Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Memurlar Saç ve Sakal Uzatabilir Mi ?

ASAYİŞ 02.09.2016 - 14:03, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Memurlar Saç ve Sakal Uzatabilir Mi ?

Herkesin merak ettiklerini Lale Haber olarak sizler için derledik.
Herkesin merak ettiklerini Lale Haber olarak sizler için derledik.    Erkek Memurlar Kılık Kıyafet Yönetmeliğine Göre Nasıl Giyinebilir?, Sakal Bırakabilir mi?  Erkek Memur Saç uzatabilir mi?       Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafetine Dair Yönetmeliğe göre ; Erkek Memurların Elbiselerinin temiz, düzgün, ütülü ve sade olması gerekmektedir.  Ayakkabılar kapalı ve temiz olmalıdır.     Memur Yaz Aylarında Sandalet Giyebilir Mi?   Memur sandalet ya da atkılı ayakkabı giyemez.  Erkek Memurun çalıştığı bina içerisinde ya da görev yerinde başı daima açık bulunur. Erkek memurlar kulak ortasından aşağıda favori bırakamazlar ve saçları kulağı kapatmayacak biçimde olmalı.         Erkek Memur Saçını Ne Kadar Uzatabilir?   Erkek memurların normal duruşunda enseden gömlek yakasını aşmayacak şekilde saçları uzatılabilir. Saçlar temiz, bakımlı ve taranmış olmalıdır.           Memurlar Sakal Uzatabilir Mi?   Yönetmeliğe göre erkek memurlar sakal bırakamazlar fakat bıyık bırakabilirler. Bıyık bırakma şartı olarak bıyığın uzunluğunun üst dudak boyunu geçmemesi gösterilmiştir. Memurun kravat takma zorunluluğu vardır, kravatı örtecek şekilde süveter ya da balıkçı yaka kazak giyemez. 
Herkesin merak ettiklerini Lale Haber olarak sizler için derledik.

Herkesin merak ettiklerini Lale Haber olarak sizler için derledik. 

 

Erkek Memurlar Kılık Kıyafet Yönetmeliğine Göre Nasıl Giyinebilir?, Sakal Bırakabilir mi?  Erkek Memur Saç uzatabilir mi?

 

 

 

Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafetine Dair Yönetmeliğe göre ; Erkek Memurların Elbiselerinin temiz, düzgün, ütülü ve sade olması gerekmektedir.  Ayakkabılar kapalı ve temiz olmalıdır.

 

 

Memur Yaz Aylarında Sandalet Giyebilir Mi?

 

Memur sandalet ya da atkılı ayakkabı giyemez.  Erkek Memurun çalıştığı bina içerisinde ya da görev yerinde başı daima açık bulunur. Erkek memurlar kulak ortasından aşağıda favori bırakamazlar ve saçları kulağı kapatmayacak biçimde olmalı.

 

 

 

 

Erkek Memur Saçını Ne Kadar Uzatabilir?

 

Erkek memurların normal duruşunda enseden gömlek yakasını aşmayacak şekilde saçları uzatılabilir. Saçlar temiz, bakımlı ve taranmış olmalıdır.  

 

 

 

 

Memurlar Sakal Uzatabilir Mi?

 

Yönetmeliğe göre erkek memurlar sakal bırakamazlar fakat bıyık bırakabilirler. Bıyık bırakma şartı olarak bıyığın uzunluğunun üst dudak boyunu geçmemesi gösterilmiştir. Memurun kravat takma zorunluluğu vardır, kravatı örtecek şekilde süveter ya da balıkçı yaka kazak giyemez. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.