MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Meteoroloji, serin ve yağışlı havaya karşı uyardı

GÜNCEL 01.05.2019 - 17:16, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Meteoroloji, serin ve yağışlı havaya karşı uyardı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 7.Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada kuvvetli yağışlarla birlikte meydana gelebilecek kuvvetli rüzgâr ve yerel dolu yağışı riski gibi olumsuzluklara karşı vatandaşlar uyarıldı.
  Meteoroloji 7.Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama şu şekilde;   “Ülkemizin, yarın (02.05.2019 Perşembe) yağışlı ve Balkanlar üzerinden gelen serin havanın etkisine gireceği tahmin ediliyor. Genellikle sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek olan yağışların, hafta sonuna kadar tüm yurtta etkili olduktan sonra Cumartesi (04.05.2019) günü öğleden sonra doğu bölgelerden ülkemizi terk etmesi bekleniyor. Yağışların; yarın (Perşembe) ve Cuma (03.05.2019) günü Bölge Müdürlüğümüz sorumluluk sahasında bulunan Kayseri, Kırşehir, Nevşehir, Sivas ve Yozgat illerinde aralıklarla yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Kuvvetli yağışlarla birlikte meydana gelebilecek kuvvetli rüzgâr ve yerel dolu yağışı riski gibi olumsuzluklara karşı Meteoroloji Genel Müdürlüğü olarak hazırlayacağımız anlık uyarıların takip edilerek dikkate alınması can ve mal emniyeti açısından önem arz etmektedir. Rüzgârın; yarın (Perşembe) güneybatı (lodos) yönlerden yer yer kuvvetli (40-60 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor. Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının; Cuma (03.05.2019) ve Cumartesi (04.05.2019) günü hissedilir derecede (5 ila 9 derece) azalarak mevsim normalleri civarına düşeceği tahmin ediliyor. Ülkemizi etkileyen sistemle birlikte görülmesi beklenen, ani sıcaklık değişiminin, kuvvetli yağış ve rüzgârın, ayrıca bölgemiz yüksek kesimlerinde beklenen kar yağışlarının oluşturabileceği olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması ve yayımlanacak olan meteorolojik uyarı ve raporların takip edilmesi önem arz etmektedir.”  
Meteoroloji Genel Müdürlüğü 7.Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada kuvvetli yağışlarla birlikte meydana gelebilecek kuvvetli rüzgâr ve yerel dolu yağışı riski gibi olumsuzluklara karşı vatandaşlar uyarıldı.

 

Meteoroloji 7.Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama şu şekilde;

 

“Ülkemizin, yarın (02.05.2019 Perşembe) yağışlı ve Balkanlar üzerinden gelen serin havanın etkisine gireceği tahmin ediliyor. Genellikle sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek olan yağışların, hafta sonuna kadar tüm yurtta etkili olduktan sonra Cumartesi (04.05.2019) günü öğleden sonra doğu bölgelerden ülkemizi terk etmesi bekleniyor. Yağışların; yarın (Perşembe) ve Cuma (03.05.2019) günü Bölge Müdürlüğümüz sorumluluk sahasında bulunan Kayseri, Kırşehir, Nevşehir, Sivas ve Yozgat illerinde aralıklarla yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Kuvvetli yağışlarla birlikte meydana gelebilecek kuvvetli rüzgâr ve yerel dolu yağışı riski gibi olumsuzluklara karşı Meteoroloji Genel Müdürlüğü olarak hazırlayacağımız anlık uyarıların takip edilerek dikkate alınması can ve mal emniyeti açısından önem arz etmektedir. Rüzgârın; yarın (Perşembe) güneybatı (lodos) yönlerden yer yer kuvvetli (40-60 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor. Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının; Cuma (03.05.2019) ve Cumartesi (04.05.2019) günü hissedilir derecede (5 ila 9 derece) azalarak mevsim normalleri civarına düşeceği tahmin ediliyor. Ülkemizi etkileyen sistemle birlikte görülmesi beklenen, ani sıcaklık değişiminin, kuvvetli yağış ve rüzgârın, ayrıca bölgemiz yüksek kesimlerinde beklenen kar yağışlarının oluşturabileceği olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması ve yayımlanacak olan meteorolojik uyarı ve raporların takip edilmesi önem arz etmektedir.”
 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.