Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

MHP İl Başkanı Kaya, 'İl Özel İdaresi Siyasi Rant Haline Geldi'

SİYASET 16.11.2017 - 12:04, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

MHP İl Başkanı Kaya, 'İl Özel İdaresi Siyasi Rant Haline Geldi'

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı İlhan Kaya, MHP’li il genel meclisi üyeleriyle birlikte yaptığı açıklamada İl Özel İdaresiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
  Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı İlhan Kaya, MHP’li il genel meclisi üyeleriyle birlikte yaptığı açıklamada İl Özel İdaresiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.   Başkan Kaya ve MHP’li il genel meclisi üyeleri yaptıkları açıklamalarında; “Nevşehir İl Özel İdare uzun zamandır şehrimize hizmet etmekten ziyade siyası rant sağlama amacına yönelmiştir. Birilerinin arka bahçesi haline getirilen kurumda hizmet, hakkaniyet ve liyakat yerini kişisel ilişkilere ve kayırmacılık ölçüsü ile yapılmaktadır. Bizler MHP grubu olarak yanlış uygulamalara karşı çıkmak sureti ile bu yapıyı engellemeye çalıştık münferit sonuç alınmasına rağmen genel olarak çoğu zamanda yasal olmayan icraatlar üzülerek gördük ki devam etmiştir. Şehre hizmet için ayrılan kaynaklar alakasız siyasi uzantılı TÜRGEV gibi kuruluşlara verilerek kamu hakkı yanlış kullanılmıştır. İl Özel İdaresine ait yaklaşık 600 dönümlük araziyi emri vaki bir tavırla Nevşehir Belediyesine tahsis edilmiştir. Ancak MHP gurubu olarak bu kararın yasal olmadığı düşüncesi ile idari mahkemesine müracaat ederek iptal edilmesi sağlanmıştır. İl Özel İdaresine alınan hangi ölçülerde alındığı belli olmadan tamamen kişisel tercihlerle belirlenerek liyakat ve yeterlilik göz ardı edilmiştir. Köylerimizde henüz asfaltlanmamış yollar olmasına rağmen, asfalt malzemesi protokol ile bazı AKP li belediyelere verilmiştir. Yasal olarak ücretini almadan böyle bir tahsisin mümkün olmamasına rağmen hala ücretlerin ödenmediği görülmektedir. Bu uygulama yasal değildir. Hesabının sorulması gerekmektedir. Bu sebeple istemiş olduğumuz asfalt miktarlarının döküm anları ile ilgili belgeler bizlere verilememiştir. Bizden ve kamuoyundan gizlenmesindeki sebepler nelerdir. Bu verdiğimiz örnekler yanlış uygulamaların sadece bir kaçıdır. Bu uygulamalar ikaz amacı ile yapılmıştır. Bu uygulamalara şayet devam edilirse ilerleyen günlerde detaylı açıklamalarımız devam edecektir. Hakkaniyet ve hukuk adına uygulamaların başlatılması dileği ile” ifadelerinde bulundular.         
Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı İlhan Kaya, MHP’li il genel meclisi üyeleriyle birlikte yaptığı açıklamada İl Özel İdaresiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

 

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı İlhan Kaya, MHP’li il genel meclisi üyeleriyle birlikte yaptığı açıklamada İl Özel İdaresiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

 

Başkan Kaya ve MHP’li il genel meclisi üyeleri yaptıkları açıklamalarında; “Nevşehir İl Özel İdare uzun zamandır şehrimize hizmet etmekten ziyade siyası rant sağlama amacına yönelmiştir. Birilerinin arka bahçesi haline getirilen kurumda hizmet, hakkaniyet ve liyakat yerini kişisel ilişkilere ve kayırmacılık ölçüsü ile yapılmaktadır. Bizler MHP grubu olarak yanlış uygulamalara karşı çıkmak sureti ile bu yapıyı engellemeye çalıştık münferit sonuç alınmasına rağmen genel olarak çoğu zamanda yasal olmayan icraatlar üzülerek gördük ki devam etmiştir. Şehre hizmet için ayrılan kaynaklar alakasız siyasi uzantılı TÜRGEV gibi kuruluşlara verilerek kamu hakkı yanlış kullanılmıştır. İl Özel İdaresine ait yaklaşık 600 dönümlük araziyi emri vaki bir tavırla Nevşehir Belediyesine tahsis edilmiştir. Ancak MHP gurubu olarak bu kararın yasal olmadığı düşüncesi ile idari mahkemesine müracaat ederek iptal edilmesi sağlanmıştır. İl Özel İdaresine alınan hangi ölçülerde alındığı belli olmadan tamamen kişisel tercihlerle belirlenerek liyakat ve yeterlilik göz ardı edilmiştir. Köylerimizde henüz asfaltlanmamış yollar olmasına rağmen, asfalt malzemesi protokol ile bazı AKP li belediyelere verilmiştir. Yasal olarak ücretini almadan böyle bir tahsisin mümkün olmamasına rağmen hala ücretlerin ödenmediği görülmektedir. Bu uygulama yasal değildir. Hesabının sorulması gerekmektedir. Bu sebeple istemiş olduğumuz asfalt miktarlarının döküm anları ile ilgili belgeler bizlere verilememiştir. Bizden ve kamuoyundan gizlenmesindeki sebepler nelerdir. Bu verdiğimiz örnekler yanlış uygulamaların sadece bir kaçıdır. Bu uygulamalar ikaz amacı ile yapılmıştır. Bu uygulamalara şayet devam edilirse ilerleyen günlerde detaylı açıklamalarımız devam edecektir. Hakkaniyet ve hukuk adına uygulamaların başlatılması dileği ile” ifadelerinde bulundular. 

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.