MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Milli Eğitim Müdürlüğü LGS Tercih Danışmanlığı Vermeye Başladı

EĞİTİM 04.07.2018 - 23:36, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Milli Eğitim Müdürlüğü LGS Tercih Danışmanlığı Vermeye Başladı

Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından LGS tercih süreçlerinde ücretsiz danışmanlık hizmeti vermeye başlandı.
  Milli Eğitim Müdürlüğü tarafında Liselere Giriş Sınav sonuçlarının ardından öğrencilere ve öğrenci velilerine yönelik olarak ücretsiz tercih danışmanlık hizmeti verilmeye başlandı. Nissara Alışveriş ve Yaşam Merkezi önünde kurulan stant ve gezici araç ile öğrencilere tercih hizmetinde bulunan Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklama aynen şu şekilde;   “İlimiz genelinde ortaokul kurumlarımızda tercih danışmanlığı komisyonları kurulmuş olup Lise Giriş Sınavı (LGS) geçiş tercih süreçlerinde öğrencilerimize ve velilerimize danışmanlık yapmak üzere hizmet verilmeye başlanmıştır.    Lise Giriş sınavı (LGS) tercih dönemi olan 2-13 Temmuz tarihlerinde, öğrenci ve velilere Nevşehir Rehberlik Araştırma Merkezi rehber öğretmenleri tarafından Nevşehir Merkez köy ve beldeleri ile Nissara Alışveriş Merkezi’nde tercih dönemi sürecinde öğrencilere pedagojik destek ve rehberlik hizmeti sunulacaktır. LGS Tercih Komisyonları tercihlerin yapılacağı 2-13 Temmuz tarihleri arasında mesai günlerinde saat 09.00-16.00 arası hizmet verecektir. Milli eğitim Müdürümüz Sayın Murat DEMİR, öğrencilerimizin ilgi, yetenek ve değerleri doğrultusunda başarılı olabilecekleri alanlarda eğitim almalarını ve eğitim sürecinde elde ettikleri kazanımlar yolu ile hayata hazırlanmalarını, kendilerini mutlu kılacak ve toplumun mutluluğuna katkıda bulunacak bir meslek sahibi olmalarını sağlamanın Türk Milli Eğitiminin amaçlarından olduğunu belirterek eğitsel ve mesleki rehberlik hizmetlerinin öğrencilerin ilgi ve yeteneklerini keşfetmeleri, meslekleri ve mesleklerin gerektirdiği özellikleri öğrenmeleri, kendilerini en iyi şekilde ifade edebilecekleri meslek alanına yönelmeleri, tercih yapılabilecek okul, bölüm, alan ve programın seçimi ve bu seçimleri yapmak için gerekli akademik başarıya ulaşmalarını sağlamak amacıyla sunulan profesyonel yardım hizmetleri olduğunu söyledi. Geleceğimizin teminatı, ülkemizin gücü olan öğrencilerimizin en iyi şekilde eğitim görmesi amacıyla “ Doğru Tercih, Doğru Gelecek” sloganıyla yürütülen bu çalışmanın İlimiz eğitimine hayırlı olmasını dileyerek desteklerinden dolayı Nissara Alışveriş Merkezi yönetimine teşekkür etti.”
Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından LGS tercih süreçlerinde ücretsiz danışmanlık hizmeti vermeye başlandı.

 

Milli Eğitim Müdürlüğü tarafında Liselere Giriş Sınav sonuçlarının ardından öğrencilere ve öğrenci velilerine yönelik olarak ücretsiz tercih danışmanlık hizmeti verilmeye başlandı. Nissara Alışveriş ve Yaşam Merkezi önünde kurulan stant ve gezici araç ile öğrencilere tercih hizmetinde bulunan Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklama aynen şu şekilde;

 

“İlimiz genelinde ortaokul kurumlarımızda tercih danışmanlığı komisyonları kurulmuş olup Lise Giriş Sınavı (LGS) geçiş tercih süreçlerinde öğrencilerimize ve velilerimize danışmanlık yapmak üzere hizmet verilmeye başlanmıştır.

 

 Lise Giriş sınavı (LGS) tercih dönemi olan 2-13 Temmuz tarihlerinde, öğrenci ve velilere Nevşehir Rehberlik Araştırma Merkezi rehber öğretmenleri tarafından Nevşehir Merkez köy ve beldeleri ile Nissara Alışveriş Merkezi’nde tercih dönemi sürecinde öğrencilere pedagojik destek ve rehberlik hizmeti sunulacaktır. LGS Tercih Komisyonları tercihlerin yapılacağı 2-13 Temmuz tarihleri arasında mesai günlerinde saat 09.00-16.00 arası hizmet verecektir. Milli eğitim Müdürümüz Sayın Murat DEMİR, öğrencilerimizin ilgi, yetenek ve değerleri doğrultusunda başarılı olabilecekleri alanlarda eğitim almalarını ve eğitim sürecinde elde ettikleri kazanımlar yolu ile hayata hazırlanmalarını, kendilerini mutlu kılacak ve toplumun mutluluğuna katkıda bulunacak bir meslek sahibi olmalarını sağlamanın Türk Milli Eğitiminin amaçlarından olduğunu belirterek eğitsel ve mesleki rehberlik hizmetlerinin öğrencilerin ilgi ve yeteneklerini keşfetmeleri, meslekleri ve mesleklerin gerektirdiği özellikleri öğrenmeleri, kendilerini en iyi şekilde ifade edebilecekleri meslek alanına yönelmeleri, tercih yapılabilecek okul, bölüm, alan ve programın seçimi ve bu seçimleri yapmak için gerekli akademik başarıya ulaşmalarını sağlamak amacıyla sunulan profesyonel yardım hizmetleri olduğunu söyledi. Geleceğimizin teminatı, ülkemizin gücü olan öğrencilerimizin en iyi şekilde eğitim görmesi amacıyla “ Doğru Tercih, Doğru Gelecek” sloganıyla yürütülen bu çalışmanın İlimiz eğitimine hayırlı olmasını dileyerek desteklerinden dolayı Nissara Alışveriş Merkezi yönetimine teşekkür etti.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.