MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Musluklarından şerbet akan şehir

GÜNCEL 16.06.2020 - 19:22, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:49
 

Musluklarından şerbet akan şehir

Nevşehir’in en işlek caddelerinden biri olan Atatürk Bulvarı üzerindeki Ali-Meliha Dirikoç Çeşmesinin musluklarından bundan böyle yaz aylarında soğuk şerbet ve limonata kış aylarında ise sıcak süt akacak.
  Nevşehir’de Osmanlı geleneğini yaşatmak için şehrin cadde ve sokaklarında vatandaşlara şerbet ikramında bulunan Nevşehir Belediyesi, şehrin en büyük çeşmelerinden biri olan ve mimarisi ile dikkat çeken Ali-Meliha Dirikoç Çeşmesinin musluklarından şerbet akıtmaya başladı.   Sıcak yaz aylarında vatandaşların soğuk şerbetin yanı sıra limonata ve suyu afiyetle içeceği çeşmeden kış aylarında ise sıcak süt ikramında bulunulacak.   Hayırsever vatandaşların da katkısı ile gerçekleştirilen uygulamanın ilk gününde çeşmenin musluklarından doldurduğu şerbetleri vatandaşlara ikram eden Belediye Başkanı Rasim Arı, “Şehrimizi güzelleştirmeye ve bu şehri marka şehir haline getirmeye gayret ediyoruz. Beraberinde de Türkiye’de ve dünyada farklı güzelliklerle anılan bir şehir oluşturmak istiyoruz. Daha önce vatandaşlarımıza ‘Bu şehrin çeşmelerinden şerbet akıtacağız’ diyerek söz vermiştim. Şimdi bunun çalışmasını tamamlayarak uygulamaya başladık. Şehrimizin en büyük çeşmesinden yaz aylarında vatandaşlarımıza ücretsiz olarak soğuk su, limonata ve şerbet kış aylarında da sıcak süt ikram edeceğiz. Yaz aylarında insanlarımızın bu caddeden geçerken serinleyip, nefes alabilmek için şerbet ve limonatalarını içecekler. Bunların hiç birisi bizim kendi babamızın malı değil. Şehrimizin insanlarımızın katkısı ile olan şeyler. İnşallah buradan da bir hayır dua alırsak ne mutlu bizlere. Hem işlerimiz rast gider hem de şehrimiz duaya boğulmuş olur. İşte biz bu şekilde şehrimizin iyi, güzel şeylerle anılmasını istiyoruz. Bunlar daha başlangıç. Her geçen gün şehirde farklı bir sürprize şahit olacaksınız.” dedi.
Nevşehir’in en işlek caddelerinden biri olan Atatürk Bulvarı üzerindeki Ali-Meliha Dirikoç Çeşmesinin musluklarından bundan böyle yaz aylarında soğuk şerbet ve limonata kış aylarında ise sıcak süt akacak.

 

Nevşehir’de Osmanlı geleneğini yaşatmak için şehrin cadde ve sokaklarında vatandaşlara şerbet ikramında bulunan Nevşehir Belediyesi, şehrin en büyük çeşmelerinden biri olan ve mimarisi ile dikkat çeken Ali-Meliha Dirikoç Çeşmesinin musluklarından şerbet akıtmaya başladı.

 

Sıcak yaz aylarında vatandaşların soğuk şerbetin yanı sıra limonata ve suyu afiyetle içeceği çeşmeden kış aylarında ise sıcak süt ikramında bulunulacak.

 

Hayırsever vatandaşların da katkısı ile gerçekleştirilen uygulamanın ilk gününde çeşmenin musluklarından doldurduğu şerbetleri vatandaşlara ikram eden Belediye Başkanı Rasim Arı, “Şehrimizi güzelleştirmeye ve bu şehri marka şehir haline getirmeye gayret ediyoruz. Beraberinde de Türkiye’de ve dünyada farklı güzelliklerle anılan bir şehir oluşturmak istiyoruz. Daha önce vatandaşlarımıza ‘Bu şehrin çeşmelerinden şerbet akıtacağız’ diyerek söz vermiştim. Şimdi bunun çalışmasını tamamlayarak uygulamaya başladık. Şehrimizin en büyük çeşmesinden yaz aylarında vatandaşlarımıza ücretsiz olarak soğuk su, limonata ve şerbet kış aylarında da sıcak süt ikram edeceğiz. Yaz aylarında insanlarımızın bu caddeden geçerken serinleyip, nefes alabilmek için şerbet ve limonatalarını içecekler. Bunların hiç birisi bizim kendi babamızın malı değil. Şehrimizin insanlarımızın katkısı ile olan şeyler. İnşallah buradan da bir hayır dua alırsak ne mutlu bizlere. Hem işlerimiz rast gider hem de şehrimiz duaya boğulmuş olur. İşte biz bu şekilde şehrimizin iyi, güzel şeylerle anılmasını istiyoruz. Bunlar daha başlangıç. Her geçen gün şehirde farklı bir sürprize şahit olacaksınız.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.