenlerin oluşturduğu yönetim kurulu ve hayırsever ev hanımları, maddi durumu iyi olmayan üniversite öğrencilerine destek olabilmek için ilginç bir yöntem buldu. Haftada bir gün dernek binasında bir araya gelen kadınlar, sabahın erken saatlerinden itibaren derneğin odalarında hummalı bir çalışmaya girişiyor. Aralarında yaptıkları iş dağılımı ile bir yandan hamur yoğuran kadınlar bir yandan da mantı ve gözleme yapıyorlar. Daha sonra hazırlanan mantı ve gözlemeleri mutfakta pişiren kadınlar bunları ise dernek binası önünde esnaflara ve vatandaşlara satıyor. Mantı ve gözleme satışından elde edilen paralar ise 49 üniversite öğrencisine burs olarak gönderiliyor. Dernek üyesi kadınlara, çocukları üniversitede okuyan ve burs alan öğrencilerin anneleri de destek oluyor. Dernek üyeleri ile birlikte her hafta bir araya gelen anneler mantı ve gözlemelerin hazırlanmasında onlara yardımcı oluyor.   Yardım Sevenler Derneği Başkanı Fatma Bay yönetim kurulu ve ev hanımlarıyla birlikte 30 kişi burada gönüllülük esasına göre çalışıyoruz dedi. Bay, “Şuanda 49 öğrencimize burs veriyoruz. Bunun yanı sıra ihtiyaç sahibi ailelere gıda ve giyim yardımında bulunuyoruz. Şuanda burs verdiğimiz öğrencilerin anneleri yardıma geliyor. Yönetim kurulu ve ev hanımlarıyla birlikte 30 kişi ile bu işi yapıyoruz. Bizim birinci gelir kaynağımız gözleme ve mantı. Her hafta Salı günleri burada toplanıyoruz, annelerimiz, velilerimiz, gönüllülerimiz ve yönetim kurulumuz ile bir hafta gözleme yapıyoruz, bir hafta mantı yapıyoruz. Derneğimizde bu gözlemeleri ve mantıları yapıyor ve bizlere destek olan vatandaşlarımıza hizmet veriyoruz” diye konuştu. 
Nevşehir’de Yardım Sevenler Derneği üyesi kadınlar, dernek binasında yaptıkları mantı ve gözlemeleri satarak üniversite öğrencilerine burs sağlıyor.

 

Türkiye Yardım Sevenler Derneği'nin çoğunluğunu emekli öğretmenlerin oluşturduğu yönetim kurulu ve hayırsever ev hanımları, maddi durumu iyi olmayan üniversite öğrencilerine destek olabilmek için ilginç bir yöntem buldu. Haftada bir gün dernek binasında bir araya gelen kadınlar, sabahın erken saatlerinden itibaren derneğin odalarında hummalı bir çalışmaya girişiyor. Aralarında yaptıkları iş dağılımı ile bir yandan hamur yoğuran kadınlar bir yandan da mantı ve gözleme yapıyorlar. Daha sonra hazırlanan mantı ve gözlemeleri mutfakta pişiren kadınlar bunları ise dernek binası önünde esnaflara ve vatandaşlara satıyor. Mantı ve gözleme satışından elde edilen paralar ise 49 üniversite öğrencisine burs olarak gönderiliyor. Dernek üyesi kadınlara, çocukları üniversitede okuyan ve burs alan öğrencilerin anneleri de destek oluyor. Dernek üyeleri ile birlikte her hafta bir araya gelen anneler mantı ve gözlemelerin hazırlanmasında onlara yardımcı oluyor.

 

Yardım Sevenler Derneği Başkanı Fatma Bay yönetim kurulu ve ev hanımlarıyla birlikte 30 kişi burada gönüllülük esasına göre çalışıyoruz dedi. Bay, “Şuanda 49 öğrencimize burs veriyoruz. Bunun yanı sıra ihtiyaç sahibi ailelere gıda ve giyim yardımında bulunuyoruz. Şuanda burs verdiğimiz öğrencilerin anneleri yardıma geliyor. Yönetim kurulu ve ev hanımlarıyla birlikte 30 kişi ile bu işi yapıyoruz. Bizim birinci gelir kaynağımız gözleme ve mantı. Her hafta Salı günleri burada toplanıyoruz, annelerimiz, velilerimiz, gönüllülerimiz ve yönetim kurulumuz ile bir hafta gözleme yapıyoruz, bir hafta mantı yapıyoruz. Derneğimizde bu gözlemeleri ve mantıları yapıyor ve bizlere destek olan vatandaşlarımıza hizmet veriyoruz” diye konuştu. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.