Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Menekşe 'Suriye sınırında tampon bölge şart'

SİYASET 01.10.2019 - 12:42, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:49
 

Menekşe 'Suriye sınırında tampon bölge şart'

AK Parti Nevşehir Milletvekili Yücel Menekşe, son dönemlerin gündemde ilk sıralarda yer alan Suriye sınırında bir tampon bölge oluşturulması konusunda değerlendirmelerde bulundu.
  NEVŞEHİR(MHA) AK Parti Nevşehir Milletvekili Yücel Menekşe, son dönemlerin gündemde ilk sıralarda yer alan Suriye sınırında bir tampon bölge oluşturulması konusunda değerlendirmelerde bulundu.   Söz konusu bölgede bir tampon bölge oluşturulmasının Türkiye’nin güvenliği açısından kaçınılmaz olduğuna dikkat çeken AK Parti Nevşehir Milletvekili Yücel Menekşe, “780 bin metre karelik vatanımızı nasıl elde ettiğimizi, atalarımızın nasıl bir mücadele verdiğini toplumca biliyoruz. Bu cennet vatanda bizleri rahat bırakmamak için, boğmak için ellerinden geleni geçmişte de bugünde yapmaya devam ediyorlar. Suriye sınırı karasal olarak bizim en büyük sınırımız. 913 kilometrelik bir sınır. Amerika’nın büyük Ortadoğu projesinde bu coğrafya da bir Kürt devleti vaat ettiğini biliyoruz. Bizim bu vatan topraklarına sahip çıkma zorunluluğumuz var. Kuzey Irak’ta ve Suriye’de bizim en büyük sıkıntımız PKK sorunu idi. Bilindiği üzere Suriye sınırında mayın döşeliydi. Bu mayınları temizlettirdiler. Daha sonra hem Suriye’den, hem de Kuzey Irak’tan ülkemize sızan teröristler maharetiyle ülkemizde bir iç savaş çıkarmanın hesapları içerisine girdiler. Fakat çok şükür Liderimiz, Cumhurbaşkanımızın feraseti ile bu millet bu dış güçlerin oyunlarına fırsat vermedi. Bugün milli savunma politikalarımıza bakıldığında 70 yerli ve milli ürünleriyle ülkemiz kendi kendine yetebilir bir hale geldi. Biliyorsunuz S-400’lerle savunmamızı daha güçlü bir hale getirdik. F-35 uçaklarıyla ilgili Amerika hala hain emellerini gerçekleştirmeye çalışıyor. İnşallah buna millet olarakta, devlet olarak izin vermeyeceğiz. Suriye sınırında bir tampon bölge olması gereken bir unsur. Bunu gündeme getirdiğimizde dış güçler bu bölgenin oluşturulmaması için mücadele verdiler. Ülkemize sızmak isteyen PKK unsurlarını oluşturulacak o tampon bölgede boğmak istiyoruz. Milli Savunma Bakanımızın, Sayın Hulusi Akar’ın gayretleriyle ve askeri güçlerimizin caydırıcılığı ile bugün PKK o bölgede yaşayamaz hale geldi. Şuna inanıyorum. Biz bu sorunu içeride ve dışarıda en kısa sürede çözeceğiz. Suriye sınırında bir tampon bölge şart” dedi.
AK Parti Nevşehir Milletvekili Yücel Menekşe, son dönemlerin gündemde ilk sıralarda yer alan Suriye sınırında bir tampon bölge oluşturulması konusunda değerlendirmelerde bulundu.

 

NEVŞEHİR(MHA) AK Parti Nevşehir Milletvekili Yücel Menekşe, son dönemlerin gündemde ilk sıralarda yer alan Suriye sınırında bir tampon bölge oluşturulması konusunda değerlendirmelerde bulundu.

 

Söz konusu bölgede bir tampon bölge oluşturulmasının Türkiye’nin güvenliği açısından kaçınılmaz olduğuna dikkat çeken AK Parti Nevşehir Milletvekili Yücel Menekşe, “780 bin metre karelik vatanımızı nasıl elde ettiğimizi, atalarımızın nasıl bir mücadele verdiğini toplumca biliyoruz. Bu cennet vatanda bizleri rahat bırakmamak için, boğmak için ellerinden geleni geçmişte de bugünde yapmaya devam ediyorlar. Suriye sınırı karasal olarak bizim en büyük sınırımız. 913 kilometrelik bir sınır. Amerika’nın büyük Ortadoğu projesinde bu coğrafya da bir Kürt devleti vaat ettiğini biliyoruz. Bizim bu vatan topraklarına sahip çıkma zorunluluğumuz var. Kuzey Irak’ta ve Suriye’de bizim en büyük sıkıntımız PKK sorunu idi. Bilindiği üzere Suriye sınırında mayın döşeliydi. Bu mayınları temizlettirdiler. Daha sonra hem Suriye’den, hem de Kuzey Irak’tan ülkemize sızan teröristler maharetiyle ülkemizde bir iç savaş çıkarmanın hesapları içerisine girdiler. Fakat çok şükür Liderimiz, Cumhurbaşkanımızın feraseti ile bu millet bu dış güçlerin oyunlarına fırsat vermedi. Bugün milli savunma politikalarımıza bakıldığında 70 yerli ve milli ürünleriyle ülkemiz kendi kendine yetebilir bir hale geldi. Biliyorsunuz S-400’lerle savunmamızı daha güçlü bir hale getirdik. F-35 uçaklarıyla ilgili Amerika hala hain emellerini gerçekleştirmeye çalışıyor. İnşallah buna millet olarakta, devlet olarak izin vermeyeceğiz. Suriye sınırında bir tampon bölge olması gereken bir unsur. Bunu gündeme getirdiğimizde dış güçler bu bölgenin oluşturulmaması için mücadele verdiler. Ülkemize sızmak isteyen PKK unsurlarını oluşturulacak o tampon bölgede boğmak istiyoruz. Milli Savunma Bakanımızın, Sayın Hulusi Akar’ın gayretleriyle ve askeri güçlerimizin caydırıcılığı ile bugün PKK o bölgede yaşayamaz hale geldi. Şuna inanıyorum. Biz bu sorunu içeride ve dışarıda en kısa sürede çözeceğiz. Suriye sınırında bir tampon bölge şart” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.