MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Minik Kardelenlerin Seramik Çalışmaları Çok Beğenildi

EĞİTİM 24.05.2018 - 14:11, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Minik Kardelenlerin Seramik Çalışmaları Çok Beğenildi

Nevşehir’in Yenilenen Müstakil Binası ile dikkat çeken Özel Kardelen Anaokulu öğrencileri seramik çamuru ile birbirinde farklı çömlekler yaptı.
  Özel Kardelen Anaokulu öğretmenleri tarafından başlatılan seramik etkinliği ile, miniklerin hayal gücünü ve yaratıcı zekasını geliştirdiğini, çamura şekil vermesi ve yoğurması onların el becerilerini geliştirdiğini, el kaslarını güçlendirdiğini, Öğrenmeyi pekiştirdiğini, duyularını geliştirdiğine dikkat çektiler.   Kardelen Anaokulu öğretmenleri de seramik hakkında da geniş bilgiler de verdi. “Seramik; insanoğlunun ilk çağlardan beri farkına vardığı hayatındaki en önemli boşluğu dolduran ve ihtiyaçlarını karşılayan önce kullanım kapları olarak daha sonra sunu, tören kapları ve sonrasında tüm yaşamı kaplayan 6-7 bin yıllık geçmişi olan bir malzeme olduğuna, İnsanların zeka, görgü, beceri, bilgisi herkesin sırrına erdiği, hayallerini hayata geçirebildiği muhteşem bir araç ve İnsanoğlunun uzun yıllardır hayatında en fazla kullandığı en uzun ömürlü malzeme diyebiliriz” diyerek Hayal güçlerini kullanarak seramik çamurlarına gönüllerince şekil vererek keyifli vakit geçiren Miniklerle Seramik çalışmalarını belirli günlerde de devam ettireceklerini de söylediler.
Nevşehir’in Yenilenen Müstakil Binası ile dikkat çeken Özel Kardelen Anaokulu öğrencileri seramik çamuru ile birbirinde farklı çömlekler yaptı.

 

Özel Kardelen Anaokulu öğretmenleri tarafından başlatılan seramik etkinliği ile, miniklerin hayal gücünü ve yaratıcı zekasını geliştirdiğini, çamura şekil vermesi ve yoğurması onların el becerilerini geliştirdiğini, el kaslarını güçlendirdiğini, Öğrenmeyi pekiştirdiğini, duyularını geliştirdiğine dikkat çektiler.

 

Kardelen Anaokulu öğretmenleri de seramik hakkında da geniş bilgiler de verdi. “Seramik; insanoğlunun ilk çağlardan beri farkına vardığı hayatındaki en önemli boşluğu dolduran ve ihtiyaçlarını karşılayan önce kullanım kapları olarak daha sonra sunu, tören kapları ve sonrasında tüm yaşamı kaplayan 6-7 bin yıllık geçmişi olan bir malzeme olduğuna, İnsanların zeka, görgü, beceri, bilgisi herkesin sırrına erdiği, hayallerini hayata geçirebildiği muhteşem bir araç ve İnsanoğlunun uzun yıllardır hayatında en fazla kullandığı en uzun ömürlü malzeme diyebiliriz” diyerek Hayal güçlerini kullanarak seramik çamurlarına gönüllerince şekil vererek keyifli vakit geçiren Miniklerle Seramik çalışmalarını belirli günlerde de devam ettireceklerini de söylediler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.