MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Milletvekili Gizligider, ‘Toplumun Her Kesimine Yeni Müjdeler Geliyor’

SİYASET 03.02.2018 - 12:35, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Milletvekili Gizligider, ‘Toplumun Her Kesimine Yeni Müjdeler Geliyor’

AK Parti Nevşehir milletvekili Ebubekir Gizligider yaptığı açıklamada toplumun her kesimine yeni müjdelerin geleceğini söyledi.
  Milletvekili Gizligider,  “Bir yandan otoyol, hızlı tren ve sulama projeleri gibi şehrimizin gelişimi ve kalkınmasına yönelik yatırım ve hizmetler için çalışırken, bir taraftan da toplumun her kesimine hitap eden kanunlarla ülkemize hizmet etmeye devam ediyoruz. Önümüzdeki hafta üyesi olduğumuz Plan ve Bütçe Komisyonunda istihdamı ve yatırımı arttırmaya yönelik düzenlemelerin bulunduğu, asgari ücretliden sanayiciye kadar herkese dokunacak olan kanun tasarısını görüşeceğiz” dedi.   Gizligider açıklamasında şunları kaydetti;   Hükümetimiz tarafından hazırlanan tasarı ile,   . Asgari ücretin üzerindeki vergi yükü sabitlenerek yıl içinde azalmasının önüne geçilecek.   . 2020 yılı sonuna kadar ilave istihdam sağlayan özel sektöre stopaj, gelir vergisi, damga vergisi gibi teşvikler sağlanacak   . Özel Sektöre, işverenlerimize 100 TL asgari ücret desteği devam edecek.   . 5000 sözleşmeli öğretmen alınacak.   . Terörle mücadelede vefat eden sivillerimizin yakınlarına 2, maden kazalarında vefat edenlerin yakınlarına 1 kadro verilecek.   . Kaçak ve ruhsatsız madencilik yapana hapis cezası uygulanacak.   . 16 yaş ve üstü araçlarını hurdaya çıkaranlara yeni araç alımında 10.000 TL ÖTV indirimi getirilecek.   .  Çeyiz hesabı ve konut hesabı gibi tasarruf programlarında devlet desteği artırılacak.   . Çiftçi ve esnafa verilecek hazine faiz destekli kredilerin kamu katılım bankaları tarafından da verilmesi sağlanacak.   . 10 KW’ın altında kurulu gücü bulunan çatı ve cephe uygulamalı yenilenebilir enerji üretimleri KDV’den ve Gelir Vergisinden muaf tutulacak.    . Sanayi sicil belgesine sahip işletmelerin yeni makine ve teçhizat alımlarına 2019 yılına kadar KDV istisnası getirilecek.   . OSB ve küçük sanayi sitelerinde yapılan altyapı yatırımları da KDV’den muaf tutulacak.   Enflasyonu, faizleri düşüren, milli gelir artışında rekorlar kıran ve sosyal devlet anlayışını ülkemize tekrar kazandıran Ak Parti hükümetimiz tarafından yine milletimizin menfaatine yönelik hazırlanan, istihdamı ve üretimi artıracak düzenlemeler içeren kanun tasarısının ülkemize, milletimize ve hemşerilerimize hayırlı olmasını diliyorum.”
AK Parti Nevşehir milletvekili Ebubekir Gizligider yaptığı açıklamada toplumun her kesimine yeni müjdelerin geleceğini söyledi.

 

Milletvekili Gizligider,  “Bir yandan otoyol, hızlı tren ve sulama projeleri gibi şehrimizin gelişimi ve kalkınmasına yönelik yatırım ve hizmetler için çalışırken, bir taraftan da toplumun her kesimine hitap eden kanunlarla ülkemize hizmet etmeye devam ediyoruz. Önümüzdeki hafta üyesi olduğumuz Plan ve Bütçe Komisyonunda istihdamı ve yatırımı arttırmaya yönelik düzenlemelerin bulunduğu, asgari ücretliden sanayiciye kadar herkese dokunacak olan kanun tasarısını görüşeceğiz” dedi.

 

Gizligider açıklamasında şunları kaydetti;

 

Hükümetimiz tarafından hazırlanan tasarı ile,

 

. Asgari ücretin üzerindeki vergi yükü sabitlenerek yıl içinde azalmasının önüne geçilecek.

 

. 2020 yılı sonuna kadar ilave istihdam sağlayan özel sektöre stopaj, gelir vergisi, damga vergisi gibi teşvikler sağlanacak

 

. Özel Sektöre, işverenlerimize 100 TL asgari ücret desteği devam edecek.

 

. 5000 sözleşmeli öğretmen alınacak.

 

. Terörle mücadelede vefat eden sivillerimizin yakınlarına 2, maden kazalarında vefat edenlerin yakınlarına 1 kadro verilecek.

 

. Kaçak ve ruhsatsız madencilik yapana hapis cezası uygulanacak.

 

. 16 yaş ve üstü araçlarını hurdaya çıkaranlara yeni araç alımında 10.000 TL ÖTV indirimi getirilecek.

 

.  Çeyiz hesabı ve konut hesabı gibi tasarruf programlarında devlet desteği artırılacak.

 

. Çiftçi ve esnafa verilecek hazine faiz destekli kredilerin kamu katılım bankaları tarafından da verilmesi sağlanacak.

 

. 10 KW’ın altında kurulu gücü bulunan çatı ve cephe uygulamalı yenilenebilir enerji üretimleri KDV’den ve Gelir Vergisinden muaf tutulacak.

 

 . Sanayi sicil belgesine sahip işletmelerin yeni makine ve teçhizat alımlarına 2019 yılına kadar KDV istisnası getirilecek.

 

. OSB ve küçük sanayi sitelerinde yapılan altyapı yatırımları da KDV’den muaf tutulacak.

 

Enflasyonu, faizleri düşüren, milli gelir artışında rekorlar kıran ve sosyal devlet anlayışını ülkemize tekrar kazandıran Ak Parti hükümetimiz tarafından yine milletimizin menfaatine yönelik hazırlanan, istihdamı ve üretimi artıracak düzenlemeler içeren kanun tasarısının ülkemize, milletimize ve hemşerilerimize hayırlı olmasını diliyorum.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.