MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Milletvekili Gizligider'den Evleneceklere Müjde!

SİYASET 04.02.2017 - 10:34, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Milletvekili Gizligider'den Evleneceklere Müjde!

AK Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider, beyaz eşyada uygulanan ÖTV’nin 30 Nisan 2017 tarihine kadar kaldırıldığının müjdesini verdi.
  AK Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider, beyaz eşyada uygulanan ÖTV’nin 30 Nisan 2017 tarihine kadar kaldırıldığının müjdesini verdi. AK Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider, dün itibariyle Resmi Gazete’de yayımlanan ve 9759 sayılı Bakanlar Kurulu kararı ile yürürlüğe giren kararnamede beyaz eşyada Nisan sonuna kadar yüzde 6,7 olan özel tüketim vergisi oranlarının sıfırlandığını söyledi. Hükümetin evlenecekler çiftlere adeta müjde niteliğinde olan ÖTV indiriminin aynı şekilde mobilya ürünlerinde yüzde 18 olan KDV oranın ise yüzde 8”e indirildiğini ifade eden Ebubekir Gizligider; “Bakanlar Kurulu ayrıca gross tonilatoyu geçmeyen gezinti gemileri, yatlar, kotralar ve teknelerden alınan KDV’yi de herhangi bir süre sınırlaması olmaksızın sıfırladı” dedi. Evlenecek çiftler için büyük kolaylık sağlayacak ÖTV’ nin buzdolabından ütülere kadar geniş bir alanı kapsadığını ifade eden Gizligider; “Bakanlar Kurulu kararımızın çıkardığı kanuna göre Nisan sonuna kadar buzdolapları, bulaşık makinaları, çamaşır makinaları, klimalar, küçük ev aletleri, kurutma makinaları, elektrikli süpürgeler, su ısıtıcıları, saç makinaları, el kurutma makinaları, ütüler, ev elektronikleri, elektrikli ısıtıcılar, termosifonlarda, Bakanlar Kurulu kararıyla ayrıca, ahşap ve plastik mobilyalar, koltuklar ve büro mobilyalarına uygulanan ÖTV oranı da 30 Nisan’a kadar yüzde 8 olarak tespit edildi. Nevşehir milletvekili Gizligider, yapılan bu düzenleme halkımıza hayırlı olsun,dedi.
AK Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider, beyaz eşyada uygulanan ÖTV’nin 30 Nisan 2017 tarihine kadar kaldırıldığının müjdesini verdi.

 

AK Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider, beyaz eşyada uygulanan ÖTV’nin 30 Nisan 2017 tarihine kadar kaldırıldığının müjdesini verdi.


AK Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider, dün itibariyle Resmi Gazete’de yayımlanan ve 9759 sayılı Bakanlar Kurulu kararı ile yürürlüğe giren kararnamede beyaz eşyada Nisan sonuna kadar yüzde 6,7 olan özel tüketim vergisi oranlarının sıfırlandığını söyledi.


Hükümetin evlenecekler çiftlere adeta müjde niteliğinde olan ÖTV indiriminin aynı şekilde mobilya ürünlerinde yüzde 18 olan KDV oranın ise yüzde 8”e indirildiğini ifade eden Ebubekir Gizligider; “Bakanlar Kurulu ayrıca gross tonilatoyu geçmeyen gezinti gemileri, yatlar, kotralar ve teknelerden alınan KDV’yi de herhangi bir süre sınırlaması olmaksızın sıfırladı” dedi.


Evlenecek çiftler için büyük kolaylık sağlayacak ÖTV’ nin buzdolabından ütülere kadar geniş bir alanı kapsadığını ifade eden Gizligider; “Bakanlar Kurulu kararımızın çıkardığı kanuna göre Nisan sonuna kadar buzdolapları, bulaşık makinaları, çamaşır makinaları, klimalar, küçük ev aletleri, kurutma makinaları, elektrikli süpürgeler, su ısıtıcıları, saç makinaları, el kurutma makinaları, ütüler, ev elektronikleri, elektrikli ısıtıcılar, termosifonlarda, Bakanlar Kurulu kararıyla ayrıca, ahşap ve plastik mobilyalar, koltuklar ve büro mobilyalarına uygulanan ÖTV oranı da 30 Nisan’a kadar yüzde 8 olarak tespit edildi.
Nevşehir milletvekili Gizligider, yapılan bu düzenleme halkımıza hayırlı olsun,dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.