MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Merkez Kentsel Dönüşüm Projesi Tamamlandı

NEVŞEHİR 21.06.2018 - 14:07, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Merkez Kentsel Dönüşüm Projesi Tamamlandı

Nevşehir Belediyesi’nin Kale ve Etrafı Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında 6 Mahalleyi ilgilendiren 300 bin metrekarelik bir alanda uygulayacağı 2. Kentsel dönüşüm projesi konumundaki Merkez Kentsel Dönüşüm Projesi tamamlandı.
  Nevşehir Belediyesi’nin Kale ve Etrafı Kentsel Dönüşüm Projesinin ardından Karasoku Mahallesi’ni de kapsayan 6 Mahalleyi ilgilendiren 300 bin metrekarelik bir alanda uygulayacağı 2. Kentsel dönüşüm projesi tamamlandı.   Nevşehir’in Karasoku, 20 Temmuz , Herikli, Hacı Rüştü, Kapucubaşı ve İbrahimpaşa Mahallesi’nde toplam 300 bin metrekarelik bir alanı içine alan Kentsel Dönüşüm Projesi, Nevşehir Belediyesi tarafından bir süre önce ihale edilmişti.   İhaleyi alan firmanın Kentsel Dönüşüm Projesi’ni tamamlamasının ardından Nevşehir Belediye Başkanı Atilla Seçen, proje müellifi Ahmet Kaya’yı makamında kabul ederek görüştü.   Nevşehir Belediyesi’nin Teknik İşlerden sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Alevli ve diğer ilgililerin de hazır bulunduğu görüşmede, projeye ilişkin bilgi alışverişinde de bulunuldu.   GELENEKSEL DOKU İLE UYUMLU Bu Kentsel Dönüşüm Projesi ile bir dönem Nevşehir’in merkezi olma özelliğini taşıyan bölgenin, Nevşehir’in geleneksel mimari üslubunu yansıtan geleneksel doku ile uyumlu bir şekilde yeniden şehrin ana merkezi olmayı hedefleyen, ticaret konut, yeşil alan otopark ve sosyal donatı alanlarının yanı sıra taşıt trafiğinden arınmış yaya öncelikli bir tasarım anlayışı ile yeniden değerlendirilecek.   TESCİLLİ BİNALARDA RESTORA EDİLECEK   Bölgedeki özellikle Erken Cumhuriyet Dönemi tescilli kültürel varlıklarının restorasyonun da yapılmasının planlandığı Kentsel Dönüşüm Projesi ile bölgenin, meydan düzenlemeleri ve yeşil alanlarıyla şehir kimliğine uygun Nevşehir’in en önemli yaşam merkezlerinden birine dönüşmesi hedefleniyor.  
Nevşehir Belediyesi’nin Kale ve Etrafı Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında 6 Mahalleyi ilgilendiren 300 bin metrekarelik bir alanda uygulayacağı 2. Kentsel dönüşüm projesi konumundaki Merkez Kentsel Dönüşüm Projesi tamamlandı.

 

Nevşehir Belediyesi’nin Kale ve Etrafı Kentsel Dönüşüm Projesinin ardından Karasoku Mahallesi’ni de kapsayan 6 Mahalleyi ilgilendiren 300 bin metrekarelik bir alanda uygulayacağı 2. Kentsel dönüşüm projesi tamamlandı.

 

Nevşehir’in Karasoku, 20 Temmuz , Herikli, Hacı Rüştü, Kapucubaşı ve İbrahimpaşa Mahallesi’nde toplam 300 bin metrekarelik bir alanı içine alan Kentsel Dönüşüm Projesi, Nevşehir Belediyesi tarafından bir süre önce ihale edilmişti.

 

İhaleyi alan firmanın Kentsel Dönüşüm Projesi’ni tamamlamasının ardından Nevşehir Belediye Başkanı Atilla Seçen, proje müellifi Ahmet Kaya’yı makamında kabul ederek görüştü.

 

Nevşehir Belediyesi’nin Teknik İşlerden sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Alevli ve diğer ilgililerin de hazır bulunduğu görüşmede, projeye ilişkin bilgi alışverişinde de bulunuldu.

 

GELENEKSEL DOKU İLE UYUMLU

Bu Kentsel Dönüşüm Projesi ile bir dönem Nevşehir’in merkezi olma özelliğini taşıyan bölgenin, Nevşehir’in geleneksel mimari üslubunu yansıtan geleneksel doku ile uyumlu bir şekilde yeniden şehrin ana merkezi olmayı hedefleyen, ticaret konut, yeşil alan otopark ve sosyal donatı alanlarının yanı sıra taşıt trafiğinden arınmış yaya öncelikli bir tasarım anlayışı ile yeniden değerlendirilecek.

 

TESCİLLİ BİNALARDA RESTORA EDİLECEK

 

Bölgedeki özellikle Erken Cumhuriyet Dönemi tescilli kültürel varlıklarının restorasyonun da yapılmasının planlandığı Kentsel Dönüşüm Projesi ile bölgenin, meydan düzenlemeleri ve yeşil alanlarıyla şehir kimliğine uygun Nevşehir’in en önemli yaşam merkezlerinden birine dönüşmesi hedefleniyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.