MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Milletvekili Menekşe'den 'İstiklal Marşı' mesajı

SİYASET 12.03.2019 - 13:45, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Milletvekili Menekşe'den 'İstiklal Marşı' mesajı

AK Parti Nevşehir Milletvekili ve TBMM Milli Savunma Komisyonu Üyesi Yücel Menekşe,12 Mart İstiklal Marşının kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
  AK Parti Nevşehir Milletvekili ve TBMM Milli Savunma Komisyonu Üyesi Yücel Menekşe, İstiklal Marşı'nın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabulünün 98'nci yıl dönümünü kutladı. Menekşe, yayımladığı kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi: "12 Mart, İstiklal Marşımızın TBMM tarafından kabulünün 98'nci yıl dönümüdür. İstiklal ve istikbal mücadelemizin en cetin geçtiği dönemlerde yüreği vatan-millet sevgisiyle ve bağımsızlık aşkıyla yanan Mehmet Akif Ersoy’un kaleme aldığı İstiklal Marşı, aziz milletimizin hissiyatına tercüman olmuştur. Bizler bu emsalsiz marşa sahip olmak için çok bedel ödedik. Çok can verdik. Bu marş feda edilmiş bedenlerin, aşk ile şahadete koşan ruhların, sarılmamış yaralarından kanlar akarken, savaş meydanında can veren çocukların arkasından yazılmış bir destandır. Savaş meydanlarında yazılan İstiklal Marşımız Dünya’ya karşı bir meydan okumaktır.   Mehmet Akif Ersoy, İstiklâl Marşı'nda, Türk askerinin yürekliliğine ve özverisine güvenini, Kurtuluş Savaşı'nın kazanılacağına olan inancını, Türk milletinin bağımsızlığa, hakka, dinine ve yurduna olan bağlılığını dile getirmiştir.     Milletleri millet yapan ve yaşatan insanlar unutulmaz. Mehmet Akif’in yalnız vatan ve millet hizmetleri değil edebiyatımızdaki emsalsiz yeri hiçbir zaman doldurulamaz. Üzerine giyecek yeni bir palto alamayacak kadar, imkansızlıklar içinde yaşayan şairimiz, yazdığı istiklâl marşı güftesi için öngörülen yarışma ödülünü almayarak vatanseverliğin bir bedeli olmadığını en vakur bir şekilde göstermiştir.  Bu duygularla İstiklal Marşımızın yazarı Mehmet Akif Ersoy başta olmak üzere bu vatana her kademede hizmet etmiş ve ebediyete intikal etmişlere Allahtan rahmet diliyorum.    Sözlerimi Akif’in 'Allah bir daha bu millete istiklal Marşı yazdırmasın' sözleriyle tamamlıyor. Selam ve saygılarımı sunuyorum."
AK Parti Nevşehir Milletvekili ve TBMM Milli Savunma Komisyonu Üyesi Yücel Menekşe,12 Mart İstiklal Marşının kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

 

AK Parti Nevşehir Milletvekili ve TBMM Milli Savunma Komisyonu Üyesi Yücel Menekşe, İstiklal Marşı'nın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabulünün 98'nci yıl dönümünü kutladı.

Menekşe, yayımladığı kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi:

"12 Mart, İstiklal Marşımızın TBMM tarafından kabulünün 98'nci yıl dönümüdür. İstiklal ve istikbal mücadelemizin en cetin geçtiği dönemlerde yüreği vatan-millet sevgisiyle ve bağımsızlık aşkıyla yanan Mehmet Akif Ersoy’un kaleme aldığı İstiklal Marşı, aziz milletimizin hissiyatına tercüman olmuştur. Bizler bu emsalsiz marşa sahip olmak için çok bedel ödedik. Çok can verdik. Bu marş feda edilmiş bedenlerin, aşk ile şahadete koşan ruhların, sarılmamış yaralarından kanlar akarken, savaş meydanında can veren çocukların arkasından yazılmış bir destandır. Savaş meydanlarında yazılan İstiklal Marşımız Dünya’ya karşı bir meydan okumaktır.

 

Mehmet Akif Ersoy, İstiklâl Marşı'nda, Türk askerinin yürekliliğine ve özverisine güvenini, Kurtuluş Savaşı'nın kazanılacağına olan inancını, Türk milletinin bağımsızlığa, hakka, dinine ve yurduna olan bağlılığını dile getirmiştir.  

 

Milletleri millet yapan ve yaşatan insanlar unutulmaz. Mehmet Akif’in yalnız vatan ve millet hizmetleri değil edebiyatımızdaki emsalsiz yeri hiçbir zaman doldurulamaz. Üzerine giyecek yeni bir palto alamayacak kadar, imkansızlıklar içinde yaşayan şairimiz, yazdığı istiklâl marşı güftesi için öngörülen yarışma ödülünü almayarak vatanseverliğin bir bedeli olmadığını en vakur bir şekilde göstermiştir.  Bu duygularla İstiklal Marşımızın yazarı Mehmet Akif Ersoy başta olmak üzere bu vatana her kademede hizmet etmiş ve ebediyete intikal etmişlere Allahtan rahmet diliyorum. 

 

Sözlerimi Akif’in 'Allah bir daha bu millete istiklal Marşı yazdırmasın' sözleriyle tamamlıyor. Selam ve saygılarımı sunuyorum."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.