Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Milletvekili Gizligider, Cenevre’de Düzenlenen 138. PAB Genel Kuruluna Katıldı

SİYASET 26.03.2018 - 14:26, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Milletvekili Gizligider, Cenevre’de Düzenlenen 138. PAB Genel Kuruluna Katıldı

AK Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider, Parlamentolar Arası Birlik (PAB) Türk Grubu üyesi olarak PAB 138. Genel Kuruluna katılmak üzere TBMM Başkanı İsmail Kahraman ve beraberindeki heyetle birlikte Cenevre’ye gitti.
  Göçmenler ve Mülteciler için Küresel Rejimi Güçlendirme gündemi ile toplanan genel kurulda Türkiye’nin Suriyeli göçmenler için yaptığı insani yardımlar Türk heyeti tarafından katılımcı ülke parlamenterlerine anlatıldı.   Genel Kurul öncesinde TBMM Başkanı İsmail Kahraman ile birlikte 1936 yılında Montrö Boğazlar Sözleşmesinin imzalandığı salonu ziyaret eden PAB Türk Grubu üyesi Ebubekir Gizligider Genel kurul hakkında yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi;   ‘Meclis Başkanımız İsmail Kahraman ile birlikte 1936 yılında boğazların ülkemizin kontrolüne geçmesini sağlayan Montrö Boğazlar Sözleşmesinin imzalandığı salonu ziyaret ederek o tarihi günü andık. PAB Genel Kurulunda Türkiye’nin yaptığı insani yardımları anlattık. Ülkemizin Suriye’li göçmenler ve Arakan’da yaşanan zulümden kaçan Rohingya Müslümanları için yaptıklarıyla dünyaya verdiği insanlık dersini 140 ülkeden katılan milletvekili ve meclis başkanına anlattık. PAB 138.Genel Kurulunda yarışan acil gündem oylamalarında Türk heyeti olarak yaptığımız girişimler ve yoğun diplomasi trafiğiyle Bahreyn, Kuveyt ve Filistin’in de katkısıyla Kudüs’ün Filistin’in başkenti olduğuna dair verdiğimiz önerge kabul edildi ve acil gündem maddesi olarak kabul edildi. Daha önce Arakan için yaptığımız acil gündem girişimi gibi Kudüs’ün Filistin’in başkenti olduğuna dair verdiğimiz önergenin Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda gündeme alınmasını sağladık.’
AK Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider, Parlamentolar Arası Birlik (PAB) Türk Grubu üyesi olarak PAB 138. Genel Kuruluna katılmak üzere TBMM Başkanı İsmail Kahraman ve beraberindeki heyetle birlikte Cenevre’ye gitti.

 

Göçmenler ve Mülteciler için Küresel Rejimi Güçlendirme gündemi ile toplanan genel kurulda Türkiye’nin Suriyeli göçmenler için yaptığı insani yardımlar Türk heyeti tarafından katılımcı ülke parlamenterlerine anlatıldı.

 

Genel Kurul öncesinde TBMM Başkanı İsmail Kahraman ile birlikte 1936 yılında Montrö Boğazlar Sözleşmesinin imzalandığı salonu ziyaret eden PAB Türk Grubu üyesi Ebubekir Gizligider Genel kurul hakkında yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi;

 

‘Meclis Başkanımız İsmail Kahraman ile birlikte 1936 yılında boğazların ülkemizin kontrolüne geçmesini sağlayan Montrö Boğazlar Sözleşmesinin imzalandığı salonu ziyaret ederek o tarihi günü andık. PAB Genel Kurulunda Türkiye’nin yaptığı insani yardımları anlattık. Ülkemizin Suriye’li göçmenler ve Arakan’da yaşanan zulümden kaçan Rohingya Müslümanları için yaptıklarıyla dünyaya verdiği insanlık dersini 140 ülkeden katılan milletvekili ve meclis başkanına anlattık. PAB 138.Genel Kurulunda yarışan acil gündem oylamalarında Türk heyeti olarak yaptığımız girişimler ve yoğun diplomasi trafiğiyle Bahreyn, Kuveyt ve Filistin’in de katkısıyla Kudüs’ün Filistin’in başkenti olduğuna dair verdiğimiz önerge kabul edildi ve acil gündem maddesi olarak kabul edildi. Daha önce Arakan için yaptığımız acil gündem girişimi gibi Kudüs’ün Filistin’in başkenti olduğuna dair verdiğimiz önergenin Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda gündeme alınmasını sağladık.’

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.