MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Masallar Diyarı Kapadokya İstanbul'da Tanıtıldı

TURİZM 12.09.2017 - 10:43, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Masallar Diyarı Kapadokya İstanbul'da Tanıtıldı

Dünyanın en eşsiz rotalarından biri olarak kabul edilen Kapadokya ve Nevşehir bölgesinin tanıtımı için Nevşehir Valiliği´nin talimatı ve Ahiler Kalkınma Ajansının destekleri ile oluşturulan Masallar Diyarı Kapadokya projesi il il dolaşmaya devam ediyor.
    Proje kapsamında son teknoloji ile donatılan Mobil Kapadokya TIR´ı İstanbullulara eşsiz bir Kapadokya deneyimi sundu. Masallar Diyarı Kapadokya projesi ile Nevşehir´in tarihi ve doğal güzellikleri Türkiye´nin dört bir yanında son teknoloji ile tanıtmayı hedefliyor.   Tanıtım TIR´ı Nevşehir´den hareket ederek sırasıyla Adana, Mersin, Antalya, Bodrum, Bursa ve İstanbul ‘da meydanlarda vatandaşlara ulaştı.   Nevşehir Valiliği´nin talimatı ile Ahiler Kalkınma Ajansının destekleriyle yürütülen proje için Ajansın Genel Sekreteri Vekili Bekir Varol, “Masallar Diyarı Kapadokya projesi ile Nevşehir bölgesinde yer alan tarihi, doğal ve kültürel zenginliğin Türkiye´nin farklı illerindeki vatandaşlarımıza taşımak istiyoruz. Nevşehir, potansiyel olarak bir dünya şehridir. Onu hak ettiği noktaya taşımak için elimizden gelen tüm çalışmaları yapıyoruz” dedi.   VR Gözlükler ile sanal tur deneyimi Kapadokya ve Nevşehir bölgesinin tarihi, turistik alanlarının tanıtımı için özel tasarlanmış olan TIR´ın içinde LED ve Plazma ekranlar yer alıyor. İstanbullular, bölgenin özel kameralar ile çekilmiş filmleri hem bu ekranlardan hem de Sanal Gerçeklik (VR) gözlükleri ile izlediler. Sanal gerçeklik teknolojisi ile çekilen filmlerde; doğa harikası Peribacıları, Kapadokya bölgesindeki eski uygarlıkların izleri yer alıyor. Ayrıca Anadolu çömlekçilik sanatının merkezi Avanos ve Avanoslu çömlek ustalarının marifetli ellerinden çömlek yapımının inceliklerini sanki yanlarındaymış gibi görebildiler.   Kendi çömleğini kendin yap, Kapadokya hayaline ulaş! Sanal çömlek yapımı deneyimlerinin VR gözlüklerle izlemenin yanında TIR´da yer alan tezgahlarda İstanbullu ziyaretçiler, Avanoslu eğitmenler eşliğinde çömlek tezgahına oturarak kendi çömleklerini yapmayı deneyimlediler.   Sırada Ankara, Samsun, Trabzon, Erzurum, Diyarbakır var Kapadokya Tanıtım TIR´ı İzmir´den Sivas´a, Trabzon´dan Antalya´ya Türkiye´nin dört bir yanında 15 ili gezecek. Mobil Kapadokya TIR´ını ziyaret eden katılımcılara minik biblolar hediye ediliyor.   Ayrıca ziyaretçiler arasında yapılan yarışmalarda iki İstanbullu talihli Kapadokya bölgesinde 5 yıldızlı otellerde konaklamalı tatil fırsatı yakaladılar.   Proje kapsamında son teknoloji ile donatılan Mobil Kapadokya TIR´ı Ankaralılara da eşsiz bir Kapadokya gezisine çıkarıyor.   VR gözlükler ile Kapadokya turu, Kapadokya´da otel konaklamalı tatil ve Kapadokya balon turu, Ankaralıları bekleyen hediyeler arasında yer alıyor.   Mobil Kapadokya TIR´ı 12 Eylül 2017 Salı günü Bilkent meydanında 13 Eylül 2017 Çarşamba günü ise Ankara Kızılay meydanında olacak.
Dünyanın en eşsiz rotalarından biri olarak kabul edilen Kapadokya ve Nevşehir bölgesinin tanıtımı için Nevşehir Valiliği´nin talimatı ve Ahiler Kalkınma Ajansının destekleri ile oluşturulan Masallar Diyarı Kapadokya projesi il il dolaşmaya devam ediyor.

 

 

Proje kapsamında son teknoloji ile donatılan Mobil Kapadokya TIR´ı İstanbullulara eşsiz bir Kapadokya deneyimi sundu. Masallar Diyarı Kapadokya projesi ile Nevşehir´in tarihi ve doğal güzellikleri Türkiye´nin dört bir yanında son teknoloji ile tanıtmayı hedefliyor.

 

Tanıtım TIR´ı Nevşehir´den hareket ederek sırasıyla Adana, Mersin, Antalya, Bodrum, Bursa ve İstanbul ‘da meydanlarda vatandaşlara ulaştı.

 

Nevşehir Valiliği´nin talimatı ile Ahiler Kalkınma Ajansının destekleriyle yürütülen proje için Ajansın Genel Sekreteri Vekili Bekir Varol, “Masallar Diyarı Kapadokya projesi ile Nevşehir bölgesinde yer alan tarihi, doğal ve kültürel zenginliğin Türkiye´nin farklı illerindeki vatandaşlarımıza taşımak istiyoruz. Nevşehir, potansiyel olarak bir dünya şehridir. Onu hak ettiği noktaya taşımak için elimizden gelen tüm çalışmaları yapıyoruz” dedi.

 

VR Gözlükler ile sanal tur deneyimi

Kapadokya ve Nevşehir bölgesinin tarihi, turistik alanlarının tanıtımı için özel tasarlanmış olan TIR´ın içinde LED ve Plazma ekranlar yer alıyor. İstanbullular, bölgenin özel kameralar ile çekilmiş filmleri hem bu ekranlardan hem de Sanal Gerçeklik (VR) gözlükleri ile izlediler. Sanal gerçeklik teknolojisi ile çekilen filmlerde; doğa harikası Peribacıları, Kapadokya bölgesindeki eski uygarlıkların izleri yer alıyor. Ayrıca Anadolu çömlekçilik sanatının merkezi Avanos ve Avanoslu çömlek ustalarının marifetli ellerinden çömlek yapımının inceliklerini sanki yanlarındaymış gibi görebildiler.

 

Kendi çömleğini kendin yap, Kapadokya hayaline ulaş!

Sanal çömlek yapımı deneyimlerinin VR gözlüklerle izlemenin yanında TIR´da yer alan tezgahlarda İstanbullu ziyaretçiler, Avanoslu eğitmenler eşliğinde çömlek tezgahına oturarak kendi çömleklerini yapmayı deneyimlediler.

 

Sırada Ankara, Samsun, Trabzon, Erzurum, Diyarbakır var

Kapadokya Tanıtım TIR´ı İzmir´den Sivas´a, Trabzon´dan Antalya´ya Türkiye´nin dört bir yanında 15 ili gezecek. Mobil Kapadokya TIR´ını ziyaret eden katılımcılara minik biblolar hediye ediliyor.

 

Ayrıca ziyaretçiler arasında yapılan yarışmalarda iki İstanbullu talihli Kapadokya bölgesinde 5 yıldızlı otellerde konaklamalı tatil fırsatı yakaladılar.

 

Proje kapsamında son teknoloji ile donatılan Mobil Kapadokya TIR´ı Ankaralılara da eşsiz bir Kapadokya gezisine çıkarıyor.

 

VR gözlükler ile Kapadokya turu, Kapadokya´da otel konaklamalı tatil ve Kapadokya balon turu, Ankaralıları bekleyen hediyeler arasında yer alıyor.

 

Mobil Kapadokya TIR´ı 12 Eylül 2017 Salı günü Bilkent meydanında 13 Eylül 2017 Çarşamba günü ise Ankara Kızılay meydanında olacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.