MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Mustafapaşa'da lale üretimi başladı

İLÇELER 13.11.2020 - 13:52, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:49
 

Mustafapaşa'da lale üretimi başladı

Nevşehir'de lale üretimini geliştirme projesi Ürgüp Mustafapaşa köyünde 25 bin adet Lale Soğanının dikilmesiyle başladı.
  NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir'de lale üretimini geliştirme projesi Ürgüp Mustafapaşa köyünde 25 bin adet Lale Soğanının dikilmesiyle başladı.    Konuyla ilgili Tarım ve Orman İl Müdürü Okan Yılmaz, "Üreticilerin alternatif üretimlere yönlendirilerek üretici gelirlerinin artırılması ve ilimize katma değer sağlamasına yönelik olarak kurumumuzca projeler uygulanmaktadır. Bu kapsamda ilimizin tarımsal, turizm ve kültürel potansiyeline uygun olarak hazırlanan Lale Üretimini Geliştirme projesi Sayın Valimiz İnci Sezer Becel'in teşvikleriyle ve İl özel İdaresi kaynaklarıyla Ürgüp İlçesi Mustafapaşa köyünde 25 bin adet lale soğanının dikimiyle başlatılmıştır" dedi.    Lale çiçeğinin, çağlar boyunca duyguların anlatılmasında en güzel sembol,  yaşamın zorluklarını ve streslerini törpüleyen bir araç olarak günlük yaşama girdiğini belirten Yılmaz, Osmanlı Döneminde inşa edilmiş kervansarayı bünyesinde barındıran, her taşında tarihi eserleri bulunan Mustafa Paşa köyünün proje ile tarihi bağlarını canlandırarak Lale Bahçeleri ile de anılacağını ifade etti. 
Nevşehir'de lale üretimini geliştirme projesi Ürgüp Mustafapaşa köyünde 25 bin adet Lale Soğanının dikilmesiyle başladı.

 

NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir'de lale üretimini geliştirme projesi Ürgüp Mustafapaşa köyünde 25 bin adet Lale Soğanının dikilmesiyle başladı. 

 

Konuyla ilgili Tarım ve Orman İl Müdürü Okan Yılmaz, "Üreticilerin alternatif üretimlere yönlendirilerek üretici gelirlerinin artırılması ve ilimize katma değer sağlamasına yönelik olarak kurumumuzca projeler uygulanmaktadır. Bu kapsamda ilimizin tarımsal, turizm ve kültürel potansiyeline uygun olarak hazırlanan Lale Üretimini Geliştirme projesi Sayın Valimiz İnci Sezer Becel'in teşvikleriyle ve İl özel İdaresi kaynaklarıyla Ürgüp İlçesi Mustafapaşa köyünde 25 bin adet lale soğanının dikimiyle başlatılmıştır" dedi. 

 

Lale çiçeğinin, çağlar boyunca duyguların anlatılmasında en güzel sembol,  yaşamın zorluklarını ve streslerini törpüleyen bir araç olarak günlük yaşama girdiğini belirten Yılmaz, Osmanlı Döneminde inşa edilmiş kervansarayı bünyesinde barındıran, her taşında tarihi eserleri bulunan Mustafa Paşa köyünün proje ile tarihi bağlarını canlandırarak Lale Bahçeleri ile de anılacağını ifade etti. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.