MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Milyonlarca Araç Sahipleri Dikkat Meclis’ten geçti !

GÜNCEL 19.05.2017 - 19:01, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Milyonlarca Araç Sahipleri Dikkat Meclis’ten geçti !

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu hurda araçların borçları için yeni düzenlemeyi kabul etti. Buna göre; 20 yaşından büyük araçların vergi borçları silinecek.
Meclis Genel Kurulu akşam saatlerinde hurda araçlar ile ilgili yeni bir düzenlemeyi kabul etti. Düzenlemeye göre hurdaya çıkarılması kararlaştırılan 20 yaşını geçmiş araçların vergi borçları affedilecek.   Bu karar; ülkemizde bulunan 355 bin kamyonu, kamyonet ile çekiciyi ve aynı zamanda 100 bin minibüs otobüs ile panelvanı ilgilendiriyor. Bunun yanı sıra, 1.6 milyonu otomobil ile arazi taşıtı ve motosiklet de bu kapsamda değerlendirilecek. Ülkemizde yaklaşık 2.1 milyon bulunan araç bu karar kapsamına giriyor.   Yeni düzenlemeyle; 1997 model veya daha eski olan motorlu taşıtlarını yasa uygulanmaya başladıktan sonra 31 Aralık 2018'e kadar hurdaya ayrılmış araçların vergi cezaları ve 2016 yılının son gününe kadar verilen idari para cezaları affedilecek.  
Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu hurda araçların borçları için yeni düzenlemeyi kabul etti. Buna göre; 20 yaşından büyük araçların vergi borçları silinecek.

Meclis Genel Kurulu akşam saatlerinde hurda araçlar ile ilgili yeni bir düzenlemeyi kabul etti. Düzenlemeye göre hurdaya çıkarılması kararlaştırılan 20 yaşını geçmiş araçların vergi borçları affedilecek.

 

Bu karar; ülkemizde bulunan 355 bin kamyonu, kamyonet ile çekiciyi ve aynı zamanda 100 bin minibüs otobüs ile panelvanı ilgilendiriyor. Bunun yanı sıra, 1.6 milyonu otomobil ile arazi taşıtı ve motosiklet de bu kapsamda değerlendirilecek. Ülkemizde yaklaşık 2.1 milyon bulunan araç bu karar kapsamına giriyor.

 

Yeni düzenlemeyle; 1997 model veya daha eski olan motorlu taşıtlarını yasa uygulanmaya başladıktan sonra 31 Aralık 2018'e kadar hurdaya ayrılmış araçların vergi cezaları ve 2016 yılının son gününe kadar verilen idari para cezaları affedilecek.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.