Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

MUHTARLIK MÜHRÜNÜ 48 YILDIR BIRAKMIYOR

GÜNCEL (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 13.10.2013 - 13:23, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

MUHTARLIK MÜHRÜNÜ 48 YILDIR BIRAKMIYOR

Nevşehir’in Bekdik Mahallesi Muhtarlığını 1965 yılından bu yana sürdüren 77 yaşındaki Kuddusi Çelik, sağlığı elverdiği ve kendisine olan desteğin devam etmesi durumunda muhtarlığa devam etmeye kararlı olduğunu söylüyor. Bu güne kadar girdiği tüm muhtarlık seçimlerini kazanan Çelik, 2014 yılında yapılacak seçimlere hazırlanıyor.  8 çocuk ve 24 torun sahibi olan 77 yaşındaki Kuddusi Çelik, Nevşehir’in bir zamanlar nüfusun en yoğun yaşadığı mahallelerden biri olan ve geçtiğimiz yıllarda gerçekleştirilen Nevşehir Kalesi ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi ile birlikte yıkılan Bekdik Mahallesi’ne 1964 yılında Muhtar Azası olarak seçildiğini söyledi. Azası olduğu Ahmet Çatlıoğlu isimli muhtarın görevinden bir yıl sonra istifa etmesi ile birlikte 1965 yılında Mahalle Muhtarlığına getirilen Çelik, o günden bu güne girdiği 11 seçimi de kazanarak muhtarlık mührünü elinden bırakmadı.  1965 yılından bu yana Bekdik Mahallesi Muhtarı olan ve görev süresi boyunca Nevşehir’de 12 ayrı belediye başkanı ve 25 farklı vali ile birlikte çalışan Çelik, katıldığı tüm muhtarlık seçimlerinde karşısına rakiplerin çıktığını ama mahalle halkının teveccühü ile seçimleri kazandığını kaydetti. Çelik: “Her seçim dönemi benim açımdan ayrı bir heyecandı. Seçimlerde karşıma rakipler her zaman çıktı ama ne mahalleli beni ne de ben onları bıraktım. Seçim başarımın sırrı ise herkese eşit davranmam. Bu güne kadar bana oy vermeyen kimseye küsmedim, darılmadım. Aksine seçimlerden sonra onlara daha çok yardımcı olmaya çaba gösterdim. Tabi mahalle halkıda bunu gördü” dedi. Yapılan düzenlemelerde maaşları yükseltilen mahalle muhtarlarının daha önceki yıllarda daha zor şartlar altında görev yaptığını ve sorumluluklarının daha fazla olduğunu dile getiren Çelik, günümüzde muhtarların mahalleleri adına daha az sorumluluk aldıklarını ifade etti. Çelik: “Eskiden bir mahallenin her şeyi muhtardan sorumlu olurdu. Mahallemizi bırakıp şehir dışına bile gidemezdik. Muhtar mahallesindeki hastasından yaşlısına, yetiminden fakirine herkesin derdi ile yakından ilgilenirdi. Mahallemde oturan herkesi oturduğu evin kapı numarası ile birlikte tanırdım. Şimdi ise muhtarlar kendi mahallesinde yaşayanları bilmiyor. Aynı şekilde vatandaşlarda muhtarlarını tanımıyor” diye konuştu. Neredeyse yarım asırdır görev yaptığı mahallesinin Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde yıkılmasının ardından kendisi ile birlikte mahalle sakinlerinin Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’ndeki TOKİ Bloklarına taşındığını kaydeden Çelik, vatandaşların istemesi durumunda yeniden muhtar adayı olmaktan onur duyacağını kaydetti.
Nevşehir’in Bekdik Mahallesi Muhtarlığını 1965 yılından bu yana sürdüren 77 yaşındaki Kuddusi Çelik, sağlığı elverdiği ve kendisine olan desteğin devam etmesi durumunda muhtarlığa devam etmeye kararlı olduğunu söylüyor. Bu güne kadar girdiği tüm muhtarlık seçimlerini kazanan Çelik, 2014 yılında yapılacak seçimlere hazırlanıyor.
 8 çocuk ve 24 torun sahibi olan 77 yaşındaki Kuddusi Çelik, Nevşehir’in bir zamanlar nüfusun en yoğun yaşadığı mahallelerden biri olan ve geçtiğimiz yıllarda gerçekleştirilen Nevşehir Kalesi ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi ile birlikte yıkılan Bekdik Mahallesi’ne 1964 yılında Muhtar Azası olarak seçildiğini söyledi.
Azası olduğu Ahmet Çatlıoğlu isimli muhtarın görevinden bir yıl sonra istifa etmesi ile birlikte 1965 yılında Mahalle Muhtarlığına getirilen Çelik, o günden bu güne girdiği 11 seçimi de kazanarak muhtarlık mührünü elinden bırakmadı.
 1965 yılından bu yana Bekdik Mahallesi Muhtarı olan ve görev süresi boyunca Nevşehir’de 12 ayrı belediye başkanı ve 25 farklı vali ile birlikte çalışan Çelik, katıldığı tüm muhtarlık seçimlerinde karşısına rakiplerin çıktığını ama mahalle halkının teveccühü ile seçimleri kazandığını kaydetti. Çelik: “Her seçim dönemi benim açımdan ayrı bir heyecandı. Seçimlerde karşıma rakipler her zaman çıktı ama ne mahalleli beni ne de ben onları bıraktım. Seçim başarımın sırrı ise herkese eşit davranmam. Bu güne kadar bana oy vermeyen kimseye küsmedim, darılmadım. Aksine seçimlerden sonra onlara daha çok yardımcı olmaya çaba gösterdim. Tabi mahalle halkıda bunu gördü” dedi.
Yapılan düzenlemelerde maaşları yükseltilen mahalle muhtarlarının daha önceki yıllarda daha zor şartlar altında görev yaptığını ve sorumluluklarının daha fazla olduğunu dile getiren Çelik, günümüzde muhtarların mahalleleri adına daha az sorumluluk aldıklarını ifade etti. Çelik: “Eskiden bir mahallenin her şeyi muhtardan sorumlu olurdu. Mahallemizi bırakıp şehir dışına bile gidemezdik. Muhtar mahallesindeki hastasından yaşlısına, yetiminden fakirine herkesin derdi ile yakından ilgilenirdi. Mahallemde oturan herkesi oturduğu evin kapı numarası ile birlikte tanırdım. Şimdi ise muhtarlar kendi mahallesinde yaşayanları bilmiyor. Aynı şekilde vatandaşlarda muhtarlarını tanımıyor” diye konuştu.
Neredeyse yarım asırdır görev yaptığı mahallesinin Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde yıkılmasının ardından kendisi ile birlikte mahalle sakinlerinin Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’ndeki TOKİ Bloklarına taşındığını kaydeden Çelik, vatandaşların istemesi durumunda yeniden muhtar adayı olmaktan onur duyacağını kaydetti.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.