Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Milyonlarca emekçi artan vergi dilimleri altında eziliyor

NEVŞEHİR 16.11.2019 - 11:38, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:49
 

Milyonlarca emekçi artan vergi dilimleri altında eziliyor

Birleşik Kamu-iş İl Temsilcisi ve Eğitim-iş Nevşehir Şube Başkanı İbrahim Demir, gelir vergisi dilimlerinin aylık kazanca yüzde 15’ten başlayarak artan oranlı olarak uygulanması ile birlikte başta memur ve işçiler olmak üzere milyonlarca çalışanın maaşının mart ayından itibaren düşmesine neden olduğunu belirtti.
  NEVŞEHİR(MHA) Birleşik Kamu-iş İl Temsilcisi ve Eğitim-iş Nevşehir Şube Başkanı İbrahim Demir, gelir vergisi dilimlerinin aylık kazanca yüzde 15’ten başlayarak artan oranlı olarak uygulanması ile birlikte başta memur ve işçiler olmak üzere milyonlarca çalışanın maaşının mart ayından itibaren düşmesine neden olduğunu belirtti.   Milyonlarca emekçinin artan vergi dilimleri karşısında ezildiğini söyleyen Birleşik Kamu-iş İl Temsilcisi ve Eğitim-iş Nevşehir Şube Başkanı İbrahim Demir, “Ülkemizde ekonomik kriz derinleşmekte ve milyonlarca emekçi vergi dilimleri altında ezilmektedir.  Siyasal iktidarlar, geçmişte olduğu gibi bu bugünde krizin yükünü kamu emekçilerine adil olmayan bir şekilde vergi yükleyerek ödetmektedirler. Gelir Vergisi dilimlerinin aylık kazanca yüzde 15’ten başlayarak artan oranlı olarak uygulanması, başta memur ve işçiler olmak üzere milyonlarca çalışanın maaşının mart ayından itibaren düşmesine neden olmaktadır. Tüm kamu çalışanları, hemen hemen yüzde 15 vergi dilimiyle başlayıp bir süre sonra yüzde 20'lik vergi dilimiyle vergilendirilmektedir. Tablolardan da anlaşılacağı gibi net ücretleri arasında çok yüksek fark olmasına rağmen kamu çalışanları birbirine çok yakın tutarda vergi ödemektedirler. Adil bir vergilendirme sağlamak için gelirlerle vergi dilimler arasında yeni bir hesaplanma sistemi yapılmalıdır.  Az gelir az vergi, çok gelir çok vergi şeklinde yeniden yapılandırılmalıdır.   Vergi mükellefi olsun ya da olmasın, tüm yurttaşlar dolaylı vergiler dediğimiz tüketim vergilerini devlete vergi olarak zaten ödemektedirler. Ülkemizde kamuda çalışan 3 milyon memur ile 2 milyona yakın memur emeklisi, artan oranlı vergiler nedeniyle kazancının büyük bölümünü devlete vergi olarak ödemesi nedeniyle ekonomik kayba uğramaktadır. Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu olarak;  vergi oranlarında artan oranlı tarifeden vazgeçilmesini, gelir vergisi dilimlerinin yeniden düzenlenmesini geliri az olandan az, çok olandan çok vergi alınmasını istiyoruz” ifadelerinde bulundu.  
Birleşik Kamu-iş İl Temsilcisi ve Eğitim-iş Nevşehir Şube Başkanı İbrahim Demir, gelir vergisi dilimlerinin aylık kazanca yüzde 15’ten başlayarak artan oranlı olarak uygulanması ile birlikte başta memur ve işçiler olmak üzere milyonlarca çalışanın maaşının mart ayından itibaren düşmesine neden olduğunu belirtti.

 

NEVŞEHİR(MHA) Birleşik Kamu-iş İl Temsilcisi ve Eğitim-iş Nevşehir Şube Başkanı İbrahim Demir, gelir vergisi dilimlerinin aylık kazanca yüzde 15’ten başlayarak artan oranlı olarak uygulanması ile birlikte başta memur ve işçiler olmak üzere milyonlarca çalışanın maaşının mart ayından itibaren düşmesine neden olduğunu belirtti.

 

Milyonlarca emekçinin artan vergi dilimleri karşısında ezildiğini söyleyen Birleşik Kamu-iş İl Temsilcisi ve Eğitim-iş Nevşehir Şube Başkanı İbrahim Demir, “Ülkemizde ekonomik kriz derinleşmekte ve milyonlarca emekçi vergi dilimleri altında ezilmektedir.  Siyasal iktidarlar, geçmişte olduğu gibi bu bugünde krizin yükünü kamu emekçilerine adil olmayan bir şekilde vergi yükleyerek ödetmektedirler. Gelir Vergisi dilimlerinin aylık kazanca yüzde 15’ten başlayarak artan oranlı olarak uygulanması, başta memur ve işçiler olmak üzere milyonlarca çalışanın maaşının mart ayından itibaren düşmesine neden olmaktadır. Tüm kamu çalışanları, hemen hemen yüzde 15 vergi dilimiyle başlayıp bir süre sonra yüzde 20'lik vergi dilimiyle vergilendirilmektedir. Tablolardan da anlaşılacağı gibi net ücretleri arasında çok yüksek fark olmasına rağmen kamu çalışanları birbirine çok yakın tutarda vergi ödemektedirler. Adil bir vergilendirme sağlamak için gelirlerle vergi dilimler arasında yeni bir hesaplanma sistemi yapılmalıdır.  Az gelir az vergi, çok gelir çok vergi şeklinde yeniden yapılandırılmalıdır.

 

Vergi mükellefi olsun ya da olmasın, tüm yurttaşlar dolaylı vergiler dediğimiz tüketim vergilerini devlete vergi olarak zaten ödemektedirler. Ülkemizde kamuda çalışan 3 milyon memur ile 2 milyona yakın memur emeklisi, artan oranlı vergiler nedeniyle kazancının büyük bölümünü devlete vergi olarak ödemesi nedeniyle ekonomik kayba uğramaktadır. Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu olarak;  vergi oranlarında artan oranlı tarifeden vazgeçilmesini, gelir vergisi dilimlerinin yeniden düzenlenmesini geliri az olandan az, çok olandan çok vergi alınmasını istiyoruz” ifadelerinde bulundu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.